Uwielbiam przyrządzać kanapki. Dzisiaj zrobiłam przegląd lodówki i znalazłam mnóstwo ponapoczynanych słoików. Przyszedł mi do głowy przepis na kanapkę na gorąco. To włoska kanapka z szynką
codojedzeniaLubisz smak czosnku jednak czasami z niego rezygnujesz, gdyż jest zbyt intensywny? Chleb z czosnkiem niedźwiedzim Zastąp czosnek pospolity czosnkiem niedźwiedzim i ciesz się bez obaw
mecooksSkładniki: 2 piersi z kurczaka 1 czerwona papryka 200 g pieczarek 2 cebule 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka czosnku w
Qchnia po prostuSkładniki na 12 muffinek: 8 jajek 1 szklanka szpinaku baby 4 pieczarki 1/2 czerwonej papryki gruby szczypior sól, pieprz ziołowy oliwa z oliwek Sposób wykonania: Blachę
Qchnia po prostuRisotto z sosem pomidorowym Zimno za oknem, chciałoby się zjeść coś ciepłego, pożywnego nie jak zwykle zupę czy ziemniaki. Wybór padł na risotto. Danie to jest
zielonacukinkaDziś mam dla Was kolejną potrawę kuchni ormiańskiej. Jest to chleb z ziołami ( Zhingaliov hac- Zhangal to po ormiańsku zielenina (zioła) a hac- chleb). Ormianie często
Smaki ArmineStir fry to jeden z charakterystycznych dla kuchni bliskowschodniej sposobów przygotowywania potraw smażonych. Składniki dania pokrojone są najczęściej w cienkie paseczki i smażone na silnym ogniu
wiecejwarzyw.plJak z kawałka wieprzowiny – który ze względu na wysoką zawartość tłuszczu i niską cenę niejako z automatu kojarzy nam się z mięsnym „gorszym sortem” i jest
Karo in the KitchenKardinable nadziewane serem Kardinable , to mielone z warzywami , ale tym razem postanowiłam posunąć się dalej i nadziałam je dodatkowo serem . Efekt taki ,że chłopcy bez marudzenia
Ogrodnik w podróżyz bakłażanem i mango Smaczna i lekka sałatka na każdą okazję. Autorem jest Yotam Ottolenghi, a oryginalny przepis znajdziecie w jego książce „Obfitość”. Słodko
KucharzycaCzy znacie tradycyjne, lubelskie placki na sodzie (lub fajerkach). Moja babcia je robiła i jest to moje wspomnienie dzieciństwa. Robię je praktycznie co tydzień i zawsze
Cukiernia PychotkiMule z pomidorkami koktajlowymi to prawie klasyczny przepis na te niezwykle pyszne owoce morza. Być może niektórych ich wygląd nie zachęca do przygotowania tej potrawy, ale
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Mule to owoce morza hodowane na specjalnych farmach. Odżywiają się drobnoustrojami z wody morskiej, tym samym ją filtrując. Po przygotowaniu są niezwykle smaczne, a przygotowanie tej
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo smaczny obiad. Można go podać z ryżem, kaszą, makaronem lub jak ja z ziemniakami. Polecam spróbować, warto. Jeżeli macie mniejsze pieczarki to trzeba więcej kupić
Kuchnia Pokoleń