Kolejne danie jednogarnkowe , szybkie w przygotowaniu. Gotowe w 30 minut. Zdrowe, wegańskie, bez nabiału i bez glutenu. Pełne wartościowych składników. Curry z batatami, ciecierzycą i jarmużem na mleku kokosowym z dodatkiem mielonych przypraw, takich jak: kolendra, kmin rzymski (nie mylić z kminkiem), słodka papryka i odrobina chilli. Dzisiaj przygotowałam wersję łagodną, ale jeśli lubicie pikantne dania, dajcie dwa razy więcej
Moja Delicjasztuk 250 g twarogu półtłustego (kostka) 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego 100 g mąki orkiszowej razowej 60 g mąki jęczmiennej 30 g mąki orkiszowej jasnej 70 g mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki
Fitkotoraz cudownie pachną i idealnie nadają się do utrzymania w malutkiej rączce. Polecam! (około 12 sztuk) 1,5 banana 3 łyżki kaszy manny (płaskie) 1 jajko Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia (można użyć masła) Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje
Di gotujepysznego, oryginalnego smaku. Banan wpłynął na konsystencje, która stała się niesamowicie kremowa. Białko roślinne wzbogaciło koktajl w cenne proteiny i nadało kakaowej, trochę karmelowej nutki. Składniki: 150 ml wody kokosowej 150 ml wody 1 miarka (20 g) białka wegańskiego Plantforce o smaku czekoladowym (Siła Roślin) 1 średni banan 1/2 małego mango mrożonego 1 łyżeczki
Zdrowie na języku :Psztuk 250 g twarogu półtłustego (kostka) 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego 100 g mąki orkiszowej razowej 60 g mąki jęczmiennej 30 g mąki orkiszowej jasnej 70 g mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła klarowanego na wierzch: mleko do posmarowania, posiekane orzechy, kokos, ksylitol, ulubione dodatki
Fitkotwszystko w całości. Zostawiamy na kilka minut lub na całą noc. Następnie dolewamy ulubione mleko ( ciepłe lub zimne w zależności jak lubimy) dodajemy banana i maliny. Smacznego Artykuł Kokosowa owsianka pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEłyżeczka nasion chia 1 łyżeczka niebieskiej matcha (matcha.blue) 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 mały, dojrzały banan (100 g) 100 ml napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: Płatki z nasionami chia zmiel na mąkę. Jeżeli masz gotową mąkę owsianą pomiń ten punkt i po prostu wymieszaj ją z nasionami. Dodaj proszek do pieczenia. Następni zmiksuj mleko
Zdrowie na języku :Pniezwykle odżywczy i sycący. Składniki (1-2 porcje) 1 duży, dojrzały banan (145 g) 1 małe awokado (100 g) 1 łyżka masła migdałowego (Planta Food) 300 ml wody kokosowej 1/3 łyżeczki cynamonu 1 duża garść świeżego szpinaku Przygotowanie: Wszystkie składniki zmiksuj na gładką, bezgrudkową konsystencję
Zdrowie na języku :Pmąki ryżowej (Misiontek) 20 g karobu (Misiontek) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka nasion chia 80 g dojrzałego banana 100 ml napoju roślinnego 1 łyżeczka oleju kokosowego Przygotowanie: W misce wymieszaj suche składniki - mąkę, karob, proszek i nasiona chia. W drugiej misce wymieszaj rozgniecionego na paćkę banana z mlekiem. Połącz suche składniki z mokrymi
Zdrowie na języku :PPuszysty biszkopt, lekki, orzeźwiający krem cytrynowy i biała czekolada – razem tworzą przepyszne połączenie. Nawet jeżeli nie jesteś fanem ciast kokosowych, ten przepis musisz koniecznie wypróbować! 🙂 Składniki na biszkopt: 5 jajek 140g cukru cukru 10g szklanki maki ziemniaczanej 140g szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli, dodajemy partiami
AleTorcikjajko 1 łyżka papryki w proszku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz Dodatkowo: 3-4 plastry żółtego sera (u mnie gouda MSM Mońki ) Ponadto (opcjonalnie): olej do smażenia (u mnie kokosowy Woj-Len ) Kaszę jaglaną ugotować według przepisu z opakowania i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Następnie dodać posiekaną cebulę, jajko, mleko, mąkę pszenną, paprykę w proszku oraz majeranek. Całość dokładnie wymieszać
Di gotujeSkładniki: 2 szklanki płatków owsianych 1 szklanka skrobi z tapioki/ziemniaczanej 1/3 szklanki płynnego oleju kokosowego nierafinowanego lub innego oleju 1 i 1/2 szklanki wrzątku 1/2 szklanki sezamu Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Mieszamy mąkę owsianą z mąką z tapioki, zalewamy wrzątkiem, mieszamy. Dodajemy olej i sezam. Wyrabiamy ciasto. Rozwałkowujemy , kroimy na trójkąciki. Układamy na blasze wyłożonej papierem
Szkrab Je Samwygląda jak śnieżny puch ;) Składniki: 2 ½ szkl mleka, 3 żółtka, 2 łyzki mąki pszennej, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 cukier waniliowy, 1 szkl cukru, 30dag masła, 25dag wiórek kokosowych, 8 paczek herbatników Adwokat lub spirytus do smaku Ponadto: mini herbatniki z czekoladą W ½ szkl mleka roztrzepać żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną. 2 szkl mleka zagotować z cukrem, dodać rozprowadzoną
Słodki Zakątekmoże w grudniu ;)). Wegańskie pierniczki bezglutenowe z melasą (bez cukru) 110 g mąki gryczanej 100 g mąki kukurydzianej 40 g mąki ryżowej 55 g mąki kasztanowej 60 g oleju kokosowego 6 łyżek melasy z karobu lub morwy białej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki słonecznika łuskanego 2 łyżeczki siemienia lnianego Olej roztopić i lekko
Fitkotpowodu pierwszy przepis jaki się pojawia na blogu w tym roku to przepis na kokosową zupę curry z kurczakiem. W końcu jak zauważyliście na facebooku nazwa zobowiązuje. Zupy muszą być! To połączenie smaków bardzo mi przypadło do gustu i polecam ją wszystkim, nie tylko tym, którzy jak ja lubią kuchnie azjatycką. 2 pojedyńcze
Polska Zupa