2 porcje: 150 g kaszy pęczak 50 g zielonego groszku 6 białych szparagów 2 łyżki stałej części mleka kokosowego 1 większy kieliszek białego wina (ok. 150
KucharzycaPoranne chwile i śniadanie to dla wielu z nas moment tylko dla siebie lub czas na zgromadzenie przy stole całej rodziny. T ej wiosny wszystko
Wanilia i KardamonPrzepis na pyszne domowe stripsy jak z KFC. Wyśmienite kawałki filetów z piersi kurczaka w chrupiącej, złocistej panierce. Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 2 osób
karolgotujeSteki z wołowiny to zarazem prosta i najtrudniejsza potrawa. Steki to mięso wołowe poddawane dość krótkiej obróbce termicznej, ale bardzo często bywa tak, że ich nieprawidłowe
SMYKWKUCHNIBliny to placuszki drożdżowe z mąki gryczanej (robi się też gryczano-pszenne), które można podawać z przeróżnymi dodatkami, również na słodko. Wykonane są tylko z mąki
Kuchnia MagdaLenyJeżeli nigdy nie jedliście kaszanki z grilla, to czas spróbować. Wierzcie mi, że warto. Sposobów na kaszankę z grilla jest wiele. Ja przedstawiam Wam jedną z
Passions hobbies lifeGroszek z marchewką jest jednym z moich ulubionych dodatków do obiadu, a przy odrobinie wyobraźni można dać mu nowe życie i przemienić w efektowną i pyszną
Quinoa Raz!Coś dla fanów śledzi i tatarów ;) z chrupiącymi wiosennymi warzywami, quinoą, jajkiem przepiórczym, dobrze doprawione bezglutenową Vegetą Natur. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam
Quinoa Raz!5 / 5 ( 3 votes ) Brokuły zapiekane w sosie serowym Brokuły zapiekane w pysznym, kremowym sosie serowym, mogą przekonać każdego. Magia sera sprawia, że u nas w
Ogrodnik w podróżyWafle ryżowe Kupiec to niesamowite źródło inspiracji. Jedną z nich jest forma podania kanapki. Oto moja, wytrawna propozycja. Można śmiało podać dla gości. Co nam trzeba
LatosiowydomMięso należy wcześniej podsmażyć na patelni i włożyć pod przykryciem do piekarnika o temperaturze 200 st. C na 40 minut. … Czytaj dalej Kaczka w truskawkach
Pij soki wyciskaneSkrzydełka ze śliwką zawinięte w boczek . Te skrzydełka serwuję od lat i na nie jednej sobotniej imprezie zrobiły furorę. Tym razem wprowadziłam pewną zmianę. Dostałam wielki
Tajemnice SmakuSos marinara to tradycyjny włoski sos na bazie dojrzałych pomidorów i ziół. Jest bardzo prosty w przygotowaniu i jest wyśmienity pod warunkiem, że użyjemy dobrych pomidorów
Tajemnice Smaku