kokosowe - 19941 przepisów (strona:713/1330)

Muffiny dyniowo-orzechowe (wegańskie, bez glutenu i rafinowanego cukru) 190

idealne na drugie śniadanie lub jesienne podwieczorki. Składniki na 4 duże lub 5 mniejszych babeczek: 75 g orzechów włoskich lub pekan, zmielonych 60 g mąki ryżowej 40 g cukru kokosowego 100 g purée z dyni 125 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej garstka suszonej żurawiny (opcjonalnie) szczypta soli, po 1/2 łyżeczki cynamonu i imbiru

Even Better Food
Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 190

sprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie.  Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu  1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu

FitKot
Pulpety w sosie pomidorowym z warzywami :) 224

porcje): 400 g mięsa mielonego z piersi kurczaka 1 jajko  450 g dyni 550 g cukinii 100 g marchewki  700 g passaty pomidorowej 1 łyżka oleju kokosowego  sól i ulubione przyprawy (u mnie curry, pieprz ziołowy, czarny, cayenne, papryka słodka, kurkuma, czosnek niedźwiedzi, mieszanka ziołowa) Przygotowanie: Warzywa oczyść i pokrój w wybrane kształty, raczej mniejsze i cienkie

Zdrowie na języku :P
Naleśnikowy torcik z serem 238

usmażeniu, układamy warstwy: - naleśnik - warstwa sera - naleśnik - warstwa sera itd. Dodatkowo: polewa czekoladowa ( 50 g czekolady gorzkiej rozpuścić w kąpieli wodnej z 4-5 łyżkami śmietanki lub mleka) wiórki kokosowe

Różne smaki w kuchni
Kotlety z indyka z cukinią, marchewką i pietruszką :) 193

ziemniaki z cukinią 😉 Składniki (ok. 8 sztuk): 500 g mięsa mielonego z indyka 250 g cukinii 150 g marchewki  3-4 łyżki natki pietruszki  1 łyżka oleju kokosowego  1 jajko  1 łyżka czosnku niedźwiedziego  sól i przyprawy (curry, pieprz ziołowy i czarny, papryka słodka) Przygotowanie: Cukinię i marchew obierz oraz zetrzyj na tarce o grubych

Zdrowie na języku :P
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 202

białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej kwaśne - u mnie szara reneta) Białka ubić mikserem z ksylitolem i erytrytolem na bardzo puszystą pianę. Dodawać stopniowo jogurt

FitKot
Ryż na mleku ze śliwkami 181

mleku z dodatkiem śliwek oraz serka mascarpone Doskonały sposób na dobry początekdnia:) Ryż na mleku ze śliwkami przepis na dwie porcje 100 g ryżu parbolied 250 ml mleka kokosowego 4 śliwki węgierki laska cynamonu łyżeczka miodu + mascarpone Do rondelka przelej mleko, dodaj laskę cynamonu, miód i gotuj na wolnm ogniu. Gdy mleko zacznie wrzeć dodaj ryż, gotuj na wolnym ogniu

365 dni dookoła kuchni
Zdrowe pralinki orzechowe w czekoladzie 211

masło orzechowe :) Gotowe czekoladki można polać gorzką czekolada, ale oczywiście nie jest to konieczne :) Składniki: 1 batat, ugotowany 3  łyżki masła orzechowego 2 łyżki miodu 2 łyżki mąki kokosowej kropelka aromatu waniliowego 5 daktyli Daktyle namoczyć w wodzie i zmiksować, gdy będą miękkie. Połączyć za pomocą miksera z resztą składników. Z gotowej masy uformować kulki i umieścić w zamrażarce

Chocolate Muffin Blog
Koktajl bananowy z nasionami Chia 278

świetne rozwiązanie dla wszystkich osób będących na diecie lub potrzebujących oczyścić swój organizm. Koktajl bananowy z nasionami Chia – składniki (na 2 porcje) 2 banany 100 ml mleczka kokosowego 200 ml wody 2 gałązki selera naciowego 2 łyżki płatków owsianych 2 łyżki nasion Chia Koktajl bananowy z nasionami Chia – przepis Selera naciowego myjemy i dzielimy na mniejsze kawałki. Dodajemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ketchup z cukinii bez cukru :) 191

średniej wielkości) 300 g marchewki  250 g cebuli  1 słoiczek koncentratu pomidorowego (mój miał 210 g) 1 papryczka chilli  4 łyżki oleju (u mnie 2 oleju kokosowego i 2 oleju palmowego) 5 łyżek octu jabłkowego  2 liście laurowe  przyprawy: sól himalajska, pieprz czarny (1/2 łyżeczki), pieprz ziołowy (1 łyżeczka), papryka słodka (1 łyżeczka), papryka ostra

Zdrowie na języku :P
Zupa krem z groszku, cukinii i mleczka kokosowego 174

Zielono mi, a co póki lato trwa... Dzisiaj proponuję krem z zielonego groszku, cukinii z orientalną nutą mleczka kokosowego. Nielubiany przeze mnie groszek w tej postaci jest pyszny, a słodko-kwaśny smak jest tutaj idealny. Do zupy wykorzystałam mrożony groszek firmy Poltino , który idealnie nadaje się do przygotowania groszkowych zup kremów. Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami 254

Marcepanowe ciasto z kaszy jaglanej z malinami składniki: 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 3 jajka 150 g mąki migdałowej 2 łyżki mąki owsianej 2 płaskie łyżki oleju kokosowego 4 łyżki ksylitolu  2 łyżeczki proszku do pieczenia esencja waniliowa 250 g malin wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy w lekko osolonej wodzie. Kasza ma być rozgotowana. Gdy przestygnie miksujemy ją z jajkami

Przysmaki Karolki
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 165

prostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki: (na formę o średnicy 25 cm) 375 g malin 175 g rabarbaru 100 g cukru kokosowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1/4 łyżeczki soli miodowe ciastka: 165 g mąki pszennej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g zimnego masła 65 g jogurtu naturalnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Orkiszotto z grzybami 126

które wspólnie z nim przygotowaliśmy było orkiszotto. Do tej pory unikałam tej kaszy w daniach myśląc, że nie będzie nam smakowała, ale dzięki połączeniu z grzybami i mleczkiem kokosowym efekt okazał się być na tyle zaskakujący, że postanowiłam odtworzyć je w domu. I dzisiaj was na nie zapraszam, bo jest pyszne, zdrowe i szybkie. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pełnoziarnisty, podwójnie czekoladowy chlebek z cukinią (wegański, bez białego cukru) 224

pomocą tym przepisem Składniki na formę 9 x 20 cm (lub małą keksówkę o zbliżonych wymiarach): 275 g pełnoziarnistej mąki orkiszowej 40 g kakao 80 g nierafinowanego cukru kokosowego lub miałkiego trzcinowego 2 łyżki zmielonego siemienia lnianego + 6 łyżek wody 200 ml mleka roślinnego + 2 łyżki naturalnego octu jabłkowego 75 ml oleju (np. ryżowego, z pestek winogron) 50 g czekolady

Even Better Food