Gazeta przy śniadaniu i kto jeszcze jada podwieczorek? Wspólny chleb z tang zhong i białą kaszą gryczaną. 178oglądane wielokrotnie. Nie trzeba słów, by rozumieć o co w tym wszystkim chodzi. Bywa, że ten film trwa aż do popołudnia. Lenistwo usprawiedliwione. Już nie myślimy o obiedzie. Kolacja o tej porze nie wydaje się właściwa. To może podwieczorek? Tak, przecież to popołudniowe zwolnienie czasu jest właśnie dlatego. Mała przyjemność, by rozbudzić apetyt na więcej. Podwieczorek. " Fait
KUCHARNIA
Smak lata, warsztaty i róża dla ... Update:) 164się w Siedlisku w dniach od 15 do 18 sierpnia, czyli w długi sierpniowy weekend. Cztery dni pobytu, w czasie którego na gotowanie poświęcimy dwa popołudnia zakończone wspólną kolacją w ogrodzie. Podczas trzeciego warsztatu - przedpołudniowego, przygotujemy wspólny brunch, który oczywiście też razem zjemy. W przerwach od gotowania, jedzenia i wspólnych rozmów przy stole, można wylegiwać się na leżakach, bujać
KUCHARNIA
Szwecja, moja nowa miłość, część I 214zorganizowany wyjazd! Z Malmo wróciłyśmy ponownie do Ystad, gdzie tym razem czekał na nas inny prom Unity Line, Polonia , a na nim kolejna obfita, pyszna i długa kolacja (szefem kuchni jest były mistrz świata carvingu!), warsztaty kulinarne i cały szereg drinków serwowanych przez świetnych barmanów. Co mnie urzekło w Szwecji? Spokój, kolorowa, estetyczna zabudowa, piękne nadmorskie widoki, kuchenne
KUCHARNIA
Smak Lata, czyli...warsztaty kulinarne w Siedlisku 161mijaną dotąd stronę smaku. Wspólne śniadania, spontanicznie przygotowywane lunche, które choć wcześniej nie planowane, naturalnie stały się dla wszystkich kolejną okazją do bycia razem przy wspólnym stole. Długie kolacje i czar opowieści przy ognisku pod najpiękniejszym baldachimem spadających gwiazd. I to co najważniejsze. Czas w kuchni. Wspólny, bez pośpiechu, rywalizacji. W prawdziwej harmonii, jakbyśmy wszystkie znały swoje role
KUCHARNIA
You sexy thing! Figi, lody. Ostro i pieprznie. I kiedy przypada Piąta Pora Roku? 199próżno szukać w kalendarzach. Zapraszamy na wyjątkowe, jedyne takie w Polsce WARSZTATY KULINARNE - PIĄTA PORA ROKU W programie cztery dni pobytu, trzy sesje warsztatowe – dwie popołudniowe zakończone wspólną kolacją i jedna poranna kończąca się wspólnym brunchem. Na wszystkich uczestników codzienne rano czeka śniadanie. Każdy otrzymuje też w prezencie siedliskowy fartuch oraz smaczne upominki. Spotykamy się i gotujemy
KUCHARNIA
Chwile jak bilety. Lemon rosemary bread i my cztery. 182kalendarzach. Zapraszamy na wyjątkowe, jedyne takie w Polsce WARSZTATY KULINARNE - PIĄTA PORA ROKU 26-29 września W programie cztery dni pobytu, trzy sesje warsztatowe – dwie popołudniowe zakończone wspólną kolacją i jedna poranna kończąca się wspólnym brunchem. Na wszystkich uczestników codzienne rano czeka śniadanie. Każdy otrzymuje też w prezencie siedliskowy fartuch oraz smaczne upominki. Spotykamy się i gotujemy
KUCHARNIA
Wszystko powraca. TU I TAM # 32 i Książę Jarmuż w Krainie Gratin. 198skierowane są do wszystkich, dla których jedzenie to nie tylko gotowanie, ale także magia wspólnych rozmów, podróż przez zmysły, w czasie której, kolor nabiera smaku. Podczas warsztatów przygotujemy pomarańczową kolację oraz energetyzujące, pomarańczowe śniadanie. Wszystkie potrawy są bezmięsne. Szczegóły tu - klik
KUCHARNIA
Miłosne wspomnienia i szczypta kobiecości 223wszystkich warsztatach, menu było bezmięsne, a tym razem także niemal bezglutenowe (nie licząc jednego z deserów). Przygotowaliśmy w sumie dziewięć dań, które zebrane razem mogą tworzyć menu długiej, romantycznej kolacji, ale także wyjęte z menu z powodzeniem będą wykorzystane przy innych okazjach. Jak zawsze uczestnicy mogli, bazując na podstawowym przepisie, sami decydować o rodzaju dodatków, ilości przypraw
KUCHARNIA
Chleb polski. I historia zakwasu. 187chyba z tysiąc lat. Od dziesięciu wieków piecze się tu chleb. Chleb wciąż jest tu podawany w najróżniejszych postaciach - nawet czerstwy. Świeże kromki są podstawą każdego obiadu i kolacji; wyciera się nimi z talerza resztki sosu z makaronu i soków warzywnych, co Włosi nazywają fare la scarpetta - "robieniem małego buta". * Historia chleba nigdy się nie kończy... Jestem pewna, że jest
KUCHARNIA
Smak Lata - relacja z warsztatów 201wszystkim naprawdę wiele radości. Na warsztatach spędziliśmy razem cztery dni gotując wspólnie podczas trzech warsztatowych sesji. Do wielkiego siedliskowego stołu zasiadaliśmy razem do śniadań i ciągnących się do późna kolacji. Nie zabrakło też wspólnego ogniska i opowieści pełnych grozy, które części damskiej reprezentacji spędziły sen z powiek ;) Tematem przewodnim były oczywiście smaki lata. Królowały owoce i warzywa, dania lekkie
KUCHARNIA
Paryskie smaki - recenzja i konkurs. 217podniebieniu. Paryż to mekka smakoszy. Począwszy od porannej kawy i ciepłego croissanta, przez zagryzane nonszalancko bagietki i zjadane z pomrukiem szczęścia makaroniki, po ciągnące się po kres paryskiej nocy kolacje. Kto choć raz zasmakował Paryża, będzie wracał do niego przez resztę życia. Jest tylko jeden problem - co wybrać? Gdzie zjeść najlepszą bagietkę? Która knajpka podaje prawdziwą francuską kuchnię
KUCHARNIA
Hotel Dom Marynarza - opinia 259śniadanie zostały też podane dwa rodzaje śledzi. Ale byliśmy nad morze, może tam się tak jada? :) Wydaje mi się, że nie ma możliwości zamówienia u nich obiadu lub kolacji. W restauracji, podobnie jak w pozostałej części hotelu było cicho. Można było spokojnie porozmawiać, a w tle leciała tylko telewizja śniadaniowa. Obsługa miała nad wszystkim kontrolę, ale nie narzucała się
Pasja Smaku
Limonkowa mozzarella 190Pyszna przekąska, którą możemy zaserwować podczas spotkania z przyjaciółką przy winie, uroczystej kolacji, romantycznym spotkaniu... Jej świeży smak pozostanie z nami na dłużej. Idealna na każdą okoliczność. SM Mlekovita produkuje mozzarellę mini. Jest fenomenalna jako dodatek do sałatek, dań, lub jako samodzielna przekąska. Składniki: 2 opakowania mozzarelli mini Mlekovita otarta skórka z jednej limonki 4 łyżki oliwy z oliwek
Malinowe Pocałunki
LITEWSKIE CIASTECZKA MAKOWE 313LITEWSKIE CIASTECZKA MAKOWE-ŚLIŻYKI Śliżyki trafiły do mnie dzięki dziadkowi, który pochodzi z wileńszczyzny . Tam są najważniejszą potrawą podczas kolacji wigilijnej. Tradycja ich pieczenia sięga dawnych czasów. Postne, małe, drożdżowe ciasteczka o lekko słodkawym smaku pieczone są na kilka dni przed wigilią i podawane jak tradycja ,każe z makiełkami, jak u mnie w domu
w mojej kuchni