koktajl - 11259 przepisów (strona:449/751)

Koktajl z borówek amerykańskich smaczny i zdrowy 225

trzeba.  Zawierają mnóstwo mikroelementów, maja antynowotworowe działanie, mają wysoką wartość dietetyczną... To prawdziwy eliksir młodości :)  Kupiłam ich ponad kilogram więc z części z nich zrobiłam dwa pyszne koktajle. Składniki: 1 i 1/2 szklanki borówek amerykańskich 1 duża łyżka miodu rzepakowego kilka listków mięty pieprzowej 1 szklanka maślanki 1/2 płaskiej łyżeczki cynamonu. Wszystkie składniki zmiksować w blenderze. W smaku

Jemy Pijemy
Syrop jarzębinowy 280

głowę bije wszelkie przemysłowe syropy smakowe. Można go dodawać do ciepłych i zimnych napoi. Nawet lekko wyczuwalna goryczka może być jego wielką zaletą, która znakomicie sprawdzi się w koktajlach i drinkach do których zazwyczaj dodajemy aperol. Syrop jarzębinowy możemy również wzbogacić dodatkiem ziół, przypraw lub innych owoców. Owoce obgotowane w syropie i sam syrop można przechowywać w lodówce. Dojrzałe owoce

SzczyptaSmaQ
Mojito 181

Mojito to koktajl alkoholowy. Pochodzi z Kuby, robiony jest na bazie białego rumu. Jest drinkiem o orzeźwiającym słodko-kwaśno-miętowym smaku. Podstawowymi składnikami są: biały rum, brązowy cukier trzcinowy, limonki, mięta, woda gazowana i lód. To jeden z moich ulubionych drinków. Do tego bardzo prosty i szybki do zrobienia. Wystarczy tylko kilka składników. Dla siebie i męża

Lili w kuchni
Proste lody dla dzieci 224

lepszego w upalny dzień od pysznych domowych lodów. Najprostsze, i moim zdaniem najsmaczniejsze, lody można zrobić z musów lub koktajli owocowych. Dzisiejsze lody, z melona i arbuza, na pewno spodobają się maluchom dzięki prostym wzorkom. Potrzebne będą malutkie wykrawaczki do ciastek i foremka do lodów. Tę którą widzicie na zdjęciach kupiłam w Ikei, równie dobrze można użyć jednak plastikowych jednorazowych

Ciastkozercy
Masło z nerkowców Primavika 214

nrkowców i kremem czekoladowym - efekt  był niesamowity! Ale być może ja nie jestem obiektywna bo połączenia słodko-słone zawsze mi bardzo smakują ;) Można go dodawać do lodów, deserów, koktajli, jak również do ciastek, babeczek, ciast i kremów.   Ja z powodzeniem użyłam go przy robieniu Mini serniczków orzechowych , gdzie dodany do masy serowej fajnie podkreślił smak serniczków. Dodałam

Kto ugości moich gości?
Deser pomarańczowo ananasowy z nasionami Chia 208

mnie i kilka dni temu kurier przyniósł paczkę z prezentami od Sante . W środku były właśnie nasiona Chia, ostropest, którego też jeszcze nie znam oraz śliczne kubki do letnich koktajli. Uwielbiam prezenty! Na pierwszy ogień poszły właśnie Chia. Poczytałam trochę o tych nasionach i postanowiłam przygotować deser z owocami - lekki, świeży i orzeźwiający. Przyznam, że mimo obaw było bardzo smacznie

Smaczna Pyza
¡Viva España! Edycja II - Podsumowanie akcji 234

Karczma Honorietty Desery: Hiszpańskie magdalenki - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Hiszpańskie tosty z sherry - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog Naleśniki hiszpańskie, fixuelos - Emilia z bloga Turcja od kuchni Napoje: Koktajl w hiszpańskich barwach - szczypta-wege.pl z bloga szczypta-wege Leche merengada - Paulina z bloga Pommes à la cannelle Sangria - Mirabelka z bloga Mirabelkowy blog *** Podoba Ci się ten wpis? Śledź

Chilli Czosnek i Oliwa
Nalewka imbirowa 210

nalewek, których nie powinno zabraknąć w żadnym domu. Przyda się nie tylko w leczeniu wielu dolegliwości, ale także rozgrzeje w szare jesienne dni. Latem zaś będzie świetnym dodatkiem do koktajli. Można ją nastawiać przez cały rok gdy tylko znajdziemy świeży imbir w sklepie, a z tym akurat nie powinno być problemu. Nalewka dobrze się klaruje, dzięki czemu ma piękny słomkowy

Wiem co jem
Koktajl z czerwonej porzeczki 221

domu tylko porzeczki i zero innych owoców? Nic straconego, możecie z nich przygotować pyszny koktajl. Intensywnie czerwony, poruszy wszystkie zmysły ;) Czytaj więcej » Skomentuj

MamaOskarka
Jagodzianki de lux. 220

mojej miejscowości mieszka pewna pani, która w celach zarobkowych zbiera jagody. I całe szczęście, bo dzięki niej co dzień mamy świeże, soczyste, pachnące jagódki! ;-) Były już pierogi, koktajle, babeczki, jagodzianki w wersji podstawowej, a dziś przyszła pora na jagodzianki w nieco bardziej wykwintnej wersji. Polecam! Składniki na jagodzianki de lux na 16 sztuk ROZCZYN: 3 szklanki mąki pszennej

Rozpustne gotowanie
Burek z mięsem, szpinakiem i botwinką. 224

papierem do pieczenia zlepieniem do dołu. Pieczemy w nagrzanym do 175 stopni C piekarniku około 20 minut, czyli aż się ładnie zarumieni. Podajemy jeszcze ciepłe z jogurtem lub  koktajlem jogurtowo-pomidorowym . Pycha

Rozpustne gotowanie
Milkshake bananowo-czekoladowy. 157

lodów czekoladowych      Do blendera wkładamy obrane banany, mleko lub jogurt i miksujemy na gładką, aksamitną masę. Następnie dodajemy 400-450 ml zamarzniętych lodów i dokładnie miksujemy. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek, dekorujemy pozostałymi lodami i podajemy

Rozpustne gotowanie
Kompot z rabarbaru i jabłek karmelizowanych w miodzie. 195

więc czas pomyśleć o orzeźwieniu. Przedstawiałam Wam już przepis na klasyczną lemoniadę  oraz tę  truskawkową , na rewelacyjny  napój z pokrzyw i cytrusów , wspaniałą  Sangrię , mrożone koktajle, kawy i wiele innych wspaniałości, które znajdziecie  TUTAJ . Dziś natomiast zamieszczam kolejny przepis na orzeźwiający napój, tym razem bardziej tradycyjny, można by rzec rustykalny, polski, a mianowicie kompot

Rozpustne gotowanie
Placek pełen botwinki i koziego sera 200

virgin. Na ciasto wylewamy nadzienie, układamy na wierzchu odłożone wcześniej łodyżki botwinki, a na nie plastry sera. Pieczemy ok. 30-40 minut na złoty kolor. A jako deser proponuję koktajl truskawkowo-miętowy

Spektrum Smaku
Zielona kolacja / Green smoothie dinner 218

duży pęczek natki pietruszki ok. 300ml wody dodatkowo: jeśli macie ochotę na coś słodszego i bardziej owocowego - dodajcie jednego banana :) Do dzieła: Jeśli chcecie zobaczyć jak powstawał mój koktajl - na Instagram'ie znajdziecie krótki filmik :) Sprawa jest banalnie prosta. Do miksera wrzucamy szpinak, wlewamy wodę i miksujemy. Następnie seler, miksujemy, pietruszka, miksujemy i tak dalej z awokado i pokrojoną

Spektrum Smaku

Proponowane wyszukiwania