Gnocchi to rodzaj włoskich klusek. W zależności od rodzaju bazą mogą być ziemniaki lub warzywne puree (dynia, burak, brokuł). Smakiem i wyglądem przypominają polskie kopytka, choć
wiecejwarzyw.plTak przygotowany omlet jest mięciutki, puszysty i bardzo sycący. Delikatne ciasto chrzanowe świetnie komponuje się z białą kiełbasą! Omlet możecie podawać z ulubionym sosem lub świeżymi
Di gotujeBotwina już jest dostępna w sklepach i na marketach. Czekałam na nią długo więc tera szaleję i robię z niej różnorodne dania. Chłodnik z botwinki Moje
mecooksPanini, czyli opiekane włoskie bułeczki z chrupiącą skórką i miękkim środkiem. Najczęściej przygotowywane na bazie ciabatty. Wypełnione różnymi dodatkami, w których nie może zabraknąć warzyw oraz
Smaki Na TalerzuFilet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym Pyszny filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym to bardzo prosta i naprawdę smakowita potrawa dla każdego , kto nie
Ogrodnik w podróżyKopytka , odsmażane najlepsze , przepis Kopytka , kto ich nie zna Są pyszne i proste do zrobienia . Smakują świetnie z gulaszem lub jako dodatek do mięsa . Genialne będą
Ogrodnik w podróżyCzasami mam ochotę na coś lekkiego – sałatka z łososia i ogórka jest wtedy doskonałym wyborem. Dzięki rybie jest sycąca, zaś dzięki ogórkowi bardzo orzeźwiająca i
Poezja smakuJarmuż lubię i doceniam. Dietetycznie i kulinarnie. Dziś zostawiam pomysł na sałatkę. ok. 200 g jarmużu 2 łyżki suszonej żurawiny sok z jednej limonki 1 łyżka
Kucharzycaplacki drożdżowe Drożdżowy placek serwowany w Wielkiej Brytanii, najczęściej z masłem, w przerwie na herbatę. Ja serwuję do porannej kawy, ale do wieczornej herbaty również smakuje
KucharzycaDal (Dahl) to indyjskie danie jednogarnkowe z soczewicy (choć przyprawy często podsmaża się osobno na patelni). Proste w przygotowaniu. Sycące i wegańskie. Podstawowy dal to soczewica
Moja DelicjaBrukselka w serowym sosie to kolejne danie, w którym brukselka smakuje wyjątkowo. Dodatek boczku, cebuli i sera gruyère sprawia, że … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <
My Blueberry CornerSpaghetti carbonara z brokułem i mozzarellą to moja wariacja na temat klasyki. Mam nadzieję, że rodowici Włosi nie zadrżeliby nazbyt nad tą profanacją klasycznej carbonary, jednak
Pogotujmy.plPesto wcale nie musi być zrobione z bazylii, piniowych orzeszków i parmezanu – przekonacie się o tym za chwilę, zanurzając łyżkę w to aromatyczne, nieziemskie pesto ze
Karo in the KitchenWyszły bardzo dobre, chrupiące. Zajadałam się aż mi się uszy trzęsły :)Ta porcja jest dość duża wychodzi od 15-20 placuszków. Kaszę ugotować według instrukcji na
Kuchnia PokoleńMacie w domu zielone szparagi i zastanawiacie się co by tu z nich przygotować? Polecam zrobić sałatkę. Sałatka z zielonymi szparagami Sałatka do zrobienia, której Was
mecooks