Przywołanie wiosny. Koktajle można pić cały rok. Każdy sezon ma swoje smaki. Zima to czas, kiedy możemy wykorzystać mrożone owoce i świeże warzywa. Dzisiaj mam dla Was zielony witaminowy napój. Nie podałam w przepisie ilości miodu, bo każdy według własnego smaku dodać odpowiednią ilość. Miód można zastąpić cukrem lub innym słodzikiem. Jeśli nie jesteś miłośnikiem szpinaku to zapewniam
O kuchni z uczuciemzachwycamy się burakami mogliście się już zorientować w poprzednim przepisie , a także na Naszym Instagramie , gdzie pokazujemy np. przepyszne różowe koktajle z buraka i owoców. Dzisiaj chcemy Wam pokazać Nasze ulubione wegańskie klopsiki z buraka i kaszy kuskus. Są sycące, łatwe w przygotowaniu i wilgotne w środku. Świetnie smakują na ciepło podane w taki sposób jak na zdjęciu - z frytkami
two broke sisterssposobów. Na przykład mieszając ją z mlekiem krowim lub roślinnym, dosładzając miodem lub innym wybranym słodzikiem. Dobrze sprawdza się także woda, sok, a nawet jogurt. Można ją dodać do koktajli, a niektórzy nawet sypią ją do sałatki
Zdrowie na języku :Pktóre potem mieli się w blenderze na drobny pyłek. Taka pestka jest gorzka, najlepiej dodawać ją do różnych potraw lub napojów. Możemy dodać ją do jogurtu naturalnego, soków, koktajli owocowych (podobnie jak spirulinę). wiele mądrości zaczerpniętych ze strony gurbacka.pl - polecam
Zasmakuj KuchniDZIEŃ 13 :) ZIELONY KOKTAJL ODCHUDZAJĄCY SKŁADNIKI: 1 garść jarmużu 1 /2 natki pietruszki 1 /2 pomarańcza 1 łodyga selera 2 plastry imbiru 1 /3 soku z cytryny 100 ml wody mineralnej PRZYGOTOWANIE: Wszystkie warzywa myję. Pomarańcza obieram i dzielę na mniejsze części. Plastry imbiru wkładam w całości. Selera kroję na mniejsze części. Pietruszkę również kroję na mniejsze
Gotowanie Patkikażdym razem inną), by urozmaicić nasze menu i pozwolić odpocząć co niektórym po świątecznym obżarstwie :) Od 2 stycznia wprowadzam 5-dniowy detoks, opierający się na warzywach, owocach i koktajlach z nich przygotowanych. Wyróżniony przepis to kruche różyczki z marmoladą. Te ciasteczka Renata piecze w każde święta oraz na rodzinne uroczystości. Od dzisiaj możecie te smaczne i pięknie wyglądające ciasteczka mieć
W mojej kuchniPrzepis autorski (mój). Od zawsze uwielbiam wszelkie koktajle mleczne, ale najbardziej przygotowane przeze mnie samodzielnie. Lody jem często - nawet zimą... Ostatnio jednak w moim domu często gości prezentowany shake, a jeśli chcecie dowiedzieć się dlaczego - to sami go wypróbujcie! Podpowiem, że zakochacie się w tym połączeniu. (1 porcja) 1 banan (najlepiej dojrzały) 100 ml mleka 100 ml jogurtu naturalnego
Di gotujepieprzu, prawda? Jarmuż to nieodzowne warzywo zimą. Super zdrowe, bogate w witaminy i minerały. Dodaję go do większości sosów. Przyrządzam z niego pesto , chipsy , naleśniki. .. Jem surowy, piję jarmużowe koktajle…I pewnie niedługo będę zielona jak Shrek! Dodałam go również do gulaszu. Nigdy nie łączyłam soczewicy z grzybami, ale kiedyś musi być ten pierwszy raz. Gulasz grzybowy z soczewicą
codojedzeniaDZIEŃ 11 Jak szybko mija czas. To już dzień 11 naszego wyzwania koktajlowego. Jak zapewne zauważyliście przeważają u mnie zielone smoothie :) Dziś główną rolę w naszym koktajlu gra JARMUŻ :) a jakie wląściwości ma? Co Nam daje zdrowotnego dla organizmu? Przeczytajcie sami:) Jarmuż-- odmiana kapusty warzywnej ZAWIERA: witaminę B, betakaroten, kwas foliowy, błonnik, wapń, magnez, potas, żelazo
Gotowanie Patkikońca nie wydobrzałam po mojej chorobie, ale nie mam ochoty na kolejne zwolnienie. Niestety wokół mnie sporo osób choruje lub jest przeziębionych. Właśnie dla tego postanowiłam przygotować skoncentrowany koktajl z cytryny, imbiru i miodu. I wiecie co, jest pyszny! Do przygotowania potrzebujemy: 2 obrane cytryny kawałek świeżego imbiru 2 łyżki miodu ok 150 ml wody Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze
Szybko Tanio Smacznieśniadanie ok 220 kcal koktajl marchwiowo - bananowy 3. Obiad ok 350 kcal szybki
Atlas SmakówPyszna, aromatyczna kawa bananowa to świetny pomysł na błyskawiczny podwieczorek. Kawa rozpuszczalna doskonale komponuje się z koktajlem bananowym dając niesamowity efekt smakowy, pobudza, orzeźwia i gasi pragnienie a przy tym jest bardzo sycąca. składniki na 2 porcje 1 duży banan 1 łyżka cukru 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 250 ml zimnego mleka przepis Obranego banana kroimy w plasterki
Smakowite Daniajuż kolejne mleko roślinne które robiłam. Bardzo lubimy mleko owsiane razem z synkiem. Jest super bazą do domowych i sycących koktajli. Przepis zaczerpnięty stąd . Zapraszam na pyszne mleczko... Składniki: 100 g płatków owsianych 750 ml wody gorącej Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy na pył. Zalewamy wodą, mieszamy i odstawiamy pod przykryciem na ok. 40 minut. Po tym czasie mieszamy i przelewamy
słodkie i nie tylko historie kulinarnebrązowe – takie banany nadają się do natychmiastowego spożycia. Jeśli w domu banany Wam zbrązowieją – nie wyrzucajmy ich – nadają się do spożycia. Idealnie będzie przygotować z nich koktajl bananowy – przepis TUTAJ . Jak przechowywać banany Do przechowywania bananów wystarczy odrobina suchego, ciemnego miejsca. W zależności od tego, jakie banany kupimy, będą mogły poleżeć krócej albo chwilę dłużej. Dość
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!najwięcej witaminy C ze wszystkich odmian tych cytrusów. Są nieco słodsze od tradycyjnych pomarańczy, a ich piękny kolor zawdzięczamy antocyjanowi. Do tej pory z czerwonymi pomarańczami robiłam koktajl jogurtowy z kukurydzą , sałatkę z granatem i szybkie tarty . Dziś natomiast zapraszam moich czytelników na szybkie ciasto z czerwonymi pomarańczami i jogurtem naturalnym. Ciasto jest mocno cytrusowe, wilgotne i pięknie
Kulinarne przygody Gatity