Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem

Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem

Tosty z łososiem, jajkiem na twardo i kawiorem

Przepis na : śniadanie

Łatwa do przygotowania przekąska – niekoniecznie na śniadanie – z pewną nutą wyrafinowania. Łagodne jajko ugotowane na twardo oraz koperkowy twarożek łączymy z bardziej wyrazistymi smakami wędzonego łososia, majonezu i kawioru. Taka przekąska nadaje się dobrze na śniadanie czy kolację dla zwolenników wymienionych smaków. Tym bardziej, że krótki czas przygotowania sprawia, że naprawdę realne jest przyrządzenie jej nawet przed wyjściem do pracy. Natomiast niekoniecznie nadaje się dobrze na przystawkę. Jeśli jednak... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarna Pokusa

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.