białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 1 łyżeczka cynamonu 1 duże jabłko (najlepiej kwaśne – u mnie szara reneta) Białka ubić mikserem z ksylitolem i erytrytolem na bardzo puszystą pianę. Dodawać stopniowo
Fitkotsprawdzić, jak spisze się w cieście. Jest nieźle. Lekko cynamonowo, aromatycznie. Jesiennie. Razowe orkiszowe ze śliwkami i karobem (bez cukru) 200 g mąki orkiszowej razowej 20 g mąki kokosowej 1/2 łyżeczki cynamonu 1/4 łyżeczki kardamonu 1 łyżka karobu 150 g jogurtu islandzkiego (typu skyr) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka 3/4 szklanki erytrytolu lub ksylitolu
Fitkotfantastycznie chrupiące z zewnątrz, niebiańsko pachnące pomarańczami i wzbogacone kawałkami czekolady. To jeden z moich ulubionych wypieków jesiennych – gorąco zachęcam do wypróbowania. Składniki na 15 ciastek: 50 g oleju kokosowego w temperaturze pokojowej /lub masła w wersji niewegańskiej 90 g syropu z brązowego ryżu 125 g mąki ryżowej 40 g mąki z tapioki 50 ml soku z pomarańczy + drobno otarta
Even Better FoodBardzo prosty przepis na kokosowe ciasteczka - sprawdzi się idealnie, gdy mają pojawić się znajomi, a Wam nie chce się przygotowywać niczego ekstra ;) Czytaj więcej
Kasia Sarnabanany na ciepło z zimnymi lodami to jest poezja. Tego nie odmówię sobie nigdy Przygotowanie panierki – oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem. Następnie dodać jogurt, wiórki kokosowe i część mąki (2/4 szklanki) dokładnie wymieszać. Białka z solą ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać w ciasto na panierkę. Banany przekroić na pół, osuszyć i obtoczyć w pozostałej
Kuchnia Pokoleńsię w podaniu obiadu na stół? Tak. Wystarczy mieć tylko wolnowar, który przy minimum pracy daje maksymalne efekty. Tym razem do wolnowaru użyłam piersi z kurczaka, kilku przypraw, mleczka kokosowego, wszystko połączyłam, wyszłam na zakupy, a jak wróciłam obiad był gotowy. Ugotowałam tylko ryż i już. Klękajcie narody, jakie to było dobre. Zapraszam na maślane curry. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnikłyżki płatków gryczanych 3 łyżki płatków migdałowych 1/4 szklanki pestek dyni 1 szklanka mieszanki ulubionych orzechów (użyłam ziemnych niesolonych, migdałów, nerkowców, mieszanki studenckiej) 2 łyżki miodu 2 łyżki oleju kokosowego Do miseczki włożyć wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. Blachę do pieczenia wyłożyć papierem i przełożyć granolę. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Co jakiś czas mieszać. Przechowywać w zamkniętym pojemniku
Moja Galeria Smakusniadanie #deser #kaszajaglana dobrze wyplukana kasze jaglana gotujemy do miękkości do gorącej kaszy dodajemy olej kokosowy oraz mielony len złocisty (świeżo zmielony len zalewamy przegotowaną wodą, non stop mieszając do momentu osiągnięcia konsystencji przypominającej kisiel ) Przekładamy do miseczki, dodajemy owoce. U Nas #mandarynka i #persymona
Szkrab Je Samdeser #sniadanie #kaszajaglana ugotowana #amarantus ugotowany #len złocisty zmielony i zalany przegotowaną wodą ( po zalaniu należy non stop mieszać) Połączyć składniki. Dodać #olej #kokosowy Podawać z granatem
Szkrab Je Samziemniaki z poprzedniego dnia rozgniatamy widelcem dodajemy #jajko i #make #kokosowa. Ciasto powinno mieć konsystencję dająca się rozwałkować. Wycinamy ciasteczka. Pieczemy około 20 minut w temperaturze 180 stopni - termoobieg. #Pomidory, sparzamy i obieramy z skórki. Panierujemy w poszatkowanej #natce #pietruszki, #koperku i #kurkumie. #krem z #pora #por kroimy i gotujemy do miękkości razem z #ziemniakami
Szkrab Je SamWarstwa na dole : #quinoa ugotowana, do ciepłej dodajemy olej kokosowy. Warstwa na górze : #banan potarty na dużych oczkach Dekoracja: #zurawina liofilizowana Do uformowania gwiazdek użyłam foremek do pierników. Foremke należy położyć na talerzu, nałożyć masę, zdjąć foremke i gotowe
Szkrab Je SamSkładniki: - 1/2 kg mąki orkiszowej - 150 g syropu daktylowego - 150g oleju kokosowego - 1 łyżeczka cynamonu - 1 łyżeczka gałki muszkatołowej - 1 łyżeczka eko proszku do pieczenia - 1 jajko Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Zagniecione ciasto wkładamy na minimum pół godziny do lodówki. Następnie cienko rozwałkowujemy (ok. 2-4 mm) i wycinamy ciasteczka. Pierniczki pieczemy w temperaturze
Szkrab Je SamOrkiszowe mufinki Składniki: 2 kopiaste łyżki ugotowanej kaszy orkiszowej 1 łyżeczka syropu daktylowego 1 łyżka mąki kokosowej 1 łyżka zmielonych migdałów - ja użyłam resztek z mleka migdalowego 1/2 banana 2 kiwi 1 jajko Przygotowanie: Kiwi i banan trzemy na tarce na dużych oczkach. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Nakładamy do silikonowych foremek na mufinki
Szkrab Je SamPlacki : - 2 łyżki quinochy ekspandowanej - 2 łyżki amarantusa ekspandowanego - 2 łyżki mąki pełnoziarnistej - 1 łyżka oleju kokosowego - 2 łyżki lnu złocistego - 1 banan - 4 łyżki mleka owsianego Przepis tutaj Mus z kiwi: 2 szt dojrzałego kiwi - rozgniecione widelcem Len mielimy i zalewamy około 4 łyżkami wrzątku, non stop mieszając. Odkładamy na około
Szkrab Je SamProporcje wg uznania :) #Q uinoa ugotowana z rodzynkami na #mleku #kokosowym . Podana z #malinami , posypana #amarantusem ekspandowanym
Szkrab Je Sam