kokosowe - 19941 przepisów (strona:161/1330)

Słodkie środy - Kokosowe muffiny wieloowocowe 115

każdy piknik czy wypad do znajomych. Śmiało można zabrać je ze sobą do pracy czy też do szkoły. Moje ulubione to te przygotowane na kefirze bądź jogurcie. Dziś opcja kokosowa, która pysznie się skomponowała z rożnymi owocami - tak się składa, że do ich wypieku wykorzystałam resztkę owocowych zapasów. Teraz z utęsknieniem wyczekuję na owocowy sezon, który już tuż tuż(...)Kokosowe muffiny - wieloowocowe SKŁADNIKI : 2 czubate szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka czubata cukru waniliowego 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki wiórek kokosowych 1/3 szklanki cukru 170 ml kefiru 100 ml mleka 70 ml oleju kokosowego 2 jajka 12 łyżeczek kruszonki mix owoców mrożonych (maliny, porzeczki, żurawina, śliwki, agrest itp) cukier puder do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Do jednej miski

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Egzotyczne pucharki lodowe. Zdrowe lody domowe. 110

calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 porcje) 2 łyżki mleczka kokosowego light 1 1/2 kiwi 1 1/2 średniego banana* 1 łyżeczka oleju lnianego OLEOFARM 2 czubate łyżki musli tropikalnego + na wierzch (około 1/2 łyżki)** 1 mandarynka 1-2 łyżeczki wiórków kokosowych opcjonalnie 6 jagód(...)wkładamy do zamrażalnika. Bezpośrednio przed przygotowaniem deseru banany wyciągamy z zamrażalnika. Do misy blendera (z dobrymi nożami) wkładamy zamrożone plastry banana, obrane i pokrojone kiwi. Dodajemy 2 łyżki mleczka kokosowego light oraz łyżeczkę oleju lnianego. Na koniec wsypujemy 2 czubate łyżki musli tropikalnego. Całość miksujemy krótko do połączenia składników. Owocowo-kokosowe lody wykładamy łyżką do przygotowanych pucharków. Na wierch układamy

Słodkie okruszki
Pancakes kasztanowe z chipsami kokosowymi 180

Pancakes są niesamowicie orzechowe. Spora ilość masła i zdecydowany posmak mąki kasztanowej jest na tyle intensywny i ciekawy, że chciałoby się jeść je non stop. Chipsy kokosowe nadają ciekawą konsystencję. Placuszki są bezglutenowe i bez laktozy. Alergenem są jedynie orzechy. Śmiało możemy je zabrać do szkoły, po kilku godzinach (nawet na zimno!) będą nadal świeże - nie wysychają tak jak większość(...)Mąkę kasztanową, chipsy kokosowe i masło orzechowe o znakomitym składzie posiadam z  Frisco.pl . Składniki: 30g mąki kasztanowej 1 jajko 20g chipsów kokosowych  (możemy dodać wiórki kokosowe) 60g jogurtu bez laktozy 25g masła orzechowego + dodatkowo owoce i olej kokosowy do smażenia (masło ghee, olej rzepakowy) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą (oprócz owoców). Możemy dolać odrobinę wody by masło

Czarnawisienka
Dietetyczne czekoladki kokosowe Bounty 118

Wyczekiwany przepis <3 Zaopatrzyłam się w olej kokosowy i od tej pory będzie często pojawiał się w przepisach, głównie w słodkościach, ale kto wie co wpadnie mi do głowy. Czekoladki można nazwać 99,9% kakao, ponieważ używamy prawdziwego kakao bez dodatków. Jako nadzienie wykorzystałam masę kokosową z kremowego serka i wiórków. Jeśli macie w domu foremkę do lodu zabierajcie(...)się do pracy! Składniki: 20 g oleju kokosowego, rozpuścić 3 łyżki kakao 1 łyżeczka erytrolu lub miodu Masa: 1 łyżeczka jogurtu naturalnego 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki serka kremowego np. Mój Ulubiony  Olej roztopić. Wymieszać z kakao i miodem. Odłożyć 1/3. Foremkę do lodu lub czekoladek wysmarować cienką warstwą masy, tak żeby brzegi wytłoczenia pokryły się czekoladą. Odłożyć

Chocolate Muffin Blog
RAFFAELLO MOCNO KOKOSOWE 3589

szklanki mleka 2 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 1 szklanka cukru kryształu 1 op. cukru waniliowego ponadto: 2 opakowania krakersów (po 180g) 3/4 szklanki likieru kokosowego 200g wiórków kokosowych 100g migdałów w płatkach 1 kostka margaryny Sposób przygotowania: W jednej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka.  Resztę mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym(...)gotującego się mleka wlewamy wymieszane żółtka z mąką. Ugotować i odstawić do wystygnięcia. Margarynę ucieramy z zimnym budyniem na puch.  Następnie do masy dodajemy wiórka kokosowe i likier kokosowy.  Miksujemy jeszcze chwilkę. Blaszkę o wymiarach 23x28 wykładamy papierem do pieczenia. Na spód układamy warstwę krakersów, na to warstwa kremu i tak do skończenia składników. Powinny wyjść 4 warstwy

Prosto i Smacznie z Anetą
Mleczne przekładańce na waflach z czekoladą 202

łyżki, ale trochę to było za dużo. Następnym razem dam 2-3 łyżki. Jednak krem był pyszny, może nie sam w sobie, ale w połączeniu z czekoladą, wiórkami kokosowymi i waflami - super sprawa! Smakowało mi podobnie jak dostępne w wielu sklepach trójkąty z wafli z kremem, ale o niebo lepsze i przynajmniej wiem, co jest w środku. Już planuję wykorzystać(...)cukru wanilinowego (mała opakowanie) Poza tym: 70 g masła lub dobrej margaryny 150 g czekolady, najlepiej gorzkiej lub pół na pół z mleczną 2-3 łyżki wiórków kokosowych 2,5 wafla kwadratowego cukrowa posypka i wiórki kokosowe do dekoracji Przygotowanie: Masło na krem wyjmij 2-3 godziny wcześniej, aby było bardzo miękkie. Mleko wymieszaj w garnku z cukrami i zagotuj

Anioszek w kuchni
rolada z kremem z mascarpone i kokosem 149

suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto lekko studzimy, przekładamy na ściereczkę, usuwamy papier i razem ze ściereczką zwijamy w roladę. Odstawiamy do ostygnięcia. składniki na krem kokosowy: 80 g wiórków kokosowych 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru kokosowego wykonanie: Serek mascarpone miksujemy z wiórkami kokosowymi oraz likierem. Śmietanę ubijamy na sztywno

Domowy Smak Jedzenia
Batoniki owsiane z żurawiną i jagodami Goji 153

samą żurawiną i płatkami owsianymi, które zawsze w domu mam "nie widziały mi się". Dlatego dołożyłam wspomniane jagody Goji, orzechy włoskie, nasiona lnu... A że postanowiłam użyć oleju kokosowego to dosypałam też trochę wiórków. Dżem śliwkowy nie tylko łączy całość, ale też przełamuje smak, bo ten robiony przeze mnie jest kwaskowy. Smak dżemu można dowolnie dopasowywać, podobnie jak bakalie - mogą(...)podzielne :D ale przepis podaję na keksówkę. Składniki: 1 szkl. płatków owsianych 1/2 szkl. suszonej żurawiny 1/4 szkl. jagód Goji 3 łyżki lekko posiekanych orzechów włoskich 3 łyżki wiórków kokosowych 3 łyżki siemienia lnianego 2 łyżki oleju kokosowego 2 łyżki mleka 1 łyżka miodu 3 łyżki dżemu śliwkowego Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy płatki owsiane, dodajemy żurawinę, jagody Goji, orzechy

Kolorowy Przepisownik
Ciasto Pszczółka 167

weekend upiekłam ciasto pszczółka. Ciasto ucierane przekładane kremem budyniowym, a na wierzchu warstwa kokosowa. Pycha! Spodobała mi się bardzo nazwa tego ciasta, że musiałam go upiec. Ciasto nie wymaga zbyt wiele pracy, łatwe w wykonaniu. Idealne do herbatki czy kawy. Na moim blogu znajdziecie również podobne ciasto Żądło , ale jednak inne, bo drożdżowe. Źródło Ciasta S. Anastazji Masa kokosowa(...)wiórek kokosowych 150 g masła 200 g cukru 6 łyżek mleka Na patelni rozgrzać masło, wlać mleko i wsypać wiórki wymieszane z cukrem. Wszystko razem smażyć na patelni, ale nie przyrumieniać. Wystudzić. Ciasto 200 g masła 200 g cukru pudru 500 g mąki 8 łyżek mleka 4 jajka 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masło utrzeć z cukrem na gładką

O kuchni z uczuciem
Bezglutenowe gofry gryczane z bazylią, sadzonym jajkiem, pesto i rzodkiewką. 145

dodacie więcej słodzidła i mniej (szczyptę) soli. A jeśli nie lubicie sami kombinować, to mogę Wam zdradzić, że następne gofry będą na słodko… I będą na mące kokosowej! Przygotowując dla Was ten przepis stworzyłam ok. 110 gofrów (jak dobrze, że istnieją zamrażarki!) między innymi takie na mące kokosowej. Wyszły całkiem zacnie, jednak nie pasowały do rzodkiewki! Więc, będzie następnym(...)pracy. Taki mój trick na przedłużenie przyjemności niedzielnych! Bezglutenowe gofry gryczane Składniki /proporcje na 7 gofrów/ 2 jajka 1 szklanka mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 60ml oleju – 40ml oleju kokosowego i 20ml oliwy z oliwek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cukru kokosowego 1/2 łyżeczki soli Świeże listki bazylii (ok. 7-8g) – ok. 2 listki

Fill The Bowl
Mini serniczki kokosowo-cytrynowe z ananasem 134

Pyszne i aromatyczne egzotyczne mini serniczki z ananasem, wiórkami kokosowymi i cytrynową nutą. Posmakują każdemu łasuchowi :) Składniki: Spód: 250 g herbatników z czekoladą 3 łyżki wiórek kokosowych 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego 1 szklanka cukru 1 cukier o smaku cytrynowym Delecta 4 jajka 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki wiórek kokosowych 2 budynie śmietankowe(...)serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru maczek tutti frutti od Delecty 2 plastry ananasa listki mięty Sposób przygotowania: 1. Masło roztapiamy i studzimy. Herbatniki i wiórki kokosowe mielimy w malakserze i mieszamy z płynnym masłem do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Foremki na muffinki wykładamy papilotkami i do każdej nakładamy łyżkę masy i ubijamy. 2. Jajka ucieramy z cukrem i cukrem

Na Ciasteczkowych Papierach
Czekoladowy pudding chia z kokosowym kremem 95

choć zdrowy, to fit na pewno nie jest. Niemniej od czasu do czasu warto się trochę rozpieścić. Składniki (2 porcje): Pudding: 1/4 szklanki nasion chia 1 szklanka mleka kokosowego (z kartonu) 10 sztuk namoczonych wcześniej daktyli 1/2 łyżki kakao 20 g migdałów (duża łyżka) Krem: 130 g (1/3 puszki) mleczka kokosowego, schłodzonego (jeśli wolisz gęsty krem, podobny do ubitej śmietany(...)użyj tylko górnej, tłustej warstwy mleczka kokosowego) 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego lub ziarenka wanilii 2 łyżeczki miodu 1,5 łyżki oleju kokosowego Do podania: szczypta kakao 4 kostki gorzkiej czekolady 1 łyżka płatków migdałowych 1. Nasiona chia zalej zimnym mlekiem,wymieszaj, włóż do lodówki na godzinę. 2. Zblenduj chia z mlekiem i resztą składników na pudding. 3. Zrób krem - mleczko

Powiedz dietom nie
Rendang z wołowiny 164

przypraw, dzięki czemu mięso nabiera miękkości i przechodzi intensywnymi smakami. Najpierw mięso obsmaża się w paście ze zmiksowanych szalotek, czosnku, imbiru i papryczek chilli, a następnie dusi w mleku kokosowym z dodatkiem trawy cytrynowej, limonki i innych przypraw. Przygotowanie dania jest dość czasochłonne, jednak efekt końcowy jest rewelacyjny - powstaje bardzo aromatyczne, intensywne i danie o złożonym smaku. Polecam wszystkim fanom(...)namoczyć i usunąć pestki) 0,5 łyżeczki kurkumy 1 nieduża laska cynamonu 3 goździki 3-4 ziarenka zielonego kardamonu 2 gwiazdki anyżu 2-3 łodygi trawy cytrynowej puszka mleka kokosowego (400ml) 50-75ml wody 2 łyżeczki pasty z tamaryndowca sok z polowy limonki 6 łyżek wiórków kokosowych przyrumienionych na patelni 1 łyżka brązowego cukru sól Przygotowanie :  Szalotki obierz

Codzienne Gotowanie
{Mocno kakaowe} Brownie bananowe bez mąki. Z borówkowym sosem (GF, V). 209

moje standardy), więc pewnie niebawem się tu pojawi. Co tam będę gadać, trzeba robić! Brownie bananowe bez mąki   Składniki /na średnią keksówkę/ 2 średnie banany Szklanka mleka kokosowego (1/3 szklanki można zastąpić innym mlekiem roślinnym)* 3 łyżki stewii z erytrytolem 60ml oleju kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 70g orzechów mielonych 70g kakao Dodatki: 3-4 kostki czekolady gorzkiej(...)łyżeczka cukru kokosowego Garść ulubionych orzechów (mogą być mieszane) Polewa: Dwa opakowania borówek *najlepiej, żeby mleko było w temperaturze pokojowej. Sposób przygotowania W rondelku podgrzewamy wodę (zostawiamy na wolnym ogniu), na to kładziemy miskę aluminiową. Bazę na brownie będziemy przygotowywać w kąpieli wodnej! Do miski dodajemy kakao i stewię. Dodajemy mleko, wanilię i dokładnie mieszamy. Po chwili dodajemy olej kokosowy

Fill The Bowl
Pastelowe 163

kisiel malinowy 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt żółty 3 duże jajka 85 g mąki 110 g cukru 1 kisiel żółty 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Ciasto kokosowe 5 białek 220 g cukru 200 g wiórków kokosowych 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Masa jabłkowa 1,8 kg jabłek 1 łyżka masła 2 galaretki zielone Bita(...)pieczenia. Delikatnie mieszamy. Blache o wymiarach 34x24 cm wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170'C i pieczemy przez 30-35 minut. Ciasto kokosowe Białka z solą ubijamy na sztywną pianę, dodajemy partiami cukier nie przerywając miksowania. Kiedy cukier się rozpuści dodajemy wiórki kokosowe wymieszane z proszkiem do pieczenia. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną

Wędrówki po kuchni