cały rok. O czym nie można zapomnieć wybierając się na piknik? Z pewnością o koszu, do którego spakujemy przygotowane wcześniej przekąski. Pomysłów na piknikowe menu jest sporo, od lemoniad, koktajli po jedzenie typu finger food. Moim tegorocznym hitem w menu są dania orientalne, które możemy jeść pałeczkami. Kuchnia azjatycka znana mi jest od wielu lat. Historia sięga mojego pierwszego wyjazdu
Moja smaczna kuchniaroku np. szparagi, smardze czy szczaw. Kiedy zaczynają się truskawki można nie jeść niczego innego. Czasami robię sobie tydzień truskawkowy, kiedy na śniadania i kolacje robię sobie przepyszny koktajl truskawkowy. Minusem sezonowej kuchni wiosennej jest to, że wiele składników trzeba zjeść od razu po kupieniu, bo szybko więdną. To nie orzechy, które mogą leżeć pół roku w szafce. Trzeba
Ugotowane pozamiataneteż takie składniki, które darzę wyjątkową miłością ;) np. młody bób, który można jeść nawet na surowo, albo młodą pokrzywę, z której można wyczarować nie tylko zupę, pesto czy koktajl, ale również ciekawy dressing do sałatki. Oczywiście nie mogło zabraknąć komosy ryżowej. Wy też macie ochotę na sałatkę? Zakładam, że tak, no to do dzieła! Skadniki: 2/3 szklanki ugotowanej białej quinoy
Quinoa Raz!sukces gwarantowany. Dzień z tym programem zaczynamy od medytacji i automasażu, codziennie staramy się też znaleźć czas na spacer lub inną aktywność na świeżym powietrzu. Nasza zdrowa dieta to koktajle, zielone miski, zupy i zdrowe dania bez mięsa, pszenicy i przetworzonej żywności. Happy uroda. Piękno jest w tobie Autorka: Kasia Bem Wydawnictwo: Edipresse Polska Data premiery: 2017 Artykuł “Happy uroda
Ugotowane pozamiatanetrochę było trzeba się natrzeć chcąc nakarmić pięcioosobową rodzinę. Ale! smak tworzony od podstaw oraz satysfakcja szybko wynagradzała całe bordowe dłonie i czas, który na to poświęcałyśmy. Oprócz koktajli i sałatek przygotowuję także chłodniki, barszcz ukraiński, także nie pogardzę pieczonymi burakami, grillowanymi i tymi zasmażanymi do mięs (nawet gotowymi, o bardzo dobrym kilkuskładnikowym składzie). A sałatka - pycha
Zasmakuj Kuchnizastosowanie: jako dodatek wypieków: ciast, pieczywa dodatek do dań, tj.: zup, gulaszy, potraw warzywnych, bigosu dodatek do sałatek, płatków śniadaniowych dodatek do jogurtów, kefiru, maślanki dodatek do owocowych koktajli. Ja postanowiłam dodać je do mojej pieczarkowej zupy. Składniki: 2 podudzia z kurczaka 6 skrzydełek kurczaka 500 g pieczarek 2 -3 łyżki nasion chia 3 marchewki 2 pietruszki
Zasmakuj Kuchnikosmetyków, oraz zdradza triki, które stosuje, żeby lepiej wyglądać i lepiej się czuć :-) Jestem osobą, która w diety cud nie wierzy. Od zawsze lubię jeść, kilka razy próbowałam cudownych koktajli, oczyszczania organizmu, ale wszystko nic nie dawało. O tej diecie tak jak pisałam czytałam dużo i wiem, że działa cuda. Trzeba tylko mieć silną wolę, samozaparcie i na pewno się
kruche babeczkizamiast kofeiny, dodatkowej mocy dodaje inulina z kawy zbożowej Inka z błonnikiem ). Pomysł łączenia kawy ze zdrowym awokado i gęstym mlekiem skondensowanym pochodzi z Indonezji (nazywa się Es Alpukat ). Koktajl ten jest tam bardzo popularny. Nic dziwnego – jest przepyszny! A do tego zdrowy i bardzo prosty do przygotowania. Trend ten powoli przychodzi do Europy. Taką kawę najlepiej wypić
Poezja smakupełnego kawy z mlekiem, nie wyobrażam sobie poranka, ale w wiosenny, słoneczny dzień dodałam kawę do swojego smoothie i mam też szybki, pyszny posiłek. To miseczka pełna smakowitego, gęstego koktajlu . Jedząc takie śniadanie uśmiecham się, bo wiem, że jem coś zdrowego, co smakuje naprawdę bardzo, bardzo dobrze. Myślę, że z powodzeniem mogłabym zjeść też takie danie także na deser. Skusicie
Smaczna PyzaPyszny i pożywny koktajl, bomba witaminowa, doskonały na drugie śniadanie. Zrobisz go w 5 minut. Do dzieła! 2 owoce kiwi 2 spore garści świeżego szpinaku dojrzały banan pomarańcza 1/2 szkl wody mineralnej 2 łyżki płatków owsianych łyżka nasion chia Szpinak opłukać, banana i kiwi obrać, pomarańczę wyfiletować. Wszystkie składniki przełożyć do kielicha blendera, zmiksować na gładki
Smakołyki AsiZbliża się czas, w którym z dużo większą przyjemnością i dużo większą częstotliwością sięgamy po zimne soki, napoje i koktajle. Te kupowane w sklepach jak dobrze wiemy zawierają nie tylko mnóstwo cukru, ale i konserwantów, które pomagają w tym, by taki soczek stał na półce przez kilka a czasami nawet kilkanaście miesięcy. A tymczasem czy może być coś lepszego niż
Ostra na Słodkozadbać o to, żeby jedzenie nie tylko nas karmiło, ale też odżywiało. Przepisy w książce są szybkie, proste, opierają się na produktach niesmażonych, niekonserwowych i sezonowych. To zupy, sałatki, koktajle, dania z piekarnika, ale jak najmniej przetworzone. Autorka proponuje nam w książce odejście od teorii kalorycznej, uważa, że znaczenie ma jakość kalorii, a nie ich liczba. Jedzenie intuicyjne
kruche babeczkiśniadanie ok 158 kcal koktajl jagodowo - morelowy 3. Obiad ok 423 kcal ( JEDNA PORCJA Z DWÓCH ) Kurczak w tymianku + ciecierzyca z fasolką szparagową
Atlas SmakówŚwiętach cieżko. Ciężka głowa, ciężki brzuch. Z jedzenia teraz raczej kanapki i koktajle. Jeśli u Was tak samo, to mamy na tą okazję idealny przepis. Wypróbowany wprawdzie przed Świętami, ale na pewno sprawdzi się idealnie. Danie lekkie, … Czytaj dalej
slodkokwasnaplwykiełkowały. Z łatwością można zebrać je sitkiem z powierzchni wody. Następnie kiełki należy osuszyć ręcznikiem papierowym i przechowywać w lodówce do 7 dni. Kiełki rewelacyjnie pasują do kanapek, past, koktajli, sałatek, surówek, zup oraz twarogu. Możesz je dodać praktycznie do każdego dania. Smacznego
Mojewlasne.pl