Fit obiad z kurczakiem i młodą kapustą, ten pomysł na obiad powstał dzisiaj dość spontanicznie, ale wyszło takie pyszne danie, że postanowiłam dodać go na bloga
SMYKWKUCHNICałkiem niedawno, więc zbyt późno, odkryłam warsztaty kulinarne w wersji pandemicznej, czyli on-line. Jestem nimi bardzo mocno zachwycona. Niby przez szybkę, niby sama w kuchni
Kucharzyca* kilka liści sałaty rzymskiej * pęczek rzodkiewki * ogórek * papryka czerwona * 300g sera mozarella w bloku * pieczywo tostowe (opcjonalnie) sos 2 łyżeczki śmietany 18% 2 łyżeczki majonezu odrobina
Lubię to gotujęProste danie jednogarnkowe składające się z kaszy jęczmiennej, mięsa wieprzowego i warzyw. Przygotowanie zajmuje tylko chwilę a później możemy cieszyć się smacznym daniem. Czas przygotowania:
karolgotuje2 szklanki mąki pełnoziarnistej 2 dojrzałe banany 2 jajka 1/2 szklanki stałej części mleka kokosowego 1 szklanka wody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli Banany
KucharzycaNietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa. Ostatnio zasypywałam Was słodkościami, dlatego dziś czas na obiad. Każdy na pewno kojarzy przekąski oferowane przez McDonalda czy inne takiego typu
zdrowo i aktywnieSkładniki: 1 kg mięsa z piersi indyka 1 kg ziemniaków 5 ząbków czosnku 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki suszonego majeranku 2 łyżki suszonego tymianku 1
Qchnia po prostuNietypowa chrupiąca odmiana panierki mięsa. Ostatnio zasypywałam Was słodkościami, dlatego dziś czas na obiad. Każdy na pewno kojarzy przekąski oferowane przez McDonalda czy inne takiego typu
Zdrowie i pysznie na talerzuJogurtowy omlet z owocami Dziś mam dla Was pomysł na szybkie śniadanie. Jogurtowy omlet z owocami. Przygotujecie go dosłownie w kilka chwil. Nie jest on tak
Słodkie okruszkiKurczak Karahi to fantastyczne danie dla miłośników smaków hinduskich. Jest to post wspomnieniowy ;) opublikowałam go w 2013 roku. Czas wrócić do bloga :) Pierwszy krok
Smaki Przyprawy i KoloryUwielbiam te smaki. Soczewica jest bardzo zdrowa warta zadbać, żeby była w naszym menu. Bardzo Was zachęcam. Można to danie zrobić bez mięsa będzie równie dobre
Kuchnia Pokoleń