Wielkanocna sałatka teściowej z selerem konserwowym 708Wielkanocna sałatka teściowej z selerem konserwowym – to kolejna propozycja na sałatkę z selerem ze słoika. Jest ona najlepsza na drugi i trzeci dzień, ale u
Kulinarne Przeboje
Prosta pasta kanapkowa (z suszoną cebulą) 212Prosta pasta kanapkowa (z suszoną cebulą) Lubcie pasty kanapkowe? Ja uwielbiam, bo są dla mnie prostą odmianą dla codziennych kanapek. Pastę kanapkową można przygotować z różnych
Słodkie okruszki
Faszerowane pieczarki ze szczypiorkiem, obiad Hobbita 157Faszerowane pieczarki ze szczypiorkiem , obiad Hobbita Jakoś po przeczytaniu „Władcy Pierścieni : pieczarki nieodłącznie kojarzą mi się z Hobbitami Nie wiem czy jedli faszerowane pieczarki , ale
Ogrodnik w podróży
Zupa gołąbkowa z kukurydzą 165Zupa gołąbkowa z kukurydzą Pyszną zupę gołąbkową , na pewno znacie , ale wersja z kukurydza jest zupełnie inna . Doskonała potrawa , jak zresztą każda zupa moim zdaniem Niestety
Ogrodnik w podróży
Pieczony , butelkowy kurczak po pekińsku 154Pieczony, butelkowy kurczak po pekińsku Pieczony kurczak – to hasło u nas w domu , zawsze cieszy się uznaniem . Kurczak butelkowy po pekińsku , to taka wariacja kuchenna
Ogrodnik w podróży
Pasta z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym. 322składniki: 300g. makreli wędzonej ( już obranej z ości i skóry) 1/2 cebuli (średniej wielkości) 2 średnie ogórki kiszone 1
Lubię to gotuję
Karnawałowa lazania 200Karnawałowa lazania We Włoszech nie ma karnawału bez lazani, więc dzisiaj przygotowałam wzbogaconą wersję tego pysznego dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); SKŁADNIKI opakowanie lazani- taki typ który
zielonacukinka
Szpinak kremowy – gęsty i dobrze doprawiony 200Należę do grupy szczęśliwców którzy nigdy nie przeżyli szpinakowego terroru – nikt mnie nie zmuszał do jedzenia paskudnej brunatnej brei, nikt nie karmił łyżką pełną zielonej papki
Karo in the Kitchen
Wieprzowina z Laosu , danie z woka 182Wieprzowina z Laosu , danie z woka Dania z woka , są pyszne , szybkie i zdrowe , bo krótko smażone . Te wszystkie argumenty przekonują mnie ,żeby co jakiś czas
Ogrodnik w podróży
Pieczarkowe zrazy z szynki , pyszny obiad 186Pieczarkowe zrazy z szynki , pyszny obiad Szynka , to trudne i nie wdzięczne mięcho . Potrafi być krucha i soczysta , ale potrafi też być sucha i wiórowatą . Zrazy
Ogrodnik w podróży
Kanapka ze śledziem a'la cieszyńska 205Ja wiem, że tego smaku nie da się podrobić, że nie da się odwzorować, że ten smak jest jedyny w swoim rodzaju i niepowtarzalny. Jeśli jedliście
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Confit z kaczki, czyli kacze uda w conficie 235Czym jest confit? Confit to stara metoda przygotowywania produktów, pochodząca z kuchni francuskiej, polegająca na długim, powolnym gotowaniu w niskiej temperaturze, aż do kompletnego rozmiękczenia produktu
Moja Delicja
Szaszłyki jak zrobić i co dodać 185Szaszłyki jak zrobić i co dodać. Szaszłyki można zrobić w bardzo prosty sposób, nadziewając na długie wykałaczki różne rodzaje mięsa i warzyw. Ja osobiście obsmażam je
zielonacukinka
Kopytka bez jajek 429Tęsknicie za smakami dzieciństwa takimi jak kopytka? Można je przyrządzić także w wersji bez jajka! Wystarczy zastąpić je papką z nasion chia i wody. Nasiona chia
Dieta bez mleka