Składniki: 250 g makaronu farfalle 250 g boczku wędzonego surowego 200 g pieczarek 1 por 1 cebula 1 łyżka masła 1 mała
Qchnia po prostuSałatki z dodatkiem kasz to doskonała propozycja na drugie śniadanie, które można zabrać ze sobą do pracy lub szkoły. Są jednocześnie lekkie i sycące, a ich
Codzienna kuchnia niecodziennaZawsze powtarzam że jestem człowiek-ziemniak. Ja mogę jeść ziemniaki zawsze, o każdej porze i w każdej postaci! Kluchy ziemniaczane uwielbiam i gdyby nie to, że
Karo in the KitchenSerek śmietankowy powstaje z mleka pasteryzowanego i słodkiej śmietanki – to właśnie śmietance ser tego typu zawdzięcza delikatny kremowy smak, gładką teksturę i aksamitną konsystencję. Po podgrzaniu
Karo in the KitchenŚwięta last minute? Ta sałatka śledziowa sprawdzi się w tym wypadku idealnie! W smaku bardzo przypomina śledzia pod pierzynką, czyli dobrze wszystkim znaną szubę (mój przepis
Karo in the KitchenW czasie świąt zawsze jest u mnie domowa wędlina Uwielbiam kroić w plasterki i zajadać, np. z żurawiną! Karkówka w ziołach jest pyszna, pachnąca i rozpływa
Latosiowydom400 g mąki pszennej lub orkiszowej 2 jajka 180 g mleka 65 g masła w temperaturze pokojowej 40 g ksylitolu 20 g drożdży świeżych lub 6
KucharzycaPrzepis na placuszki z dyni i twarogu podawałam już na blogu, o tutaj . Dziś podaję przepis na bardzo podobne placki, ale z ricottą i pieczoną dynią
Kucharzyca5 / 5 ( 2 votes ) Kotlet de volaille z piersi przepiórki De volaille z piersi przepiórki to ekskluzywne danie, idealne na świąteczny obiad. Przepiórki są drogie ale
Ogrodnik w podróży5 / 5 ( 31 votes ) Fougasse, prowansalski chleb Fougasse, prowansalski chleb, pierwszy raz upiekłam do francuskiej potrawy „Coq au vin”, czyli domowego kurczaka w własnej
Ogrodnik w podróżyTarta, danie kuchni Francuskiej na deser lub obiad. Powstało bardzo dużo wariacji na temat tarty i jak wiele wspaniałych potraw powstała przez przypadek. Stephanie Tatin, współwłaścicielka
RafalCookPrzepyszna babka ziemniaczana w moim regionie nazywana blacharzem. Wyśmienita w smaku zarówno świeżo po upieczeniu jak i odsmażona na patelni. Smak dzieciństwa, sprawdzony przepis mojego taty
Blog kulinarny S9.PLWspaniałe danie dla miłośników pierogów i nie tylko :). Mięciutki, kremowy farsz i cienkie ciasto sprawia że pierogi rozpływają się w ustach. Można je podawać z okrasą
Blog kulinarny S9.PL