kolacja - 33757 przepisów (strona:1086/2251)

STIR-FRY Z KASZĄ GRYCZANĄ 198

właściwie szybkiego smażenia, gdzie na jednaą patelnię (najlepiej wok) wrzuca się po kolei wszystkie składniki i podsmaża krótko, często mieszając. Jest to więc świetny sposób na błyskawiczny obiad lub kolację.  O tym, jak zdrowa jest kasza gryczana nie muszę chyba nikogo przekonywać:) Mam dla Was pomysł na ekspresowe stir-fry z kaszy z dodatkiem cebulki, czosnku, szynki parmeńskiej

Słodko-Słony Świat Ilony
Wołowe zrazy w potrawce na winie 196

podałam ich w klasycznym wszystkim znanym sosie. Wybrałam do podania potrawkę, przygotowaną z mieszanki warzyw węgierskich podlaną wyśmienitym winem porto ... Danie idealnie nada się na obiad jak i na kolację.  Wołowe zrazy w potrawce warzywnej na winie  SKŁADNIKI : zrazy: 4 plastry udźca wołowego musztarda 1 cebula biała 2-4 ogórki konserwowe sól pieprz tłuszcz do smażenia

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
wątroba wieprzowa z cebulą i jabłkami... 157

zamieszać na wierzchu poukładać porcje wątroby i pod przykrycoem dusić z 20-25 minut co jakiś czas zamieszać wątroba jest krucha, soczysta i smakuje na obiad i na kolację..............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Kanapka z tuńczykiem, pomidorem, sałatą i szczypiorkiem 166

Obok pytań o lekkie kolacje, najczęściej pojawiają się prośby o pomysły na drugie śniadania, np. kanapki. Te, które prezentuję na blogu może nie są bardzo rewolucyjne, ale wiem, że są osoby, które korzystają z moich propozycji. Dlatego też (miał być ostatni post ;) ), podrzucam jeszcze jedną inspirację :) Składniki: 1/2 puszki tuńczyka z wody 1 mały pomidor sałata szczypiorek 2 kromki

Chocolate Muffin Blog
Ekologiczne naleśniki kasztanowe z ricottą i karmelizowanymi orzechami 165

kilka dni upłynęło mi na myśleniu o kasztanowych smakołykach. W końcu wpadłam na genialny pomysł. Neleśniki! Moje ukochane naleśniki, które mogłabym jeść każdego dnia na śniadanie, obiad, deser i kolację i nigdy mi się nie znudzą. Ciasto zrobiłam wg przepisu na włoskie Ciacci czyli małe naleśniki z mąki kasztanowej podawane z ricottą. Od siebie dodałam orzechy karmelizowane w syropie

Zawsze głodna!
Zapiekana tortilla z oscypkiem 361

Tortilla przełożona rukolą i oscypkiem. Dobre jako przekąska czy kolacja. Proste do zrobienia. Polecam przygotować samemu placki, ale jeśli zależy nam na czasie – można użyć gotowych. Nie podaję dokładnych ilości, bo każdy robi w zależności od apetytu tortille (gotowe lub wykonane samodzielnie – przepis poniżej) kilka plastrów oscypka rukola serek śmietankowy z ziołami (typu almette) kilka plastrów wędzonej piersi

Bullio
Racuchy z rodzynkami i bananem 209

Drożdżowe racuchy. Ciekawsze w smaku dzięki rodzynkom i dodatkowi banana. Pięknie wyrastają. Przepis wielokrotnie wypróbowany (zawsze się udają). Idealne na słodką kolację. Z podanej porcji wychodzi około 20 średniej wielkości racuchów. 25 g drożdży 2 szklanki mąki 3/4 szklanki mleka czubata łyżka cukru 1 jajko 1 mały banan 1/3 szklanki rodzynek olej do smażenia cukier puder do posypania Drożdże wymieszać

Bullio
Warzywa z jarmużem i makaronem 160

Brokuł, jarmuż, marchewka i fasolka szparagowa – lekki makaronik z warzywami, na obiad lub kolację. Smaczna alternatywa dla makaronu z mięsem i sosem. 250 g cienkiego makaronu penne 1 brokuł 2 garście liści jarmużu 2 marchewki 1 garść fasolki szparagowej 2 ząbki czosnku sól i pieprz 3 łyżki oliwy - do smażenia Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Fasolkę ugotować w posolonej

Trzeci talerz
KURCZAK/INDYK W POMIDORACH I MOZZARELLI 245

indyka podsmażane w szynce parmeńskiej, z sosem z pomidorów, czosnku i mozzarelli. Genialne, ekspresowe i przepyszne danie, które koniecznie musicie mieć w swoim repertuarze:) Przygotowanie takiego obiadu (lub kolacji) zajmie Wam około 20 minut, więc jest on świetnym rozwiązaniem dla zabieganych. Delikatne mięso w wyrazistej szynce i do tego pyszny, kremowy, ciągnący się sos pomidorowy z mozzarellą to połączenie doskonałe

Słodko-Słony Świat Ilony
WOŁOWINA w 5 SMAKACH Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ 160

kuchnią chińską. Tym razem będzie to wołowina. Przepyszne soczyste mięso z papryką i brokułami. Danie niesamowicie łatwe … i sycące! Jest świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację na ciepło. Podana z ryżem albo makaronem z całą pewnością zachwyci nie tylko wielbicieli orientalnych smaków. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * polędwica wołowa – ok. 250 g * czosnek – 2 ząbki

Ostra na Słodko
Sałatka z pomidorami, fetą i jajkiem w koszulce 285

mnie idealne danie na obiad lub kolację. Szybko i pysznie! SKŁADNIKI 1 garść sałaty (ja użyłam mixu, ale można użyć dowolnej) 4-5 szt. pomidorków koktajlowych 2 pomidory suszone w oleju 1 plaster fety 1 jajko pieprz łyżka oliwy łyżka pestek słonecznika 1 łyżka octu na 1 litr wody PRZYGOTOWANIE W wysokim garnku zagotować wodę. Ma jej być tyle

zabawa smakiem
Lekka salatka z salaty lodowej  246

Lekka salatka z salaty lodowej  Witam moi drodzy czytelnicy :)  Dzis pokaze Wam kochani przepis na smaczna salatke, ktora robie bardzo czesto na sniadanie, kolacje a czasami dodaje ja rowniez do obiadu. Jest zdrowa, smaczna i pelna witamin.  Zachecam do zrobienia jej i sprobowania.  Salatka jest bardzo latwa do zrobienia i malo czasochlonna. ZACZYNAMY !!!! SKLADNIKI:  - salata

PychaDania
Tarta ze szpinakiem 277

pochodzi z www.mgotuje.pl Pyszna, wytrawna tarta ze szpinakiem i serem feta. Na genialnym, kruchym spodzie. Szybka do zrobienia. Można podać ją na obiad lub kolację Post Tarta ze szpinakiem pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Muffiny na słono 169

pewnością nie raz pojawią się na tym blogu. W standardowej wersji, kojarzą nam one się ze słodkościami. Ja jednak postanowiłam przygotować wersję, którą z apetytem można skonsumować podczas kolacji. Składniki: Ciasto: Składniki suche:  szklanki mąki pszennej  jedna łyżeczka proszku do pieczenia  łyżeczka soli łyżeczka pieprzu pół łyżeczki ostrej papryki w proszku łyżeczka ziół prowansalskich Składniki mokre

Taste Therapy
Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem 139

Znowu lekki obiad albo kolacja. Kotleciki z otrębami, kaszą gryczaną i tuńczykiem są naprawdę pycha. Do tego sos czosnkowy na jogurcie - pychota. Przepis podłapałam od mojej koleżanki, która przekonała mnie do tuńczyka na ciepło, jednak trochę go zmodyfikowałam i też wyszło pysznie :) Składniki: 100 g kaszy gryczanej ugotowanej ( 1 torebka) 1 puszka odsączona tuńczyka w sosie własnym 2 duże łyżki

Niezły Młynek