kolacja - 33757 przepisów (strona:1052/2251)

Zielone szparagi z krewetkami 165

Kolejne danie z serii: "dania studenckie naprędce" :) Jeszcze szybsze niż  Makaron z sosem pomidorowym , idealne na lekką kolację po dniu spędzonym na uczelni :) Składniki: 200g zielonych szparagów 9 krewetek tygrysich pół pomidora 1 łyżeczka twardego sera np. parmezanu świeżo mielony pieprz,  sól ziołowa,  oliwa z oliwek "Przyprawa do ryb i owoców morza" Drogheria Alimentari Do dzieła: Umyte

Spektrum Smaku
Poziomki na twarożku, czyli smak nieba :) 172

poziomki rosną w naszym domowym ogrodzie - nadal jest to jeden z tych smaków, który ma w sobie tyle wspomnień, co słodyczy :) Jeśli macie ochotę na letnie śniadanie , podwieczorek lub kolację w ciepłym słońcu ogrodu - polecam ten banalny przepis na odrobinę nieba na ziemi :) Poziomki na białym twarożku i waflach ryżowych. Składniki: naturalne wafle ryżowe - u mnie Sonko biały twaróg mielony

Spektrum Smaku
Czerwony krem a'la gazpacho i powrót do blogowania :) 182

Miksujemy, przyprawiamy solidnie ziołami, pieprzem i gotowe! Bez gotowania :)  Ja swój krem podaję schłodzony, z krojoną mozzarellą - ale oczywiście można go śmiało podgrzać, jeśli macie ochotę na lekką kolację chłodniejszego wieczoru

Spektrum Smaku
Smak lata o poranku 137

Uwielbiam kolorowe śniadania! Nie ma nic lepszego niż smakowicie rozpoczęty dzień :) Dziś żaden wielki przepis, zwykła notatka, pomysł na Wasze śniadanie, podwieczorek, kolację, czy co tam jeszcze :) Składniki: jogurt naturalny (ja uwielbiam Activia) płatki pełnoziarniste owoce sezonowe Do dzieła: Odrobina finezji w pakowaniu tego do miseczki i tada! Cieszy oko i podniebienie ;) Enjoy your

Spektrum Smaku
Wakacyjna kolacja - lekka sałatka z łososiem 226

Suszone pomidory podaję zawsze osobno, aby każdy mógł położyć sobie dowolną ilość na górę sałatki, jako akcent smakowy. Dodatkiem były dziś pełnoziarniste wafle żytnie, w związku z tym, że kolacja wypadła u mnie w porze obiadu ;) Jako świetne naczynia do podawania i przechowywania sałatek polecam Wam produkty polskiej firmy Glasmark - http://www.glasmark.pl. Osobiście bardzo podoba mi się kolekcja szkło-drewno

Spektrum Smaku
Sałatka z bobu, fasolki szparagowej i fety 197

Takie sałatki to dobry pomysł na szybki posiłek. W gorące lato zastąpią obiad, w chłodniejsze dni - są świetnym dodatkiem do kolacji. Feta sprawia, że sałatka jest naprawdę sycąca.  Dobry pomysł na lunch do pracy. Polecam. składniki 200 g fety 300 g ugotowanego, obranego bobu 300 g ugotowanej zielonej fasolki szparagowej 8 suszonych pomidorów 7-8 oliwek - dałam z ostrą

Stare Gary
Recenzja książki: Mamma Mia. Domowa kuchnia włoska – Frank Bordoni 157

Bardzo ciekawa książka z przepisami na tradycyjne włoskie potrawy. Frank Bordoni odkrywa przed nami tajniki kuchni włoskiej i przekonuje, że jest ona prosta i przygotowanie dobrej kolacji dla rodziny lub przyjaciół nie zajmie nam całego dnia. Zgadzam się z nim w zupełności. Efekt tkwi w dobrej jakości produktów, a jak wiemy kuchnia włoska jest popularna w Polsce, więc

noteskulinarnyfiga
Śniadanka synka 170

Szybkie, łatwe i smaczne przepisy na śniadania dwulatka (chociaż można przyrządzić je też na podwieczorek czy kolację i podać nie tylko dwulatkowi ;)). Zapisuję i gdy pomysły się skończą będę zaglądać. Pięć przepisów, bo weekend piekę babeczki/gofry itp. coś bardziej pracochłonnego. A do śniadanka polecam domowy kompocik/soczek. Jaglanka Jemy ją raz w tygodniu. W deszczowe dni na ciepło, w upalne

NA MOIM TALERZU
Pikantna potrawa z fasolką szparagową i kurczakiem 397

Dzisiaj prezentuję Wam przepis na łatwą do przygotowania potrawę z fasolką szparagową i kurczakiem.  Potrawa jest sycąca i lekko pikantna. Doskonała na obiad lub ciepłą kolację. Najczęściej podaję ją z pieczywem. SKŁADNIKI: 40 dag fasolki szparagowej, 2 pojedyncze filety z piersi kurczaka, 1 cebula, 3 łyżki masła, 1/2 szklanki wody, 1/2 łyżki papryki ostrej mielonej, 1 płaska łyżeczka przyprawy

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczony bakłażan z cukinią :) 203

czyli właśnie bakłażana są genialne, w razie czego przepis jest TUTAJ :) Pieczone warzywa to świetny dodatek do głównego dania, ale także jako osobna przekąska. Są ciekawą propozycją na ubogowęglowodanową kolację. Są pyszne! Mięciutkie, soczyste, dobrze przyprawione! Składniki (1-2 porcje): 1 mały bakłażan 1 mała cukinia  przyprawy: sól morska, pieprz cayenne , papryka słodka , zioła prowansalskie , curry Przygotowanie: Bakłażana pokrój

Zdrowie na języku :P
Sałatka z ricottą i pomidorami. 225

Taka sałatka jest zawsze dobrym dodatkiem do potraw z grilla, ale również na lekką kolację. Mamy teraz sezon na świeże warzywa, więc warto korzystać z tych zasobów. Pomidory teraz zachwycają smakiem są soczyste i słodkie, po prostu pyszne. SKŁADNIKI: rukola bądź inna sałata 2 średnie pomidory kawałek sera ricotta  2-3 rzodkiewki 1 zielony ogórek kawałek żółtej papryki gotowane

Kuchnia Beaty
Kotlety mielone grillowane w liściach winogronowych z sosem koperkowym 191

żagle i wiarę w lepsze jutro. Pomaga mi w tym ciekawa literatura oraz leżing w ogrodzie. I jak już tak sobie leżałam i czytałam pod winoroślami, pomyślałam by na kolację wykorzystać liście winogrona. Efekt widoczny poniżej :) Niby tradycyjne danie ale w nowszym wydaniu. I tak własnie lubię!  Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego albo wołowego kilka dużych liści

Bon Appetit Małgorzaty
Sałatka kalafiorowa z ogórkiem małosolnym 276

czyli połączenie bardzo fajnych sezonowych smaków. U nas była na kolację, a resztę wykorzystaliśmy do obiadu. Składniki: 1 nieduży kalafior 3-4 ogórki małosolne 1 duży pomidor 1 czerwona papryka zielona cebulka drobno posiekany koperek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Kalafiora podzielić na różyczki, ugotować na półtwardo w lekko osolonym wrzątku. Odcedzić, zahartować zimną wodą

Kuchnia domowa Ani
Kilka pomysłów na... 141

Dzisiaj mam dla was kilka pomysłów w sam raz na  szybki obiad, czy kolacje w wakacyjne upały (co prawda teraz pogoda za oknem nie do końca taka.. ale to i tak nie przeszkadza, by ich nie wypróbować :D ) Smacznego oglądania ^^ brokułowe gofry z tuńczykiem, pomidorem i sosem czosnkowym Pieczone marchewkowe kofty z sosem orzechowym  Moje ostatnie odkrycie

More food, love and dreams
Przekąski i Przystawki od Wydawnictwa Burda Książki 209

Przekąski i przystawki zawiera wyjątkowe przepisy – stworzone i przetestowane przez czytelników miesięcznika PRZEŚLIJ PRZEPIS! Znajdziesz w niej sprawdzone kompozycje zarówno na lekki lunch, spotkanie z przyjaciółmi, jak i wytworną kolację. Pierwszą rzeczą, która od razu wpada w oko, jest okładka, twarda i kolorowa.  Książka jest dobrze wykonana, z czasem się Wam nie rozleci.  Znajdziecie w niej przystawki

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania