kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:23/334)

CIASTECZKA OWSIANE 163

kandyzowanej skórki pomarańczowej 125 g masła 3 łyżki miodu WYKONANIE Piekarnik nagrzewamy do 150℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Do miski wsypujemy mielone migdały, mąkę i proszek do pieczenia. Mieszamy. Dodajemy wiórki kokosowe, płatki owsiane, kandyzowaną skórkę pomarańczową i żurawinę. Mieszamy. W rondelku na małym gazie roztapiamy masło z miodem. Lekko studzimy, dodajemy jajko

cool and minty
Ananasowo- kokosowe ciasto 201

Składniki: Biszkopt : jajka - 6 szt mąka pszenna - 3/4 szkl mąka ziemniaczana - 4 łyżki proszek do pieczenia - 1 łyżeczka Krem : ananasy w puszcze - 1 puszka budyń śmietankowy duży - 1 opak masło - 1 kost cukier - 2 łyżki Beza : białka jaj - 4 szt wiórki kokosowe - 200 g cukier - 1 szkl dodatkowo : gorzka czekolada do polania ciasta Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona(...)mieszankę budyniową, mieszając zagotować, ostudzić. Masło utrzeć z budyniem ananasowym i żółtkami, na puszystą masę. Beza: Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier, cały czas ubijać. Do ubitej piany wsypać wiórki kokosowe, wymieszać. Blachę o wymiarach (33x23 cm) , wyłożyć pergaminem , wylać pianę i piec 30 minut w 180 stop , ostudzić. Nasączenie biszkoptu : woda gotowana , ostudzona - 1/2 szkl cukier

Kuchnia Danusi
KETO KOPIEC KRETA (keto, LCHF, optymalny, paleo, bez glutenu, laktozy i cukru) 847

keto, optymalna) 1 łyżeczka sproszkowanej wanilii 1 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu lub sody 15-20 g kakao bez cukru szczypta soli himalajskiej 8-12 łyżek wody opcjonalnie słodzik/cukier dla osób, które ich używają Składniki na krem bez laktozy: 800 g śmietanki kokosowej (adaptacja, keto, LCHF, bez laktozy) 1 łyżeczka wanilii sproszkowanej Opcjonalnie(...)Wbić jajka do miski a następnie zmiksować. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu wymieszać sól, sproszkowaną wanilię, kakao oraz opcjonalnie słodzik/cukier i dodać mąkę kokosową. Całość dokładnie wymieszać. Połączyć ze sobą suche i mokre składniki. Dodawać stopniowo po 1 łyżce zimnej wody ciągle mieszając. Mąka kokosowa wchłania wodę i należy ją dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji.Ciasto

Ola la LCHF
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 119

książkę, a kiedy będziecie się zanurzać w jej kolejnych sekretach, spróbujcie też wielowarstwowego ciasta, które wybrałam do tej książki. Kokosowa słodycz to beztroski kokos, pyszna czekolada, cudowny mus czekoladowy i ukryte kakaowe ciastka. A wszystko to bez pieczenia. Składniki: 48 herbatników kakaowych 1 ½ pomarańczy Masa czekoladowa: 330 ml śmietany 30% 2 czekolady (200g) Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej(...)podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 garść migdałów 7 łyżek wiórków kokosowych 7 pralinek rafaello lub princessa kokosowa Śmietanę ubijam na sztywno

Słodki sentyment
Kokosowa słodycz i „Córka zegarmistrza” 135

książkę, a kiedy będziecie się zanurzać w jej kolejnych sekretach, spróbujcie też wielowarstwowego ciasta, które wybrałam do tej książki. Kokosowa słodycz to beztroski kokos, pyszna czekolada, cudowny mus czekoladowy i ukryte kakaowe ciastka. A wszystko to bez pieczenia. Składniki: 48 herbatników kakaowych 1 ½ pomarańczy Masa czekoladowa: 330 ml śmietany 30% 2 czekolady (200g) Czekolady rozpuszczam w kąpieli wodnej(...)podzielne”). Herbatniki nasączam sokiem z połowy pomarańczy. Na to wykładam mus czekoladowy i ponownie 16 herbatników, które również nasączam sokiem z ½ pomarańczy. Ciasto wstawiam do lodówki i przygotowuję masę kokosową. Masa kokosowa: 250 g mascarpone 350 ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 garść migdałów 7 łyżek wiórków kokosowych 7 pralinek rafaello lub princessa kokosowa Śmietanę ubijam na sztywno

Słodki sentyment
Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) 177

dodatku nie wymagają pieczenia, tylko trochę “leżakowania” w chłodzie – w sam dając czas na wyostrzenie apetytu A na pewno nikt nie będzie zawiedziony ich smakiem. Polecam! Składniki: 2 szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki mielonego siemienia lnianego 4 łyżki kakao 4 łyżki syropu z agawy lub klonowego 4 łyżki płynnego oleju kokosowego łyżka wiórek kokosowych do dekoracji Wykonanie: Wszystkie(...)później. Wkładamy do zamrażarnika na 30 minut albo do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem kroimy na kawałki wybranej wielkości Smacznego! * Inspiracja zaczerpnięta stąd . Artykuł Mocno kakaowe kokosanki (bez pieczenia, bez glutenu) pochodzi z serwisu Lamarida.pl

Lamarida.pl
Ciasto Pani Walewska z bakaliami 354

Walewska z bakaliami Składniki: Kruche ciasto: 400g mąki pszennej (użyłam tortowej) 260g masła 150g cukru 4 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2-3 łyżki śmietany 12% lub 18% Beza: 8 białek 1 szklanka cukru 100g wiórków kokosowych 50g rodzynek 100g poszatkowanych orzechów włoskich Ciasto z miodem: 200g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/4 szklanki naturalnego miodu 2 żółtka(...)Dwie blaszki o wymiarach 25x35cm wyłożyć papierem do pieczenia. Każdą z nich wyłożyć ciastem (jeśli mamy tylko jedną blaszkę, przygotowujemy najpierw jedno ciasto, później drugie). Wierzch ciasta posmarować powidłami. Beza: 5. Białka ubić na sztywną pianę. Powoli wsypać cukier i ubijać mikserem, aż cukier się rozpuści. Następnie dodać wiórki kokosowe, rodzynki i orzechy, delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką

Mała Cukierenka
Ciasto marchewkowe II 344

dobre. Smaczne ciasto do kawy. CIASTO MARCHEWKOWE II Blacha: 25x35 cm | Czas przygotowania : ~45 min | Ciasto bez pieczenia, inspiracja: link Składniki 300 g drobno startej marchewki 100 g ananasa (świeżego lub z puszki) 80 g orzechów włoskich 80 g wiórków kokosowych 300 g mąki pszennej 1 łyżka cukru wanilinowego 2 łyżeczki przyprawy korzennej lub piernikowe 1 łyżeczka cynamonu(...)posmarować grubo masłem. Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Do jednej miski włożyć marchewkę, ananasa, orzechy, migdały i wiórki kokosowe. Odstawić bez mieszania.  Do drugiej miski przesiać mąkę, dodać cukier wanilinowy, przyprawę korzenną lub piernikową, cynamon, sodę, proszek do pieczenia i szczyptę soli, wszystko wymieszać. W trzeciej misce ubić jajka do podwojenia objętości. Dodawać stopniowo cukier i dalej

coolinarnastrefa.blogspot.com
Ciasto bounty bez pieczenia 171

Składnik – porcja na formę o średnicy 21: 1 szklanka kaszy jaglanej, 2 szklanki wody, 1 puszka mleka kokosowego, 4 łyżki miodu, 2 szklanki wiórek kokosowych

Coś bym zjadła
Ciasto fasolowe z czekoladą i gruszkami 632

jajka   80 g ksylitolu ( lub cukru)    80 g oleju kokosowego   30 g mąki kokosowej   30 g ciemnego kakao bez cukru   1 łyżeczka ekstraktu wanilii   1/2łyżeczki proszku do  pieczenia   1/2 łyżeczki sody oczyszczonej   szczypta  soli   Dodatkowo:   4 gruszki   1/2  szklanki ksylitolu (lub cukru(...)dużych obrotach).   Do fasoli dodaj olej, pozostałe jajka, mąkę kokosową, wanilię,  prosze k  do pieczenia, sodę i sól, dokładnie wymieszaj.   Formę do pieczenia wy łó ż  papierem, przelej masę, każdą gruszkę napełnij łyżeczką masy, wstaw do ciast,  dociśnij do dna.   Piecz 40 minut w 175'C .  Wystudź, polej polewą

SzczyptaSmaQ
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 267

Zupa curry w stylu tajskim z kurczakiem, cukinią, papryką oraz marchewką, na mleczku kokosowym. To szybkie i treściwe danie jednogarnkowe, które porządnie rozgrzewa od środka. Na

Kuchnia MagdaLeny
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 216

gara i kroimy na kostkę, dosypujemy pozostałe składniki(bez śmietany), szybko wyrabiamy i jeśli jest zbyt zbite, dodajemy łyżę-dwie łyżki kwaśnej śmietany, wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni./MASA SEROWA:- Masło ucieramy(...)umieszczamy na godzinę w zamrażalniku. Następnie ścieramy na dużych oczkach i wykładamy na bezę./PIECZENIE:Godzina w temperaturze 180 stopni - góra - dół, termoobieg. - Masę serową wyciągamy po 45 minutach, nakładamy bezę i kruszonkę. /STUDZENIE:Studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.MĄKA KOKOSOWA:Coś niesamowitego! To jest miłość od pierwszego "upieczenia". Smak, zapach - wszystko rewelacyjne. Ciasto zrobione

Wypisz Wymaluj
CIASTO CZEKOLADOWE Z KOKOSEM 506

Dzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)szklanki cukru 2 budynie czekoladowe bez cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia                                                                 Ciasto kokosowe :   5 białek 1/2 szklanka cukru

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczona owsianka z kokosem i ananasem- szybkie ciasto owsiane 166

Jasny rum, śmietanka kokosowa i sok ananasowy to tradycyjny karaibski koktajl. Przepyszny. Ale drinki na śniadanie nie przejdą, prawda? Jeśli tak jak ja lubicie połączenie tych tropikalnych smaków, zamknijcie je w tym prostym i efektownym owsianym cieście, które tak samo dobrze jak na deser, nadaje się na zdrowe słodkie śniadanie! Można zrobić ją na śniadanie, albo na deser – tak podana(...)smakiem. 5 minut pracy, 30 minut pieczenia i pyszna owsianka wjeżdża na stół!   Rozgrzewamy piekarnik do 180⁰C – grzanie góra-dół, bez termoobiegu . Kwadratową formę do pieczenia o wymiarach 24/24cm smarujemy olejem kokosowym. Jeśli chcecie użyć innej formy na taką ilość składników będzie pasować też okrągła, wysoka (3,5 -4 cm) ceramiczna forma na tartę albo

Karo in the Kitchen
ROLADA BOUNTY (BEZ PIECZENIA) 193

oleju kokosowego 1 duży banan 2 łyżki kakao 400 ml mleczka kokosowego Radix-Bis 1 szklanka wiórek kokosowych Radix-Bis 4 łyżki syropu daktylowego/syropu z agawy/miodu Polewa: 50 g czekolady gorzkiej min. 70% 2-3 łyżki mleka kokosowego garść wiórek kokosowych Wykonanie: Nadzienie: Wiórki kokosowe wsypujemy do miski dodajemy śmietankę kokosową z mleczka kokosowego (stałą część mleczka kokosowego, a wodę(...)kokosową oraz olejem kokosowym. Banana obieramy, kroimy w plasterki i rozgniatamy widelcem na papkę. Do drugiej miski wsypujemy mąkę kokosową i mieszamy z kakao. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, rozgniecionego banana oraz około 1/2 szklanki wody z mleczka kokosowego. Wszystko dokładnie mieszamy, a następnie zagniatamy ciasto i formujemy z niego kulę. Gdy ciasto jest zbyt kruche możemy dodać jeszcze wody kokosowej

Kuchnia MagdaLeny