Sezon bobowy rozpoczęty! Tak!!! Uwielbiam sezonowe warzywa, a co za tym idzie bób. Nawet w najprostszej postaci, po prostu ugotowany, jest pyszny. Nie mam pojęcia co
Martyna CooksUwielbiam hummusy, wszelkiego rodzaju, klasyczne, z suszonymi pomidorami, z papryką… Dzisiaj wersja z bazyliowym pesto. Wszystko domowej roboty w związku z czym przygotowanie zajmuje trochę
Martyna CooksKolejna wersja hummusu z dodatkiem buraków, uwielbiam buraki, jako dodatek do hummusu też. Dzięki nim hummus ma idealną konsystencję bez konieczności dodawania zbyt dużej ilości wody
Martyna CooksDosyć tych delikatnych i zdrowych past do warzyw i chleba – chcę mięsa! Dawno nie jadłam pieczeni, a już schabu ze śliwką mniej więcej wieki…
Martyna CooksGnocchi, w telegraficznym skrócie to takie małe kopytka, które w połączeniu z sosem dają pyszne, nieskomplikowane danie. Nie zrobisz go w pół godziny, ale niewiele więcej
Martyna CooksSezon grzybowy w pełni, wśród grzybów kurki! Danie obiadowe z kurkami już było, teraz czas na śniadanie. A jak śniadanie to jajka, tylko, że na jajecznicę
Martyna CooksMoussaka to taka grecka lasagna tylko zamiast makaronu mamy warzywa. Sam sos też jest troszeczkę inaczej przyprawiony niż w kuchni włoskiej, ale zasada jest ta sama
Martyna CooksDobra tarta – fajna sprawa. Nie ma z czym dyskutować. Z tartą, tak naprawdę, jest jak z pizzą – praktycznie wszystko może się na niej znaleźć
Martyna CooksSONY DSC Nastała jesień… Zimno… Ciemno… W ogóle trochę do bani… Ale za to jest idealny czas na dynię! To tanie, szeroko
Martyna CooksLunch do pracy nie musi być nudny! Zapraszam na sałatkę z batatów z figami! Office lunch box doesn’t have to be boring! I invite
Martyna CooksOmlet to nic innego jak jajeczna potrawa w formie placka. Można go dowolnie wzbogacać i najrozmaitsze dodatki, dzięki czemu za każdym razem może smakować inaczej. U
Kulinarne Przeboje4 porcje: 2 bakłażany 400 g naturalnego jogurtu 1 mała główka czosnku łyżeczka musztardy przyprawy: sól, mielona kolendra, pieprz Bakłażany pieczemy w całości przez ok. 45
Kucharzyca5 / 5 ( 1 vote ) Rybna zapiekanka po francusku Rybna zapiekanka po francusku, to genialne lekkie i sycące danie. Idealne dla amatorów kremowych, delikatnych, sosów, ryby no
Ogrodnik w podróżyWiosenny i chrupiący pomysł na makaron z tofu i pastą sezamową. if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array(); stamp = parseInt(new Date().getTime
Mrs. EndorfinaPancakes, czyli przepis na amerykańskie placki – pyszne i puszyste. Przepis na pancakes jest bardzo prosty i szybki. Wystarczy kilka podstawowych składników, by stworzyć pulchne placuszki
Kulinarne Przeboje