kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:22/334)

Wegański chlebek kokosowo-bananowy 164

wypróbowania. Składniki: 1 ½  szkl. górskich płatków owsianych 1 szkl. migdałów 1 łyżeczka cynamonu 1 szkl. mąki kokosowej (można zastąpić wiórkami kokosowymi) ½ łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia (warto zaopatrzyć się w proszek bez dodatku związków glinu) 4 dojrzałe banany 2 łyżki syropu klonowego lub pasty daktylowej 2 łyżeczki nasion chia + 3 łyżki gorącej wody(...)łyżki mielonego siemienia lnianego + 3 łyżki gorącej wody 1/3 szkl. mleka roślinnego (najlepiej kokosowe) ½ tabliczki gorzkiej czekolady 2 garście rodzynek Piekarnik rozgrzej do 180°C. Formę keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Płatki, migdały, cynamon i wiórki kokosowe, jeśli ich używasz, wrzuć do blendera i zmiksuj na drobny proszek. Przesyp mieszankę do dużej miski. Dodaj mąkę kokosową, sodę i proszek

Roślinna - blog wegański
Delikatny sernik z malinami na spodzie brownie (bez laktozy) 196

erytrytolu 1 jajko 1/3 łyżeczki sody 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 szklanki mąki orkiszowej pełnoziarnistej 2 łyżeczki karobu Masa serowa: 230 g twarogu półtłustego bez laktozy Mlekovita 360 g serka Wiejskiego Polskiego bez laktozy Mlekovita 0,5 szklanki mleka bez laktozy Mlekovita 1/2 szklanki ksylitolu 4 jajka 1 opakowanie budyniu śmietankowego dodatkowo: około(...)gotować około 10 minut do lekkiego odparowania wody. Przestudzić, a następnie zblendować na gładką masę. Olej kokosowy, ksylitol i jajka utrzeć. Suche składniki wymieszać w osobnej misce i połączyć wszystkie składniki spodu. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto i piec około 25-30 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzić. W tym czasie przygotować masę serową. Twaróg rozgnieść widelcem

Fitkot
Deser rafaello z kaszy jaglanej 152

Przepyszny kokosowo - waniliowy deser, chrupiący, kremowy, wyrazisty. Pysznego kokosowego smaku nadają mu wiórki, a smak waniliowy uzyskałam poprzez posłodzenie deseru łyżką miodu sufletu z dodatkiem prawdziwej

MamaOskarka
Ciasto z rabarbarem, malinami i bezą kokosową 180

maliny, tu beza zwykła, a tu kokosowa i kilka innych mniejszych "poprawek". Zachęcam do spróbowania jeszcze teraz, bo sezon na rabarbar krótki i trzeba go należycie wykorzystać!   Składniki na blaszkę 19x28cm   Kruche ciasto: 3 żółtka 150g masła 30g cukru pudru 150g mąki pszennej 35g mąki ziemniaczanej Szczypta soli ½ łyżeczki proszku do pieczenia Nadzienie: 500g rabarbaru 100g malin(...)łyżki kaszy manny pod owoce Beza kokosowa: 3 białka 150 drobnego cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100g wiórek kokosowych   Sposób przygotowania: Składniki na kruche ciasto siekamy, a następnie szybko zagniatamy. Owijamy folią spożywczą i wkładamy na min 1 godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy, przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, wylepiamy dobrze spód oraz boki

Kuchnia w czekoladzie
Kokosowe cudo 137

płaska łyżka proszku do pieczenia 5 żółtek 1/2 kostki masła 3-4 łyżki śmietany 12% Beza: 5 białek 3/4 szklanki cukru kryształu, można użyć cukier puder, ale mniej 1 szklanka wiórek kokosowych Wykonanie: Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszam razem w misce. Wbijam żółtka, ucieram. Dodaję drobno posiekane masło, mieszam do połączenia składników. Na końcu daję(...)piekarniku, ubijam białka  na sztywną pianę dodając po trochu cukier. Na koniec wsypuję wiórki kokosowe i wszystko mieszam delikatnie łyżką. Po 15 min pieczenia wyjmuję ciasto i wykładam na nie masę białkową. Ponownie wkładam do piekarnika na 10-15 min, aż beza się zrumieni. Po tym czasie zmniejszam temperaturę do 110'C, uchylam drzwiczki piekarnika blokując je drewnianą

Ciasteczkowy Potwór
Jagodowo kokosowa pianka 199

  Muszę się Wam przyznać, że mleko kokosowe to dla mnie ciągle produkt, który oswajam i to oswajanie wychodzi mi coraz lepiej. Tym razem przygotowałam z

Cynamonowe szczęście
Ciasto rabarbarowe z bezą 150

głównej: Ciasto kokosowe z rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem na zimno Ciasto rabarbarowe z bezą Proporcje na tortownicę(...)Czas przygotowania: 150 minut Składniki Ciasto: 100 g zimnego masła 2 żółtka 1,5 szklanki mąki pszennej 1/2 proszku do pieczenia szczypta soli 1 łyżka jogurtu 1/3 szklanki cukru 3 łyżki wiórków kokosowych Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru Dodatkowo: 600-700 g rabarbaru 2 łyżki płatków migdałowych Wykonanie: Masło kroimy w kostkę, dodajemy pozostałe składniki

Kulinarne przygody Gatity
TORT ANANASOWO- KOKOSOWY. PINACOLADA 201

ukochanego na urodziny ;-). Puszysty, z dwoma blatami bezy kokosowej, z kremem ananasowym, marmoladą z pigwy i ponczem z Pinacoladą. Całość obsypałam podprażonymi wiórkami kokosowymi! Serdecznie zapraszam! TORT ANANASOWO- KOKOSOWY SKŁADNIKI  1. BISZKOPT (mała tortownica) - 4 jajka - 0,5 szklanki cukru - 3/4 szklanki mąki tortowej - 1 pełna łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka mąki ziemniaczanej WYKONANIE:  białka oddziel(...)masę; dodaj przesianą przez sitko mąkę z proszkiem; wymieszaj delikatnie; przelej do wysokiej tortownicy małej, wyłożonej papierem do pieczenia; pieczemy 35 minut w temp. 170 stopni C, ostatnie 10 minut z termoobiegiem Wystudzony biszkopt kroimy na 3 blaty. 2. BEZY KOKOSOWE: - 3 białka - szczypta soli - 4 czubate łyżki cukru - 5 czubatych łyżek wiórek kokosowych WYKONANIE: białka ubij na sztywno

SMYKWKUCHNI
Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy 287

Moje ulubione, zdrowe, pożywne i szybkie śniadanie to ostatnio „ Granola z patelni, czyli domowe Musli Crunchy „. Uwielbiam ją za cynamonowy smak (wymieszana z mlekiem

Moja Delicja
Pasztet sojowy – bez pieczenia 248

Pasztet sojowy – bez pieczenia Marzyło mi się zrobienie pasztetu, który byłby delikatny, kremowy (trochę jak mus) i niewymagający pieczenia, ponieważ na obecnym mieszkaniu nie posiadam piekarnika. Czy było to trudne wyzwanie? Nie powiedziałbym. Wystarczyło sięgnąć pamięcią do starych i niezbyt chlubnych czasów, gdy mięso jadałem na co dzień. Był wtedy, jakże okrutny dla gęsi, pasztet strasburski(...)lodówki. I voilà. Twój pasztet sojowy jest gotowy! Ja uwielbiam z pomidorem oraz ogórkiem kiszonym. Czasami jako dodatek daję keczup lub sojonez . Smacznego! Artykuł Pasztet sojowy – bez pieczenia pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy z użyciem blendera

Blendman
Kulki kokosowo-cytrynowe. 217

Składniki: na 9 kulek trochę większych niż kluki Rafaello 80 g wiórek kokosowych, 80 g orzechów nerkowca, 20 g oleju kokosowego (ok. jednej łyżki), 2 łyżki

rozgotowana
PYSZNE, BEZGLUTENOWE BROWNIE 276

kakao nie zawierają mleka). Ja piekłam z masłem i z olejem, po połowie (zależało mi na maślanym smaku, olej nadaje z kolei większej wilgotności). Znalezione tutaj Piekłam w blaszce: 17x24cm Składniki: - 300g czekolady dobrej jakości (60-70% kakao) - 200g masła lub zamiennie 150g oleju kokosowego + 50g wody (ja dałam 100g masła, 75g oleju kokosowego i 25g wody(...)cukrem trzcinowym (lub ksylitolem) i ekstraktem waniliowym na puch. Dodać roztopioną czekoladę z masłem i olejem kokosowym i zmiksować na gładką masę. Dodajemy mąki, sól i rozdrobnione orzechy i mieszamy na jednolita masę. Wylewamy na przygotowaną wcześniej blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wyrównujemy i posypujemy pokruszoną na mniejsze kawałki trzecią czekoladą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

Smaczne Zdrowe
Czekoladowa rolada z kokosowym nadzieniem 357

Kiedy zobaczyłam ten przepis pierwszy raz, moje ślinianki nie nadążały z produkcją śliny! Obłęd, niebo w gębie! Jako, że uwielbiam ciasta kokosowe, nie mogłam nie spróbować

CookYourself
Nerkownik cytrynowo-żurawinowy 186

Dziś polecam nerkownik - odmianę sernika na zimno bez sera, który zastępują zmielone orzechy nerkowca. Nerkownik uchodzi za wegańską odmianę sernika. U mnie to kolejny sposób

Weekendy w domu i ogrodzie
TORT PRALINOWY 236

łyżką drewnianą W misce mieszamy: mąkę przesianą przez sitko, kakao i proszek do pieczenia. Do ubitej piany dodajemy wymieszane składniki suche na przemian z olejem, cały czas mieszamy aż masa ładnie się połączy żeby nie było grudek. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 25- 35 min aż boki lekko odejdą(...)czekoladowe. Mieszamy delikatnie łyżką. Przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 170 stopni przez 20-25 min. Studzimy. Poncz: W gorącej wodzie rozpuszczamy kakao. Studzimy. Wykonanie tortu: Biszkopt przecinamy na pół. Pierwszy blat biszkoptowy nasączamy ponczem i rozsmarowujemy na nim 1/3 masy. Przykrywamy bezą orzechowo-kokosową. Na bezę wykładamy połowę pozostałej masy, przykrywamy drugim blatem biszkoptowym

Kuchnia MagdaLeny