Na moim talerzu zagościła kolorowa sałatka z bobem i truskawkami. Ta sezonowa pyszność jest doskonała na upalne dni. Świetna też jako lunch do pracy. Bób oraz
Poezja smakuWiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem
Anioszek w kuchniFRITTATA Z BROKUŁAMI I SEREM to pyszne, wegetariańskie danie, idealne... Artykuł FRITTATA Z BROKUŁAMI I SEREM pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINE140 g surowego buraka 50 g suchej kaszy pęczak 120 g filetu z łososia 1 łyżeczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy sól, pieprz Buraka pokrój na
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 7 bułeczek : 250 g chudego twarogu 1 jajko M (65 g) 1/2 szklanki płatków jęczmiennych (50 g) 1/2 szklanki płatków owsianych (50 g) 1/4
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 4 naleśniki (2 porcje): 2 kosteczki mrożonego szpinaku (około 20 g) 2 białka (60 g) 1 jajko M (65 g) 2 płaskie łyżki mąki
Vroblewska-fitlife1/2 piersi z kurczaka (około 120 g) 1 łyżeczka oliwy (5 g) 1 duża garść makaronu pełnoziarnistego (50 g) 1/4 główki brokułu (100 g) dowolne przyprawy
Vroblewska-fitlife1/2 średniego banana (ok. 50 g bez skórki) 3 płaskie łyżki otrębów pszennych (30 g) 1 płaska łyżeczka mąki pszennej (ok. 8 g) 1 małe
Vroblewska-fitlife 2 jajka M (130 g) 30 g wiórków kokosowych (1 łyżka = ok. 6 g) Słodzik wedle uznania (u mnie 1 łyżka erytrytolu) Dodatki: 100 g jogurtu
Vroblewska-fitlifepuszka tuńczyka w oleju (120 g) woreczek brązowego ryżu (100 g) puszka kukurydzy (285 g po odsączeniu) średni ogórek kiszony (50 g) pół małej papryki (100
Vroblewska-fitlifeSkładniki: dowolna ilość orzeszków ziemnych prażonych (można użyć zwykle i samemu podprażyć na suchej patelni) Orzeszki wrzucamy do dobrej jakości blendera. Miksujemy minutkę, robimy 2 minutki
Vroblewska-fitlife150 g serek wiejski lekki 5 rzodkiewek (ok. 75 g) 10 grubszych plasterków ogórka (ok. 50 g) 1 krążek cebulki; u mnie czerwonej (ok. 10 g
Vroblewska-fitlife Składniki na 2 porcję: 2 jajka L (140 g w skorupkach) 150 g serka wiejskiego lekkiego 3 łyżki mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 45 g) 2
Vroblewska-fitlifeSkładniki na około 9 naleśników: 1,5 szklanki mąki żytniej pełnoziarnistej (ok. 225 g) 1 szklanka mleka 2% (230 g) 1 szklanka wody (200 ml) 2
Vroblewska-fitlifeSkładniki na 12 plastrów: 350 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 3 duże jajka (ok. 225 g ze skorupką) 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej
Vroblewska-fitlife