
Maliny o tej porze roku smakują najlepiej :) Pomyślałam że zrobię z nich pachnącą bazylią lemoniadę. Upały wróciły więc trzeba się nawadniać :D Składniki na jedną pół litrową szklankę: 1/2 cytryny ok 15 malin 8-10 listków świeżej bazylii 1 płaska łyżka miodu rzepakowego lub łyżka brązowego cukru woda mineralna Cytrynę pokroić na ćwiartki i wrzucić do szklanki, dodać bazylię , maliny i miód. Wszystko razem ugnieść ( tak jak mojito ) mudlerem ( czyli pałką do koktajli ). Dodać lód lub nie ;) Zalać wodą miner... czytaj dalej...

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.
Czytaj dalej...
Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...
Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...