Czas czytania: 2 min Mini pizza, takie wyszło zapotrzebowanie od dzieci, ma być pizza, ale malusieńka! Przyznam, że nie chciało mi się zagniatać typowego ciasta na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Ciabatta…”chodziła” za mną przez kilka dni w końcu musiałam ją upiec , co prawda ta jest w wersji błyskawicznej
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 3 min Bułeczki pszenne na jogurcie, to najlepsze śniadaniowe pieczywo. Jest to bardzo prosty przepis, ciasto szybko wyrasta i łatwo się z nim pracuje
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: < 1 min Kolejny eksperyment z wypiekaniem chleba uważam za udany! Do tego przepisu użyłam trzech rodzajów mąki, zakwas i aromatyczną prażoną cebulkę. Jwar
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Chleb na zakwasie z dodatkiem białej mąki żytniej to jeden z moich ulubionych chlebów. Bardzo smaczny z wyraźnym zapachem, jakim charakteryzuje się
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Kotleciki rybne przygotowane z łososia z dodatkiem świeżej kolendry, fasolki szparagowej, cebulki i czerwonej pasty curry. Wyjątkowo dobre dane obiadowe, jest lekkie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min O tym chlebie czytałam wiele i przerażał mnie czas, jaki jest potrzebny, aby go przygotować. Nie jest to proces skomplikowany, ale ta
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Gravlax, to tradycyjne danie kuchni skandynawskiej, przyrządza się je z surowego łososia. Łosoś do tego dania musi być bardzo świeży, bez ości
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Postanowiłam wypróbować przepis na kokosowe tiramisu, ale podczas przygotowywania tego deseru stwierdziłam, że nie jest to dobra nazwa. Dla mnie tiramisu musi
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zaczęło się w sklepie od, mamo kup nam precle on są takie pyszne, kup, kup… i kupiłam, ale były jakieś dziwne
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Pyszna i bardzo prosta wariacja na temat terriny, bez pieczenia czy gotowania. Terrina jest bardzo delikatna, wprost rozpływająca się w ustach, zrobiona
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Szybki chleb z mąk mieszanych, żytniej i pszennej odrobiny otrąb żytnich, ziaren sezamu, siemienia lnianego i pestek dyni. Przepis nie jest skomplikowany
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Chleb żytni na zakwasie z prażoną cebulą Zapach, który unosi się podczas pieczenia, jest tak cudowny, że trudno powstrzymać się przed zjedzeniem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Karmelizowane marchewki to pyszny dodatek do dania głównego, ale nie tylko, to również świetna przekąska lub przegryzka do piwa. Marchewka jest wspaniała
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Kolejny pyszny chleb na zakwasie żytnim z dodatkiem mąki orkiszowej i siemienia lnianego. Siemię używane jest głównie w medycynie naturalnej i ma
SprawdzonaKuchnia.pl