Teraz coś co idealnie pasuje na imprezę, na święta a przede wszystkim na kolację. Przysmak gajowego to nasz ulubiony sposób przygotowania śledzi. Dlatego przepis trafia na bloga. Smak potrawy jest wyrazisty i zaspokoi nie jedno wybredne podniebienie. Składniki: - 50 dag solonych filetów śledziowych - około 15 dag suszonych grzybów - mały koncentrat pomidorowy - 2 czerwone cebule - 1/4 szklanki żurawiny - ziele angielskie
Pan i Pani Smith w kuchniUwielbiam zupy! Mogę je jeść codziennie na śniadanie, obiad i kolację Dokładnie tak w dniu wczorajszym raczyłam się przepyszną zupą z czerwoną pastą curry, imbirem, chili i warzywami takimi jak kalafior fasolka szparagowa i kapusta. Wbrew pozorom nie jest zbyt pikantna, z wciąż jędrnymi warzywami, a wykończona jest śmietanką wymieszaną z jogurtem. Zupa ta jest gęsta, bezmięsna i przepyszna, polecam
karmelowyKolejny sposób na wykorzystanie pysznych malin. Zamroziłam ich trochę, żeby móc się cieszyć takimi koktajlami w zimie :) Taki koktajl świetnie nadaje się na posiłek pomiędzy obiadem a kolacją. Płatki owsiane czuć między zębami, jeśli ich nie lubicie, zrezygnujcie z nich. Ja je dodaję, żeby móc potraktować taki koktajl jako jeden z posiłków, dający energię i sycący. Do tego świetny utwór
Corner With RecipesPyszna kolacja, trochę mało dietetyczna, ale tak dobra, że warto zgrzeszyć. Widok również jakoś mało apetyczny, ale nie zrażajcie się ... ;) Dla jednej osoby: - 2 kromki chleba na zakwasie - 2 małe pieczarki - 1 ogórek kiszony - ser, wedle uznania - oliwa - sól, pieprz do smaku, bazylia, papryka słodka, pieprz ziołowy, czosnek granulowany Pieczarki, ogórka i ser pokroić w kostkę. Kromki chleba skropić oliwą
Corner With Recipessię już ciemno, stąd takie zdjęcia... Nie oddają efektu dania, a szkoda. Normalnie w deserze dostaje się dwie gałki pysznych, smażonych lodów. Na tym zakończyliśmy obiad, a właściwie już kolację. Podsumowując, bardzo miło spędziliśmy czas, przy pysznym jedzeniu. Przystępne ceny, adekwatne do jakości i ilości jedzenia, ciekawe smaki i dobrej jakości produkty. Przy następnej wizycie w Łodzi, na pewno wrócę
Corner With Recipesosób nadal nie wie za bardzo jak je przyrządzić, z czym połączyć. Wiele przepisów jest może zbyt fantazyjnych, żeby przyrządzać je codziennie. Dzisiaj przychodzę z pomocą i moją ulubioną kolacją ostatnimi czasy, do której wykonania wystarczy kilka prostych składników. Niezbędne są świeże szparagi, prawdziwe pomidory, ser typu feta i przyprawy. Dodatkowo można jeszcze zrobić prosty sos musztardowy. Szparagi
Corner With Recipesstaramy się odżywiać zdrowo :) 5) Marchewka pieczona z imbirem i sałatka z rukolą, fetą i migdałami z Kwestii Smaku Na koniec danie, które idealnie nadaje się na lekką kolację, polecam
Corner With Recipeskoktajlowy mix. Wystarczy wrzucić do wysokiego naczynia ulubione owoce, trochę mleka, jogurtu albo wody i włączyć blender. Dziś połączyłam żółtego melona, borówki i truskawki. Pyszności. Idealne na lekką kolację lub drugie śniadanie. Pytanie do publiczności !!! Twój ulubiony mix smaków
Mój Smak na Życiemoże przekąsimy na deser, czy ciepłą kolację placuszki z jabłuszkiem? z kleksem serka i miodu stanowią doskonałą przekąskę dla dzieci podczas wakacyjnych zabaw w długie, letnie dni Składniki: 1,5 szklanki mąki 1,5 szklanki mleka 3 jabłka 1 szklanka musli 1 budyń waniliowy po 4 łyżki płatków migdałowych, wiórków kokosowych szczypta cynamonu 1 łyżeczka proszku do pieczenia olej
kgwjanczewoRewelacyjna, lekka sałatka na kolację lub lunch do pracy. Słodycz kukurydzy i winogrona przełamana kwaśnym sosem balsamicznym. Jest tak dobra, że u nas zniknęła w mig :) Składniki: z przepisu z bloga Sandra bakes a party 1 ulubiona sałata (u mnie masłowa) kiść winogrona (najlepiej bezpestkowego) 1 pomidor 1/2 długiego ogórka 3 łyżki kukurydzy z puszki kiełki rzodkiewki 1 filet
Moja Galeria SmakuZiemniaki pokrojone w talarki i usmażone na patelni to smak mojego dzieciństwa. Wzbogacając ziemniaki o cebulę, paprykę, szpinak oraz dressing musztardowy z syropem klonowym uzyskałam smaczne, ciepłe danie na kolację. Dietetyczne to nie jest, ale czasami można zaszaleć ;) Składniki na 2-3 porcje: 5 dużych ziemniaków (ok. 400g) 1 cebula 1 czerwona papryka garść szpinaku 4 łyżki oleju sól Ziemniaki
Moja Galeria SmakuPomidory faszerowane makaronem w sosie pomidorowym, całość zapieczona z mozzarellą. Propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Coś dla wegetarian i wielbicieli makaronu ;) Składniki na 6 sztuk: przepis zmodyfikowany z magazynu Kocioł 6 pomidorów 70 g drobnego makaronu (ja użyłam kokardek) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli 5 łyżeczek koncentratu pomidorowego sól, pieprz kilka listów bazylii 2 łyżki oliwy
Moja Galeria Smakustoi na przeszkodzie, aby ugotować kaszę gryczaną specjalnie do tego dania ;) Kaszy w tym daniu towarzyszą papryka, szpinak i jajko sadzone. W sam raz na lekki obiad lub kolację. Gorąco polecam! Składniki na 2 porcje: przepis z bloga Chlebem i solą 1 woreczek kaszy gryczanej 1 czerwona papryka 2 jajka duża garść szpinaku 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki
Moja Galeria SmakuŚwietna propozycja na lunch w pracy lub pomysł na lekką kolację. Sałatka ta pełna jest wartościowego białka pochodzącego nie tylko z kurczaka, ale i z komosy ryżowej. Ponadto komosa ryżowa jest źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych nienasyconych, głównie kwasu linolenowego, oleinowego i linolowego. Ich spożycie przyczynia się do obniżenia poziomu cholesterolu, zmniejsza ryzyko miażdżycy i innych chorób układu krążenia. Do tego
Moja Galeria SmakuGulasze to moja specjalność:) Gulasz indyczy z pieczarkami i papryką to kolejna moja kombinacja smaków. Wyszło idealnie. Pyszne danie na obiad lub kolację. Kasza gryczana świetnie tutaj pasuje. Ale ze świeżym pieczywem czy ziemniaczkami też będzie smacznie;) Białe, świeże pieczarki, kupuję w (KLIK) 50-60 dag mięsa z udźca indyka Marynata: sól przyprawa czerwona
Takie tam pichcenie