Przepis zaczerpnięty z bazy przepisów na Thermomix. Jednak wykonałam go po swojemu i tak też tutaj zostawiam. Ciasto: 250 g mąki orkiszowej, plus dodatkowa ilość do
Kucharzyca5 / 5 ( 117 votes ) Golonka ” BIG BOY” Golonka „BIG BOY”, to golonka dla dużych chłopców lub takich, jak ja chłopczyc, które kochają
Ogrodnik w podróży5 / 5 ( 3 votes ) Prawdziwe koreańskie Kim-chi , zdrowie na talerzu , probiotyk Koreańskie Kim-chi , od dłuższego już czasu, absorbowało moją uwagę . Jego walory lecznicze i
Ogrodnik w podróżyKluski lenioszki to jeden z tych smaków które uwielbiam i do których lubię wracać. Wspaniałe delikatne, mięciutkie kluseczki najlepiej smakują polane masełkiem i oprószone cukrem. Smakują
Blog kulinarny S9.PLSzybkie przekąski Sałatka z makreli pikantna Pasta jajeczna ze szczypiorkiem Klasyczna pasta jajeczna Sos musztardowy Brokuł smażony Ośmiorniczki parówkowe Jak gotować jajka by nie pękały Noodle
Dorota SmakujeDomowe wędliny cenimy za smak, zapach i naturalność. Boczek to bardzo wdzięczny kawałek mięsa. Polecam! Co nam trzeba? 1,5kg dość chudego boczku Przyprawy, po 2
LatosiowydomLubię dania jednogarnkowe, które w połączeniu z ryżem, ziemniakami lub makaronem dają pyszny, sycący obiad. I to jest właśnie takie danie. Aromatyczne i rozgrzewające – idealne
wiecejwarzyw.plNiesamowicie bogate w przyprawy, smak i aromat danie z krewetkami, w którym zakocha się każda wielbicielka i każdy wielbiciel kuchni orientalnej *Nie zapomnijcie śledzić mnie na
Eat me! Fit me!Zupa krem z dyni to ciekawa opcja na jesienno-zimowe późne obiady, gdy wracamy do domu zmarźnięci po całym dniu. Kremowa, aromatyczna, pełna rozgrzewającego organizm cynamonu
Eat me! Fit me!Homo Sapiens 75 tys. lat temu używali już ognia do gotowania potraw. Mąka i woda, z których powstawały płaskie chlebki, zapiekane na ogrzewanej ogniem skale były
RafalCookPasztet to tradycyjna potrawa znana w Polsce od XVI wieku. Pochodzące z Francji pasztety (pâté) w Polsce popularność swą zdobyły … Przeczytaj cały artykuł Artykuł Domowy
My Blueberry Corner5 / 5 ( 28 votes ) Kotlet prowansalski z piersi kurczaka Kotlet prowansalski z piersi kurczaka, to kolejna próba reanimowania kurzego trupa;) Okrutnie zabrzmiało , wiem ale czasem jak
Ogrodnik w podróżyPlacki idealnie zastępują mięsny posiłek. Podane z pieczonymi warzywami i aromatycznym sosem jogurtowym stanowią smaczny, wegetariański obiad. ok. 2-3 porcje: 1 mniejsza cukinia, ok. 250
KucharzycaFasolka po bretońsku to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Poniżej podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając
Kulinarny S.O.S.Fasolka po bretońsku to smaczne i sycące danie jednogarnkowe. Poniżej podaję klasyczny przepis z suszoną białą fasolą, ale możesz również zrobić wersję błyskawiczną dodając
Kulinarne S.O.S.