kokosowe bez pieczenia - 5000 przepisów (strona:37/334)

Śnieżny puch 513

To ciacho "chodziło za mną" od dawna...jakiś czas temu było bardzo popularne w necie i chyba prawie wszyscy je robili..no oprócz mnie i pewnie

Moje domowe kucharzenie
Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru 166

coś mnie zainspiruje Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru foremka 25 x 35 cm 3 jajka 2/3 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 200 g mąki orkiszowej razowej 40 g mąki kokosowej 1 łyżka budyniu malinowego (proszku) – można pominąć 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 ml oleju rzepakowego 150 g jogurtu naturalnego 250 g borówki(...)połączyć ze sobą przy pomocy łyżki lub szpatułki. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto, wyrównać. Na wierzchu ułożyć umyte i osuszone owoce, lekko docisnąć do ciasta. Piec w 180 stopniach około 35-40 minut. Artykuł Proste ciasto z borówkami amerykańskimi – pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Sernik kokosowy Bounty na zimno 171

oknem robi się coraz cieplej, więc u mnie powoli zaczyna się sezon na ciasta bez pieczenia. W tym roku zaczynam maj z sernikiem w roli głównej. I nie jest to byle jaki sernik, tylko sernik kokosowy Bounty. Nie wiem, jak Wy, ale ja uwielbiam wszystko co kokosowe, czy to na słodko czy na wytrawnie. Sernik Bounty jest delikatny

Kulinarne przygody Gatity
Orzechowe babeczki z karmelem daktylowym - bez pieczenia :) 231

Bez pieczenia, szybko, prosto i oczywiście pysznie. Efektowne muffinki, które tworzą orzechowy spód, karmel daktylowy oraz polewa z gorzkiej czekolady. Całość mogłaby się wydawać bardzo słodka, ale ku zdziwieniu słodycz nie jest przytłaczająca. Serduszka są bardzo smaczne. Spód jest miękki, z chrupiącymi kawałkami pistacji. Karmel gęsty i kremowy, a czekolada tworzy chrupiącą skorupkę.  Składniki na 8 muffinek(...)Spód: 100 g daktyli (Targroch) 100 g mąki migdałowej (Targroch) 50 g pistacji (Targroch)  2 łyżeczki lucumy  2 łyżki olej kokosowy (Targroch) 1 płaska łyżeczka cynamonu  1/2 łyżeczki wanilii  Karmel daktylowy: 200 g daktyli (Targroch) 2 łyżki oleju kokosowego (Targroch) Polewa czekoladowa: 8 kostek gorzkiej czekolady  1 łyżka oleju kokosowego (Targroch) Przygotowanie: Na początku wszystkie

Zdrowie na języku :P
Ciasto pijak ze śliwkami 254

przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao - miksować na średnich obrotach do czasu połączenia składników. Ciasto wylać do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 25 minut ( do czasu aż brzegi biszkoptu zaczną odstawać od blaszki).Wystudzić. W trakcie pieczenia ciemnego biszkoptu przygotować makowo - kokosowy. Jajka z cukrem ubijamy(...)puszystą masę i dodajemy do niej mak, wiórki kokosowe oraz proszek do pieczenia. Delikatnie mieszamy, wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki, wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 25 - 30 minut.Studzimy. Przygotować krem. Masło utrzeć na puch mikserem. Następnie, cały czas ucierając, dodawać do niego partiami budyń.Całość utrzeć na gładką masę. Krem podzielić

Nie tylko w kuchni
Czekoladki z oleju kokosowego 143

Zdrowe i łatwe do wykonania czekoladki z oleju kokosowego to pyszny deser, który śmiało, można podać nawet dzieciom. Proste przygotowanie i możliwość wybrania dowolnych dodatków smakowych

Kuchcik gotuje
Krucha tarta kokosowo-bananowa z galaretką 488

miałam w domu. Krem budyniowy z dodatkiem wiórków kokosowych połączyłam z bananem i galaretką. Tarta wyszła bardzo smaczna. Polecam:) Składniki na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 3 żółtka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru pudru 250 g masła Składniki na krem: 1 budyń waniliowy bez cukru 400 ml mleka 1/2 cukru wanilinowego 1/3 szklanki cukru(...)więcej lub mniej) ok 100-150 g masła (ja dodaję po trochu do moment pożądanego efektu) ok 4 łyżki wiórek kokosowych dodatkowo 1-2 banany oraz galaretka o ulubionym smaku. Wykonanie ciasta: Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia oraz cukier. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło oraz żółtka. Ze wszystkich składników ugnieść ciasto i odstawić na ok godzinę

The Sweet Damsel
Torcik malinowy 400

cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Beza: 3 białka 150 g cukru pudru 1 łyżeczka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem: 500g serka mascarpone 350ml śmietanki kremówki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny 50ml likieru kokosowego (z tego przepisu) dodatkowo: 400g malin  + 50ml likieru kokosowego(...)najwyższych obrotach miksera na puszysty krem. Nie przerywając stopniowo dodajemy cukier puder. Jedną łyżkę żelatyny rozpuszczamy w 50ml likieru kokosowego i podgrzewamy, aż do całkowitego rozpuszczenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy likier z żelatyną. Całość mieszamy dokładnie z serkiem mascarpone. Bezę smarujemy malinami, następnie wykładamy porcję kremu. Biszkopt kroimy na 2 części. Pierwszą kładziemy na bezę i nasączamy likierem wymieszanym

Zapiski Młodej Żony
Kokosanki 200

dzień dobry kawa. Niezmienny rytuał od kilku lat. I o dziwo - nawet przy dwójce szkrabów jest ciepła. Bez podgrzewania w mikrofalówce. A kolejność reszty rzeczy - jak dzień przyniesie... Razem z małą M piekłyśmy niedawno ciasteczka i pierniczki dla św. Mikołaja. Wśród nich były również kokosanki. I to one wszystkim najbardziej smakowały! Chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku(...)dokładnie się połączył  z białkami - powinna powstać gęsta, lśniąca i lekko ciągnąca się beza. Następnie wsypać wiórki kokosowe oraz trochę soku z cytryny. Delikatnie wymieszać. Za pomocą łyżeczki nabierać porcję masy (formując owalny kształt) i kłaść je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach. Kokosanki piec w temperaturze 170 stopni przez 10-12 minut

My simple kitchen
BABECZKI KORZENNE (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 218

łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu szczypta soli himalajskiej opcjonalnie 10-20 g ksylitolu 4-6 łyżek świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy lub wody 60-80 g powideł śliwkowych bez cukru Przygotować silikonowe foremki lub posmarować tłuszczem metalowe formy. Wbić jajka do miski a następnie zmiksować lub dokładnie wymieszać. Dodać rozpuszczony, letni olej kokosowy. W drugim naczyniu(...)kokosowa wchłania płyn i należy je dolewać do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Na dnie i bokach foremki wyłożyć ciasto pozostawiając wgłębienie, w którym umieścić łyżeczkę powideł. Następnie przykryć porcją ciasta tak aby się skleiło i zamknąć babeczkę. Piec przez ok 15-20 minut w temperaturze 190° C pilnując by się nie spiekły za bardzo. Smacznego! — BTW całości bez

Ola la LCHF
TARTA Z PIECZONYM CZEKOLADOWYM JOGURTEM GRECKIM I OWOCAMI 222

sama, bez nich. Piekłam w formie do tarty o śr.ok.25cm. Proponuję jednak użyć formy trochę wyższej niż moja, ledwo, ledwo mi się zmieściła masa. Składniki kruchego ciasta: - 220g mąki orkiszowej typ750    (lub 200g typ700) - 30g mąki orkiszowej pełnoziarnistej - 90g zimnego masła (pokrojonego na mniejsze kawałki) - 30g smalcu (dałam 20g masła klarowanego i 10g oleju kokosowego bezzapachowego(...)lodówce. W tym czasie formę do tarty wysmarować masłem i obsypać mąką, nadmiar mąki strzepnąć, formę wstawić do lodówki. Schłodzone ciasto wyjąć na blat i przy pomocy papieru do pieczenia (ja wkładam ciasto pomiędzy dwa arkusze papieru)  rozwałkować na okrągły placek o grubości ok.3mm. Zdjąć jedną część papieru, ciasto przełożyć do przygotowanej wcześniej formy i wykleić dokładnie formę

Smaczne Zdrowe
Kostka piernikowa bez pieczenia 384

kakaowych 1 słoik dżemu śliwkowego lub z czarnej porzeczki (ok. 250 g) 1 szklanka zaparzonej kawy zbożowej Inki 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika (bez dodatku mąki) wiórki kokosowe lub płatki migdałowe Przygotowujemy budyń: z litra mleka odlewamy 250 ml (1 szklanka), a pozostałe mleko zagotowujemy w rondelku wraz z cukrem i ekstraktem/aromatem migdałowym. Żółtka miksujemy(...)dżemu już nie potrzeba). Ostatecznie powinniśmy otrzymać 4 warstwy herbatników, które na wierzchu smarujemy cienko masą. Wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi lub płatkami migdałowymi. Wkładamy na 5-6 godzin do lodówki, a najlepiej na całą noc. Post Kostka piernikowa bez pieczenia pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Ciasto z kiwi i budyniem pod kokosową pierzynką wg Di 192

jednak całkowicie po swojemu. Dodałam bezę (bo szkoda było wyrzucać białka) i tzw. kokosową pierzynkę. Ciasto jest niezwykle proste w wykonaniu a smakuje i wygląda rewelacyjnie. (Blacha 17 x 31 cm, ewentualnie większa keksówka) Ciasto:  250g mąki pszennej 120g margaryny 1 jajko  1/2 szklanki cukru pudru  1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżki octu (*) Budyń(...)żółtko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru 1 łyżka masła Beza: 1 białko 1 łyżka cukru 1 szczypta soli Kokosowa pierzynka:   50g wiórek kokosowych 25g masła 25g cukru pudru Dodatkowo: 4 sztuki kiwi  1-2 łyżki kaszy manny Przygotować ciasto na wierzch kokosowy. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, uformować w kulę i włożyć do zamrażalnika na około

Di gotuje
Niebiańskie Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe 1776

łyżki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia cukier waniliowy Warstwa Kokosowa: 150 g wiórków kokosowych 4 białka  3/4 szklanki cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Masa Brzoskwiniowa: 4 żółtka cukier waniliowy 2 łyżki mąki pszennej budyń waniliowy (bez cukru) 2 szklanki mleka 2/3 szklanki cukru 180 g masła ok. 300 g brzoskwiń z puszki(...)syropu spod brzoskwiń ok. 2 łyżki wiórków kokosowych (do posypania wierzchu) Ciasto Brzoskwiniowo-Kokosowe - Sposób przygotowania: Biszkopt: Formę (ok. 21x28cm) wykładamy pergaminem. Mąki przesiewamy. Oddzielamy białka od żółtek. Na wysokich obrotach miksera ubijamy białka na sztywną pianę. Następnie powoli, najlepiej po jednej łyżce wsypujemy cukier wraz z cukrem waniliowym. Zmieniając obroty miksera na najniższy poziom stopniowo dodajemy po jednym żółtku

Słodka Strona