To danie to jest hit totalny! Przepyszne i wyśmienite. Przygotowanie tego posiłku zajmuje jakieś 15 do 20 minut. Pesto z młodej botwinki i buraczków zaskoczyło mnie
SMYKWKUCHNIO ziemniakach Hasselback już kiedyś Wam wspominałam. Oryginalny przepis pochodzi ze Szwecji. Już dawno zdążył obiec cały świat, ale do mnie trafił stosunkowo niedawno. Jeśli szukacie
wiecejwarzyw.plna dzień dobry i dobranoc Zwykle placki smażę w weekendowe poranki, które są zdecydowanie bardziej leniwe, niż w trakcie tygodnia. Tym razem jednak serwuję je wieczorem
KucharzycaAlternatywa dla klasycznej owsianki. Wielość dodatków, które można wykorzystać sprawia, że za każdym razem możemy jeść niby to samo, a jednak coś innego. Ja dodałam owoce
KucharzycaGnocchi to rodzaj włoskich klusek. W zależności od rodzaju bazą mogą być ziemniaki lub warzywne puree (dynia, burak, brokuł). Smakiem i wyglądem przypominają polskie kopytka, choć
wiecejwarzyw.plTak przygotowany omlet jest mięciutki, puszysty i bardzo sycący. Delikatne ciasto chrzanowe świetnie komponuje się z białą kiełbasą! Omlet możecie podawać z ulubionym sosem lub świeżymi
Di gotujeBotwina już jest dostępna w sklepach i na marketach. Czekałam na nią długo więc tera szaleję i robię z niej różnorodne dania. Chłodnik z botwinki Moje
mecooksPanini, czyli opiekane włoskie bułeczki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Najczęściej przygotowywane na bazie ciabatty. Wypełnione różnymi dodatkami, w których nie może zabraknąć warzyw oraz
Smaki Na TalerzuFilet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym Pyszny filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym to bardzo prosta i naprawdę smakowita potrawa dla każdego , kto nie
Ogrodnik w podróżyKopytka , odsmażane najlepsze , przepis Kopytka , kto ich nie zna Są pyszne i proste do zrobienia . Smakują świetnie z gulaszem lub jako dodatek do mięsa . Genialne będą
Ogrodnik w podróżyCzasami mam ochotę na coś lekkiego – sałatka z łososia i ogórka jest wtedy doskonałym wyborem. Dzięki rybie jest sycąca, zaś dzięki ogórkowi bardzo orzeźwiająca i
Poezja smakuJarmuż lubię i doceniam. Dietetycznie i kulinarnie. Dziś zostawiam pomysł na sałatkę. ok. 200 g jarmużu 2 łyżki suszonej żurawiny sok z jednej limonki 1 łyżka
Kucharzycaplacki drożdżowe Drożdżowy placek serwowany w Wielkiej Brytanii, najczęściej z masłem, w przerwie na herbatę. Ja serwuję do porannej kawy, ale do wieczornej herbaty również smakuje
KucharzycaDal (Dahl) to indyjskie danie jednogarnkowe z soczewicy (choć przyprawy często podsmaża się osobno na patelni). Proste w przygotowaniu. Sycące i wegańskie. Podstawowy dal to soczewica
Moja DelicjaBrukselka w serowym sosie to kolejne danie, w którym brukselka smakuje wyjątkowo. Dodatek boczku, cebuli i sera gruyère sprawia, że … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry Corner