olej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę pszenną i ziemniaczaną , proszek do pieczenia , a na końcu wiórki kokosowe . Blaszaną formę dokładnie wysmarować rozpuszczonym masłem (nieocenione są silikonowe pędzelki!) i obsypać płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą
Za drzwiami kuchniolej oraz wszystkie sypkie składniki, czyli mąkę pszenną i ziemniaczaną , proszek do pieczenia , a na końcu wiórki kokosowe . Blaszaną formę dokładnie wysmarować rozpuszczonym masłem (nieocenione są silikonowe pędzelki!) i obsypać płatkami migdałowymi . Do tak przygotowanej formy wyłożyć ciasto i piec w temperaturze 160 stopni bez termoobiegu aż do „suchego patyczka”. Wystudzoną babkę można udekorować polewą
Za drzwiami kuchnipołowie) -puszka mleka kokosowego tłustego (400g) -150g ksylitolu -płaska łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym -3/4 łyżeczki sody -skórka otarta z ½ cytryny Owocowy popcorn -3 łyżki kukurydzy do popcornu (bez przypraw) -garść liofilizowanych truskawek -2-3 łyżki oleju kokosowego rafinowanego Dodatkowo -2 łyżki śmietanki kokosowej + łyżki soku z cytryny + łyżka ksylitolu - konfitura truskawkowa(...)bez białego cukru RIGONI DIASIAGO -maliny WEGAŃSKIE CIASTO Mąki przesiać przez sito z kamieniem winnym i sodą. Cytrynę umyć i sparzyć oraz zetrzeć z połowy skórkę. W mleku kokosowym rozpuścić ksylitol i wlać do mąk oraz dodać skórkę z cytryny. Całość dobrze wymieszać i wlać ¾ masy do formy od babki, resztę do tortownicy o podobnej średnicy jak forma
Candy Pandaspomarańczy 2 średnie banany 10 daktyli bez pestek 3 łyżki oleju kokosowego Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 20 minut. Suche składniki mieszamy w misce (płatki, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mielone migdały). Do blendera wyciskamy sok z połówki pomarańczy, dodajemy obrane połamane banany, odsączone daktyle, olej kokosowy i cukier - blendujemy
peggiwkuchninajlepszej jakości śmietaną i sporą ilością cukru, a zatem na specjalne okazję będzie jak znalazł ;) SERNIK MASCARPONE Z PORZECZKOWYM MUSEM NA SPODZIE BEZ PIECZENIA Spód Szklanka suszonych daktyli Garść ziaren słonecznika 30 g mąki kokosowej Łyżka oleju kokosowego (najlepiej rozpuszczonego) Mus porzeczkowy Szklanka czerwonej porzeczki 2 łyżki nasion chia Łyżeczka miodu Sernik 250 g mascarpone Banan Opcjonalnie łyżeczka
HealthyCreationsrodzynek pół łyżeczki proszku do pieczenia 4 kostki białej czekolady Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: 1. Jajka, cukier, mleko, mąkę, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia przekładamy do miski, następnie miksujemy na gładkie bez grudek ciasto. Dodajemy rodzynki i czekoladę startą na tarce o dużych oczkach i dokładnie mieszamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki
Izabelawkuchnidosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam już Wam. Oczywiście takie serniki zaliczamy do kategorii FIT. Podsunę Wam też przepis na inny sernik bez pieczenia, który powala swoim wyglądem i smakiem. Śnieżno biały o smaku kokosowym nie jednego skłoni na dodatkowy kawałek. ŚNIEŻKA NA KOKOSOWYM SPODZIE LINK Wartość odżywcza 1 kawałka (wyszło 12) 195 kcal
Zdrowie i pysznie na talerzusoku z cytryny - 2 łyżki mleka kokosowego - 1 łyżka quinoa ekspandowanej - 1 łyżka amarantusa ekspandowanego Naleśniki Ser łączymy z mlekiem kokosowym. Rozgniatamy widelcem grudki . Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Nadzienie Banan rozgniatamy widelcem dodajemy resztę składników, dokładnie mieszamy. Upieczone naleśniki smarujemy nadzieniem, zawijamy
Szkrab Je Sambułeczki nas zachwyciły. Prostotą wykonania a przede wszystkim smakiem. Piekliśmy już kilka razy, z różnym nadzieniem, z "kokosową czapeczką" i bez czapeczki. Smakują rewelacyjnie. Szczegółowy przepis na blogu Karinki: http://ile-smaku.blogspot.co.uk/ Smacznego
Maminek kulinarnykażdych imieninach, urodzinach i podczas świąt. Połączenie ciemnego biszkoptu, wiśni i śmietankowego kremu - bomba! Ciasto Rafaello Słynne Rafaello - ciasto z prażonymi wiórkami kokosowymi oraz śmietankowym kremem. Idealne na taką okazję! Ciasto 3 bit bez pieczenia Jeśli nie jesteś góru domowych wypieków - wypróbuj ciasto bez pieczenia! 3 bit to ciasto składające się z warstw herbatników przekładanych m.in
Moje QulinariaKulki mocy to bomba energetyczna bez cukru, glutenu i laktozy. Kulki to idealny sposób na uzupełnienie energii kiedy tego potrzebujemy. To idealny deser bez cukru. To też idealne śniadanie do szkoły, uczelnię czy do pracy. W internecie jest mnóstwo przepisów ponieważ podstawowy przepis jest banalnie prosty. My dodając swoje składniki jesteśmy w stanie skomponować własne energetyczne kule(...)perłowej 100 g płatków śniadaniowych L ubella Corn Flakes Klasyczne 2 łyżki miodu 3 łyżki puree z pieczonej dyni 30 ml oleju kokosowego 1 łyżka siemienia lnianego 1/2 szklanki orzechów włoskich 2 łyżki kakao 1 łyżeczka skórki pomarańczowej 5 daktyli bez pestek Szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka cynamonu Garść suszonej żurawiny Wiórki kokosowe Puree z dyni: dynię hokaido kroję
Kuchnia w oparachPaleo bułki bez glutenu i nabiału Przepisów na bułki w sieci jest mnóstwo, przepisów na bułki bez glutenu, zbóż i nabiału nieco mniej. Takich, które się udają można policzyć na palcach jednej ręki :-) Bułki Paleo po upieczeniu :-) Bułki z tego przepisu pięknie wyrastają i nie opadają po wyjęciu z piekarnika. Oryginalny przepis pochodzi z bloga(...)zwykle "schodzą" od razu więc robię je z podwójnej ilości żeby na śniadanie coś zostało :-) Składniki: 150 g śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu sól himalajska do smaku- opcjonalnie. Ja nie daję i też wychodzą pyszne. opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka
Marta próbujepieczenia Sernik z brzoskwiniami : 1 kg półtłustego twarogu lub gęstego sera wiaderkowego 2 całe jajka 4 żółtka (białka zostawiamy do bezy) ½ szklanki oleju rzepakowego 1 szklanka cukru pudru 2 budynie waniliowe z cukrem 1 szklanka mleka 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta z wyparzonej wrzątkiem cytryny ziarenka z 1 laski wanilii Beza(...)szklanki wiórków kokosowych'; document.write(" "); Wszystkie składniki na spód zagniatamy na jednolite ciasto (ręcznie lub w malakserze). Zawiajmy w folię i chowamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie dno i boki blaszki 24×36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepiamy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160ºC (bez termoobiegu). Pieczemy 12-14 minut
Poezja smakumogą się nie udać i zawsze pięknie wyrastają Składniki na 4-5 bułek: 150 g śmietanki kokosowej lub stała część schłodzonego mleczka kokosowego 50 g łupin babki jajowatej 3 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia bez glutenu Sól himalajska do smaku Opcjonalnie ziarna typu sezam, słonecznik, czarnuszka Odważyć wszystkie składniki a następne dokładnie wymieszać. Gotowe ciasto odstawić
Ola la LCHFkremem czekoladowym i wkładką kokosową, która moim zdaniem bardziej przypomina sklepowy batonik niż ta z popularnego przepisu na bounty - klik . Ale to już musicie wypróbować i ocenić sami, czy tak faktycznie tak jest, czy to tylko moje subiektywne odczucia. Biszkopt: 5 jaj 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Jaja ubijamy z cukrem aż powstanie(...)mieszamy ją z proszkiem do pieczenia i mąką. Przekładamy do blaszki (23,5x35,5 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 st. C ok 30 minut. Beza: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych 1 łyżka mąki ziemniaczanej szczypta soli Białka ubijamy z solą dodając stopniowo cukier, aż piana będzie gęsta i lśniąca
Cynamonowe szczęście