Już od jakiegoś czasu chodziły za mną ziemniaki. Robiłam z grilla, ale nadal czułam niedosyt. Początkowo chciałam zrobić zapiekankę ziemniaczaną, ale w trakcie przygotowywania składników zaczęłam
Passions hobbies lifeWytrawne placuszki gryczane z dodatkiem szpinaku i wędzonego sera. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10
Mrs. EndorfinaJakiś czas temu na zakupach trafiłam na bardzo fajny mix do pizzy firmy yummity. Generalnie raczej stronię od wszelkich mixów bezglutenowych, ale moją uwagę przykuł dodatek
Quinoa Raz!Hmorapatik- to szparagi lub grzyby smażone w cieście. Hmor- to po ormiańsku ciasto, stąd się wzięła ta nazwa. Uwielbiam szparagi i bardzo często jadam je przyrządzone
Smaki Armine400 g mąki orkiszowej lub pszennej, najlepiej chlebowej typ 750 lub 650 250 g jogurtu (szklanka) 125 ml mleka (1/2 szklanki) 2 łyżki oleju rzepakowego 1
Kucharzyca500 g mąki jasnej orkiszowej lub pszennej 50 g ksylitolu 150 g miękkiego masła 4 jajka 60 ml mleka (ok. 1/4 szklanki) 40 g świeżych drożdży
KucharzycaFocaccia – potrawa kuchni włoskiej, jest to rodzaj pieczywa, będącego podstawą pizzy (bez sera i sosu pomidorowego – samo ciasto). Każdy region Włoch może się pochwalić inną odmianą
Oka w rosole czyli KaFka gotujeGofry z jogurtem to przysmak zarówno dzieci, jak i dorosłych. Pyszny deser, który sprawi przyjemność zarówno domownikom, jak i naszym gościom. Chrupiące z wierzchu i przyjemnie
Kuchcik gotujeApetyczna zupa kremowa ze startym na grubo selerem korzeniowym i serkiem topionym z dodatkiem smażonych plasterków pora.… Czytaj dalej Alpejska zupa z selera
Pij soki wyciskaneLubicie naleśniki z cytrynowym kremem? Lubicie naleśniki? Pewnie myślicie, co to za pytanie! Mój małżonek w ogóle nie lubi naleśników, więc zawsze się pytam… Każdy
codojedzeniaKuskus, choć nazywany kaszą - tak naprawdę kaszą wcale nie jest! To makaron otrzymywany z pszenicy, który kształtem (małe okrągłe ziarna) przypomina kaszę, stąd mylnie przypisywany jest
Z notatnika dietetykaWarzywne rollsy z wegańską pastą orzechową. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime()/86400, 10); var script = document.createElement
Mrs. EndorfinaDo przygotowania potrzebujemy: Brukselki – 400g Boczek plastry- 150g Pieczarki- 200g Cebula- 60g Czosnek- 8g Jajka- 3 sztuki Oliwa z oliwek- łyżka Sól, pieprz, papryka słodka W
serzmiesem