Zdrowe śniadanie, pełne wartości odżywczych to podstawa. Osobiście uwielbiam jajecznicę w przeróżnych wariantach, czy omlety z nowalijkami, czy jajka sadzone, jednak moje serce skradła szakszuka. Pokazywałam
Poezja Smaków - blog kulinarnyOrzechy nerkowce to jedne z moich ulubionych orzechów. Zwykle zajadam je tak po prostu na surowo. Są słodkawe i dość miękkie w porównaniu do innych orzechów
Blondynka GotujeSkładniki na 2 porcje: woda kokosowa (użyłam w puszcze) - 330 ml 250 g owoców leśnych (użyłam mrożonych) 1 banan 1 łyżka miodu 1 łyżka wiórków kokosowych
Moja Galeria SmakuUwielbiam smoothie. W szybki sposób można przygotować coś pysznego i zdrowego. A te zielone… cieszą w szczególności. Dziś zapraszam Was na zielone smoothie z jarmużem
Słodkie okruszkiSkładniki na 2 porcje: 1 szklanka truskawek 1/2 mango ziarenka z połowy granata 1,5 szklanki wody Truskawki odszypułkować, mango obrać ze skórki, pokroić na mniejsze
Moja Galeria SmakuSkładniki : 2 duże dojrzałe gruszki 1 szklanka świeżego szpinaku 1 szklanka mleka owsianego Sposób wykonania : G ruszki i szpinak dokładnie umyj pod bieżącą wodą . Gruszki
Przepisy i porady kulinarneCzy tylko ja nie mogę doczekać się wiosny? Miłego, delikatnego słoneczka i wietrzyku? Bo teraz to nie wiadomo co ze sobą zrobić! Słońce świeci, ale wiatr
wegetalerzeSkładniki: 5 małych gruszek 5 kiwi 5 kawałków (brykietu) mrożonego szpinaku 0/5 szklanki soku jabłkowego 1 łyżka miodu gryczanego 1/2 łyżki mielonego młodego jęczmienia Sposób wykonania
Qchnia po prostuMoim ulubionym detoxowym napojem jest kisiel z siemienia lnianego. Jest naprawdę pyszny i można go przygotować właściwie z każdych owoców. Składniki: 2 czubate łyżki siemienia
Ugotowane pozamiataneSmoothie to zawsze doskonały wybór na śniadanie bądź lekką przekąskę... Artykuł Smoothie z banana i żurawiny pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINESkładniki na 2 porcje: 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej 1 szklanka mleka krowiego lub roślinnego 1 małe mango (u mnie mrożone) garść rodzynek Rodzynki namoczyć na
Moja Galeria SmakuTemat mleka pochodzenia roślinnego znany jest nie od dziś. Ja najbardziej lubię mleko migdałowe. Polecane jest jako zamiennik mleka krowiego, nie tylko dla osób nietolerujących laktozę
Moja Mama Gotuje