Zapraszamy na lekką sałatkę z fetą, która idealnie będzie pasować na II śniadanie jak i na kolację. To szybka i smaczna propozycja dla osób lubiących lekkość. Plusem jej jest fakt, że jest szybka i lekka, a co najważniejsze kryje w sobie moc witamin. Zielona sałatka z fetą i rzodkiewką SKŁADNIKI : 6 liści salaty masłowej 1/2 średniego ogórka zielonego
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiNaleśniki - z szybko wymieszanych paru składników otrzymasz niewiarygodną ilość kombinacji smakowych. Wszyscy je lubimy, jako danie główne, na śniadanie, obiad i kolację. Idealne na krokiety, paszteciki, nawet na tort. Jednakowo powodzeniem cieszą się te słodkie jak i z wytrawnym nadzieniem. Dobry przepis to gwarancja, iż zawsze się udadzą. Idealne są cieniutkie, miękkie i elastyczne, można je dowolnie składać
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!dość szybka kolacja, gdyż korzystamy z mrożonek, więc odpada mycie, obieranie, krojenie. Obiad bardzo zdrowy i wartościowy , gdyż warzywa gotujemy na parze. Ja swój mix warzyw kupiłam w Biedronce, ogromnie przypadła mi do gustu ta malutka marcheweczka! Składniki 2 opakowania mrożonych warzyw schab pieczony , krojony w plasterki lub paski parmezan oscypki bazylia listki Słoneczne Pola- mix prażonych ziaren
Z Kuchni Do Kuchniherbaty. Na pierwszym miejscu pragniemy orzeźwienia a także świeżych i bogatych smaków. Sałatka z czereśnią i brzoskwinią znakomicie Was orzeźwi, doda energii i z łatwością zastąpi śniadanie czy kolację. Do sałatki użyjemy ciepły sos marchewkowy z nutą imbiru i cytryny :) ZAPRASZAM :) Dla 1osoby Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 brzoskwinia Garść czereśni 1 mała marchewka małe kawałeczki imbiru suszonego
Kuchnia PROzdrowotnaLato oznacza tylko jedno... smufisy na śniadanie, obiad i kolacje. Wystarczy zblendować wszystkie owoce i warzywa i włala! Smufi gotowy! Do owoców i warzyw warto dorzucić kilka kostek lodu, dzięki temu smufi będzie przyjemnie chłodny. Nie żałujcie sobie mięty! Niech będzie chłodno i orzeźwiająco :) Smufisy dwa -soczysta letnia zieleń -truskawka pod brązową kołderką składniki
wegetalerzeostatni weekend zostałam poproszona o przygotowanie jajecznicy z kurkami. Wyszła znakomita i polecam ją każdemu kto nie ma pomysłu na szybkie śniadanie czy kolację :) Do przygotowania porcji dla dwóch, trzech osób potrzebne są: ok 10 dużych oczyszczonych kurek 1 mała czerwona cebula 5 jajek sól świeżo zmielony pieprz 1 łyżka masła Kurki oczyścić z gałązek i piasku. Jeśli nadal
Jemy Pijemysmażyć jakieś 2 minutki. Wbić jajka. Połączyć składniki. Doprawić solą i pieprzem ( uwaga na sól -czosnek sam w sobie jest już lekko słonawy ). Gotowe ! ! ! Chyba na obiad i kolację zjem to samo ;) Przepis bierze udział w akcji
Jemy PijemyPrzepyszna propozycja na obiad lub kolację - kalafior zapiekany pod serowym beszamelem, posypany serem żółtym i płatkami migdałów. Ja z córcią zajadałyśmy się nim bez żadnych dodatków, mężowi dodałam trochę mięska więc też był zadowolony :) Inspiracją był dla mnie przepis Jamiego Olivera z książki "Gotuj sprytnie jak Jamie". SKŁADNIKI: 1 duży kalafior lub 2 mniejsze Beszamel: 2 ząbki czosnku
Kto ugości moich gości?najpierw marynowane, a następnie krótko grillowane cieniutkie plasterki wołowiny) z ryżem (przepis już niedługo!). Z dodatkiem grzanki lub tosta może być też doskonałym samodzielnym daniem na lekki lunch lub kolację. Składniki: 2 małe sałaty rzymskie (ja wzięłam te wielkości cykorii) 1 marchewka 1 mała cukinia 1 łyżka oleju kukurydzianego (do podsmażenia warzyw) kilka zielonych cebulek 6-8 gałązek kolendry
Kuchnia Prezydentowejwydobyło mimo wszystko TEGO smaku. Najlepiej smakuje mi własnoręcznie i osobiście zrobiona w domu i nigdzie nie jadłam tak dobrej. :P Uwielbiam ją jeść na śniadanie i kolacje. Podzielę się więc z Wami moim przepisem na tę najpopularniejszą włoską sałatkę. Sałatka caprese 2 mozzarelle (duże kulki) 2-3 duże pomidory 5 łyżek ciemnego octu balsamicznego 1/2 łyżeczki soli
Kuchnia PrezydentowejPrezydenta! Zostały zresztą w całości wymyślone i do dziś wykonywane dla Prezydentowej. Prezydentowa oczywiście była zachwycona już za pierwszym razem i kilka razy w tygodniu życzy sobie grzanki na kolację, gdyż jest to chyba jej ulubiona przekąska. :) Uwielbia też czerwone hiszpańskie lub włoskie wino, które jej zdaniem niezwykle do Grzanek Prezydenckich pasuje. Są oczywiście przeróżne wersje moich prezydenckich grzanek
Kuchnia Prezydentowejniż samodzielne danie, przygotowywana z różnych przypraw, warzyw, orzechów. Często na słodko, z odrobiną miodu, rodzynkami... Ja najbardziej lubię korzenno-warzywne pulao, zawsze robię troszkę więcej i zjadam na kolację zimne i bez niczego. Taki ryż jest bardzo bogaty w smaku, aromatyczny, a przy tym niesamowicie delikatny. To także przepis autorski, pracowałam nad nim jakieś 3-4 razy, zanim ryż
Kuchnia Prezydentowejprzepisów na pyszne tapas. Te małe przekąski wspaniale sprawdzają się na większych i mniejszych imprezach. Łatwo je przygotować, podawać i jeść. Ja szczególnie gorąco polecam Wam tapas na romantyczną kolację. Małe miseczki z pysznymi, kolorowymi tapas, które można jeść palcami , wraz z dobrym hiszpańskim winem i stłumionym światłem świec, stworzą niezapomnianą atmosferę... Dziś kolejne punkty obowiązkowe tapasowego programu - patatas
Kuchnia Prezydentowejwymieszanej z ziarnistym serkiem i skarmelizowaną cebulą i świeżym szczypiorkiem. Aż do pierwszego ugryzienia nie dało się przewidzieć, jak będą smakować. Jak wspaniale będą smakować... To była nasza wczorajsza kolacja. A dziś przed śniadaniem przywitał nas huragan z lodu, wiatru i deszczu, który padał niemal poziomo. A że zostawiliśmy otwarte okno, warstwa drobnego lodu pokrywała prawie pół podłogi. Zima idzie
Kuchnia PrezydentowejPawła przez cały czas dbała o dokumentację spotkania i muszę powiedzieć, że mimo zmęczenia 7-godzinną podróżą, podeszła do zadania bardzo poważnie i z ogromnym zaangażowaniem! Zdjęcia z kolacji i restauracji są jej autorstwa! :) Wieczorem zasiedliśmy do stołu, na którym
Kuchnia Prezydentowej