kolacja - 33757 przepisów (strona:1718/2251)

Szkockie naleśniki, idealne na śniadanie 260

To jest moje ulubione śniadanie, uśmiecham się za każdym razem jak takie jedzonko pojawi się na moim stole. Do dużej miski wsypać mąkę, cukier, jajko. Wlać

Kuchnia Pokoleń
Chleb pszenny na zakwasie 233

Czasochłonny, ale prosty w przygotowaniu chleb pszenny na zakwasie. Przepis pochodzi z książki Piotra Kucharskiego "Chleb. Domowa piekarnia", jednak pozwoliłam sobie wprowadzić tutaj kilka zmian (głównie

Passions hobbies life
Tarta z pieczarkami, porem, camembertem i orzechami 209

Ostatnio w lodówce zaległy mi pieczarki i dziś kombinowałam, co by tu z nich zrobić, zanim się zepsują. Zazwyczaj jak mam parę sztuk pieczarek, przygotowuję szybciutko

psgotujemy
Waniliowe naleśniki budyniowe z domowym monte 236

Naleśniczki z przepisu Klaudinna :) Niezwykle delikatne, bo przygotowane na bazie proszku budyniowego o smaku waniliowym. Ciasto jest nieco bardziej rzadkie niż w przypadku tradycyjnych na mące

Chocolate Muffin Blog
Chleb żytni na świeżo wyhodowanym zakwasie 145

To mój pierwszy chleb żytni na zakwasie. W nazwie postu specjalnie zaznaczyłam, że jest on zrobiony na świeżo wyhodowanym zakwasie, bo tak młody zakwas nie ma

Passions hobbies life
KOTLETY Z KASZY JAGLANEJ W KILKU ODSŁONACH 217

   Kolejne kotlety na smakowity i zdrowy obiad. Na ten przepis natknęłam się na stronie Smakoterapii . Z małymi modyfikacjami zastosowałam go u siebie. Bardzo nam

Smaczne Zdrowe
Sałatka Gyros. 233

     Pamiętam moje zdumienie, gdy po raz pierwszy usłyszałam o sałatce Gyros. Wtedy jedyna myśl jaka przychodziła mi do głowy, jeśli chodzi o sałatki

Rozpustne gotowanie
Cepeliny klasyczne z soczewicą bezglutenowe 217

Tak. Zrobiłam je. Choć nastawiałam się tydzień. Wiem w co się wpakowałam. Robi się je dość długo. Bo obieranie, bo gotowanie i studzenie i tarcie.... i

AZgotuj!
Polędwica wieprzowa „na zielono” 236

Określiłem to danie mianem „polędwicy na zielono”, gdyż do jego głównych składników należą brokuł oraz brukselka. W rzeczywistości jednak i kolorów, i smaków jest więcej. Można

Kulinarna Pokusa
Kokosowe buchty z agrestowym dżemem. 203

     Tak nam posmakowały buchty kokosowo-cytrynowe z masłem czekoladowym , że postanowiłam je znów przygotować. Tym razem nadziałam je moim ulubionym dżemem agrestowym. Naprawdę

Rozpustne gotowanie
Pierogi z brokułem i serem 172

Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki:  Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł

Na Ciasteczkowych Papierach
FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI 146

FUSILLI ZE SZPINAKIEM I POMIDORAMI / SPINACH & TOMATOES RYE FUSILLI Ostatnio coś mnie „wzięło” na makaron. Ile można jeść risotto? W lodówce miałam nadmiar

Martyna Cooks
Jajka faszerowane po duńsku. Wielkanocne śniadanie. 287

     Święta zbliżają się wielkimi krokami, na wielu blogach królują już świąteczne potrawy to i ja nie pozostanę dłużna i pozwolę sobie dziś zaprosić

Kuchnia z widokiem na ogród
Klops jajeczny z polędwicą, marchewką i szczypiorkiem. 192

Ostatnio dostałam fajne mini foremki od PapilArt  , no i postanowiłam dzisiaj zrobić w nich coś prostego a zarazem pysznego, jajeczny klops na kanapki w sam

Sama słodycz i szczypta chili
Soczewica po bretońsku 206

Zielona soczewica po bretońsku a'la fasolka. 250 gram zielonej soczewicy puszka pomidorków pelati cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 szt suszonych pomidorów

AZgotuj!

Proponowane wyszukiwania