Przełóż owsiankę do blendera, wlej kawę i dodaj połowę banana oraz miód, zmiksuj na gładki mus. Przelej do szklanki i udekoruj drugą połową banana. Ciesz się pysznym i pożywnym koktajlem owsianym J Smacznego
Kulinarna (nie)codziennośćŚwietny na upał, sycący koktajl truskawkowy z dodatkiem bananów. Gęsty napój wyśmienicie zastępuje latem jeden posiłek. Wersja wieczorowa to dodatek wina musującego w dowolnym rozcieńczeniu i według własnego upodobania. My rozcieńczyliśmy pół na pół i wyszedł drink doskonały . Składniki: • 500 g truskawek • 2 banany • 2 łyżki cukru Wykonanie: • Zmiksować banany w blenderze
To co kochamjuż ostatnie świeże jagody jakie miałam. Reszta została zamrożona na osłodzenie długich zimowych wieczorów. Powstał więc pyszny koktajl na mleku z jagodami, słodzony miodem. Bardzo letni, aromatyczny i mocno jagodowy! Składniki: • 1 litr mleka • 1 szklanka jagód świeżych lub mrożonych • 2 łyżki miodu Wykonanie: • Zmiksować schłodzone mleko z jagodami i miodem. • Podawać
To co kochambiałego, wytrawnego wina musującego Wykonanie: • Brzoskwinie ze skórką pokroić na mniejsze kawałki i zmiksować w blenderze. • Dolać wino i zmiksować razem. • Powstanie apetyczna pianka. Koktajl ten, zgodnie z tradycją pije się w klasycznym kieliszku do martini – na wysokiej nóżce i o kształcie odwróconego stożka lub w kieliszku
To co kochamkoloid czyli pianko-galaretkę. Nasiona chia są zdrowym i bardzo ciekawym dodatkiem do diety. Można dodawać całe lub zmielone nasiona chia do musli, jogurtu, koktajli, sałatek oraz wypieków. Ja nasiona zalałam mlekiem na noc i zjadłam na śniadanie z odrobiną miodu i winogronami. Składniki: • 1 łyżka nasion chia
To co kochamdomownicy na hasło „chłodnik” kręcą nosem. Niby próbują, niby smakuje, ale bez entuzjazmu, no chyba, że jest na słodko, bo wtedy smakuje jak koktajl. Ja uwielbiam i mogę jeść codziennie, a nawet dwa razy dziennie. Składniki: • 4 ogórki średnie • 1 awokado • 1 duży jogurt • sok z 1 cytryny • sól
To co kochamtruskawki się kończą, więc do dzieła, bo ten chłodnik jest niepowtarzalny. Jeśli ktoś czuje awersję do samego słowa „chłodnik”, to niech go nazwie gęsty koktajl lub deser! Składniki: • ok. 500 g truskawek • 1 mały jogurt naturalny • 10-15 listków mięty • 3 łyżki wiórków kokosowych Wykonanie: • Umyte i pokrojone truskawki zmiksować z jogurtem
To co kochamChyba nie tylko ja ubolewam, że sezon truskawkowy kończy się nieodwołalnie. Na pożegnanie tego pysznego owocu zrobiłam koktajl truskawkowy z nutką czekolady. Bardzo zdrowo, bo naturalnie i bez cukru. Najlepiej smakuje rano, na powitanie dnia. Osobom, które lubią na słodko, polecam dodanie 2 łyżek miodu. Składniki: • 1 duży jogurt • 2 szklanki truskawek • 1 czubata
To co kochamJagody goji, o których rozpisałam się przy okazji poprzedniego deseru, są bohaterem dzisiejszego deseru-koktajlu. Bardzo zdrowy, bardzo odżywczy, bardzo smaczny i bardzo łatwy. Jedyny minus to wysoka cena tych superjagód, ale raz na jakiś czas można sobie pozwolić na superjedzenie. Ja osobiście nie dodaję miodu ale superrodzina owszem słodzi. Składniki : • 1 duży
To co kochamZauważyliście, że kasza jaglana zawojowała w ostatnim czasie nasze kuchnie? Ja osobiście używam jej bardzo często, jako dodatek do obiadu, do zup, do deserów, koktajli i ciast. Jest to praktycznie uniwersalny składnik, który można łączyć ze wszystkim, na słono, słodko czy kwaśno. O tym, że jest zdrowa wiedzą
To co kochamkomórek w nowotworowe. Jarmuż jest również doskonałym źródłem żelaza, wapnia, fosforu i magnezu. Można go zjadać na surowo, smażyć, gotować, dodawać do zup i koktajli. Składniki: • kilka liści jarmużu • oliwa do skropienia • po szczypcie soli i pieprzu • skórka z połowy cytryny Wykonanie: • Umyte i osuszone liście jarmużu podzielić
To co kochamwiem jak Wy, ale ja i moja rodzina jesteśmy bardzo przejedzeni po tym krótkim świątecznym weekendzie. Dlatego też proponuję energetyczny i oczyszczający koktajl zielony. Trochę zdrowia po kalorycznym jedzeniu nikomu nie zaszkodzi. Składniki: • 1 mały jogurt naturalny • 1 banan • garść jarmużu • 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: • Zmiksować jogurt z bananem
To co kochamjedzenia. Ostatnio kupiłam nawet takie małe i brzydkie licząc, że będą lepsze. Owszem, były słodkie ale nadawały się tylko do zmiksowania. Tak też powstał ten koktajl, orzeźwiający dzięki mięcie i bardzo zimny dzięki mrożonej borówce. Jak dla mnie dość słodki, więc nie dosładzałam, ale można dodać łyżkę miodu lub jak kto woli cukru
To co kochamofertę) Polska kuchnia. Rozsmakuj się w tradycji - Joanna Furgalińska W mojej francuskiej kuchni. Opowieść o tradycji i miłości do domowych posiłków - Susan Herrmann Loomis Smaki Izraela - Nida Degutiene Zielone koktajle. 365 przepisów Zdaję sobie sprawę, że w poście ba blogu nie da się dogłębnie przeanalizować tematu gwiazdkowych prezentów. Mam jednak nadzieję, że moje podpowiedzi podsuną Wam kolejne pomysły na świąteczne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światausuwamy końcówki i rozgniatamy na jednolitą masę. 4. Wszystkie składniki łączymy i zalewamy w szklance kawą. 5. Według preferencji koktajl można dodatkowo podgrzać. 6. GOTOWE! Kulinarne NowInki – PRZEPIS KAWOWY NR 2 Wielkość porcji oraz waga użytych składników w większości przepisów zależą
SMYKWKUCHNI