Nowa propozycja od Natur Compagnie to ekspresowe dania z kaszami lub ryżem w różnych smakach: orientalnym lub śródziemnomorskim. Są zdrowym posiłkiem w ciągu dnia. Ich czas
AZgotuj!Dzisiaj polecam tarte ze szparagami Tarta ze szparagami Składniki na ciasto 250 g mąki 125 g zimnego masła 1 jajko ¼ łyżeczki soli szparagi małą puszka kukurydzy
Pomysłowa kuchniaRisotto z warzywami i szparagami w szynce parmeńskiej. Ja bez risotto żyć nie umiem, chyba tak powinnam zacząć ten wpis. Mój blog od dłuższego już czasu
SMYKWKUCHNI5 / 5 ( 11 votes ) Młoda kapusta z patelni, smażona z pieczarkami, błyskawiczne danie Młoda kapusta z patelni, smażona z pieczarkami to zazwyczaj pierwsze co przygotowuję z
Ogrodnik w podróżyDzisiaj polecam sałatkę z pęczakiem i awokado Sałatka z pęczakiem i awokado Składniki na 2 porcje 100 g pęczaku (woreczek ) oliwa sok z ½ cytryny 1 cebulka
Pomysłowa kuchniaNo i dałam się wciągnąć w pieczenie chleba na zakwasie. Jest z tym trochę roboty, ale jaka przyjemność kiedy w niedzielny poranek w domu pachnie świeżym
Emskie SmakiMaca, pomidorowy hummus, pomidor z pokrzywowym pesto i jako na półmiękko. Brzmi pysznie? Nie może brzmieć inaczej! Maca: 100 g mąki orkiszowej 75 ml ciepłej wody
KucharzycaPotrawka a’la leczo z kiełbasą i fasolą powstało u mnie jako danie czyszczące lodówkę :). Treściwe, proste w przygotowaniu, idealnie smakuje zarówno z ulubionym świeżym
Blog kulinarny S9.PLPlacki na twarogu Uwielbiam twarogowe placuszki. Pamiętam jak kiedyś robiła mi je moja mama. Choć nie jest, to tamten „maminy” przepis, to w smaku
Słodkie okruszkiKlasyczny niemiecki dodatek do piwa. Na naszym stole można z powodzeniem podawać z ulubionym pieczywem.… Czytaj dalej Bayerische Wurstsalat Sałatka Bawarska
Pij soki wyciskaneSkładniki: 1/2 główki młodej kapusty 250 g paluszków surimi 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej cebuli 1 pęczek rzodkiewek 1 żółta papryka 1/2 pęczka natki pietruszki 2
Qchnia po prostuDzisiaj na talerzu w roli głównej…tarta z grillowanym łososiem, szparagami oraz pieczarkami z dodatkiem aromatycznego estragonu. Oczywiście nie byłoby jej, gdyby nie pyszne, ekologiczne jajka
Kulinarne przemysleniaW dzieciństwie mama robiła czasem pizzę w domu, ale zawsze była ona na grubym cieście. Bardziej był to placek drożdżowy z dodatkami, ale i tak dobrze
Emskie Smaki2 porcje: 150 g kaszy pęczak 50 g zielonego groszku 6 białych szparagów 2 łyżki stałej części mleka kokosowego 1 większy kieliszek białego wina (ok. 150
Kucharzyca