cukru (można zamienić na cukier brązowy, kokosowy czy ksylitol, ja tym razem użyłam zwykłego) 2 jajka 300g jogurtu naturalnego 3% cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 16 okrągłych śliwek odmiany Angeleno (duże, okrągłe, fioletowe, twarde śliwki z małą pestką) 20g masła do posmarowania tacki (można użyć też tacki silikonowej, wtedy będzie bez masła) Mąkę wymieszać z proszkiem
Dietologfolią spożywczą oraz ewentualnie papierem do pieczenia po bokach. 6 łyżeczek żelatyny namocz w niewielkiej ilości zimnej wody. Następnie po paru minutach zalej 50 ml wrzątku i zmiksuj razem z jogurtem, mlekiem kokosowym oraz kremówką. Wstaw do lodówki do stężenia lub na co najmniej 3 godziny. Na koniec ozdób biszkoptami bez cukrowymi, brzoskwinią, miętą. Również użyłam cukrowych czerwonych
wysmienityziemnych (ok. 240 g), - szklanka wiórków kokosowych (ok. 90 g). Sposób przygotowania 1. Daktyle zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na ok. 30 min. 2. Daktyle miksujemy (bez wody). 3. Orzechy ziemne rozdrabniamy (bardzo dokładnie – na pył) 4. Mieszamy daktyle z orzechami i wiórkami. 5. Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, dociskamy i wstawiamy do lodówki
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachktóre smakują jak sernik, ale są ... bez sera SKŁADNIKI 400 ml śmietany 18% 2 jajka 1 budyń śmietankowy ½ szkl. wiórek kokosowych 3 łyżki cukru WYKONANIE Metalowe foremki (2 sztuki o średnicy 14 cm) smarujemy olejem, posypujemy wiórkami kokosowymi. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy śmietanę, wiórki i budyń waniliowy. Przekładamy do foremek. Pieczemy ok. 35 min. w 180 stopniach
słodki bratekjuż zna. Rafaello to ciasto bez pieczenia. Krakersy lub herbatniki przekładane pyszną masą budyniową z dodatkiem kokosu. Na wierzchu prażony kokos. Najlepsze po 2-3 dniach, kiedy krakersy zmiękną. Przepis na dużą formę z 4 warstwami krakersów zapożyczyłam z bloga www.domowe-wypieki.pl i trochę zmodyfikowałam. Składniki: około 560g krakersów 300g wiórków kokosowych + 100g na posypkę 1 litr mleka
Cukiernia PychotkiRafaello, tym razem wersja bez pieczenia. Ciasto jest szybkie i łatwe do przygotowania. Każdy bez problemu może je zrobić. Może przygotujecie je na ostatki... SKŁADNIKI: 48 sztuk herbatników, 2 szklanki mleka, 1 opakowanie cukru waniliowego, 3 łyżki cukru, 2 łyżki mąki pszennej, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 200g masła, 80g wiórków kokosowych, 1 tabliczka białej czekolady
Tradycyjna kuchnia Kasiubijamy i delikatnie przekładamy do masy. Pieczemy 40 minut w 180*. Kaloryczność: 450 kalorii w całej porcji Ciekawostki zdrowotne: Słodzik: Zastanawiałeś się kiedyś jaki zamiennik cukru stosować ? Ja wykluczyłam ze swojej diety całkowicie cukier prawie rok temu i radzę sobie bez niego doskonale. Zdrowymi zamiennikami cukru jakie stosuję są: - erytrytol - cukier kokosowy (palmowy) - stewia - miód Wszystkie mają pozytywny wpływ
Moja Michaszklanka mąki owsianej ½ szklanki wiórek kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki ksylitolu (lub cukru) ulubione mleko – około 1,5 szklanki 4 łyżki oleju Najpierw wymieszaj w misce wszystkie suche składniki. Następnie dodaj mleko i olej i wszystko dokładnie wymieszaj (ma wyjść dość gęste ciasto). Smaż placki na patelni bez tłuszczu, kładąc 1 łyżkę ciasta
Qlinarnie i Qlinarniepokrój w kostkę. 2. Olej kokosowy wymieszaj z przyprawami i miodem, obtocz w tym pokrojoną marchewkę. 3. Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, na to połóż kawałki marchewki. 4. Piecz ok. 10 minut, w międzyczasie mieszając żeby nic się nie przypaliło. 5. Kaszę zalej wrzącą wodą, gotuj bez przykrycia ok. 7 minut
Powiedz dietom nieszklanki cukru* 2 budynie śmietankowe bez cukru* 2 łyżeczki mąki pszennej (płaskie)* 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (płaskie)warstwa kokosowa* 120 g margaryny* 200 g wiórków kokosowych* 3 jajka jajka* 3 łyżki cukruSposób wykonaniabiszkoptUbić białka z cukrem, dodać żółtka i jeszcze chwilę ubijać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i mąką ziemniaczaną i delikatnie wymieszać.Wylać
Mix smakuubijamy mikserem. Na koniec dodajemy wiórki kokosowe, mieszamy łyżką. Wykładamy do formy - spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160C z termoobiegiem (180 zwykły) na 50-55 min. Lub do suchego patyczka. Robimy galaretkę.Owoce wlewamy do garnka, dodajemy make ziemniaczaną, mieszamy. Jeżeli owoce były w zalewie bez cukru dodajemy cukier. Zagotowujemy. I galaretka
Smaki Edytydzień w roku? Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem około 30 sztuk 250 g twarogu półtłustego (kostka) 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego 100 g mąki orkiszowej razowej 60 g mąki jęczmiennej 30 g mąki orkiszowej jasnej 70 g mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła(...)narzędziem do wycinania gniazd nasiennych z jabłek ;)). Układać oponki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować mlekiem i posypać ulubionymi dodatkami (np. ksylitolem). Piec w 180 stopniach około 20-25 minut do zrumienienia. Artykuł Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotdzień w roku? Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem około 30 sztuk 250 g twarogu półtłustego (kostka) 2 jajka 100 g jogurtu naturalnego 100 g mąki orkiszowej razowej 60 g mąki jęczmiennej 30 g mąki orkiszowej jasnej 70 g mąki kokosowej 4 łyżki ksylitolu (można dać trochę więcej lub dosłodzić stewią) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 15 g masła(...)narzędziem do wycinania gniazd nasiennych z jabłek ;)). Układać oponki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch posmarować mlekiem i posypać ulubionymi dodatkami (np. ksylitolem). Piec w 180 stopniach około 20-25 minut do zrumienienia. Artykuł Pieczone fit oponki (donuty) z twarogiem (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot
Fitkotszklanki cukru 0,5 szklanki maku 8 łyżek oleju 8 łyżek mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki wiórek kokosowych Przygotowanie: Mąkę przesiać. Połączyć ze sobą składniki suche tj. mąkę, mak, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę, a następnie dosypywać po łyżce cukru i po 1 żółtku(...)jednolitej masy jajecznej dodawać stopniowo suche składniki, mleko i olej. Dokładnie wymieszać. Ciasto wylać na formę wyłożoną papierem do pieczenia i piec w temperaturze 160 stopni przez około pół godziny. Krem cytrynowy (możecie również biszkopt przełożyć kremem budyniowym bez soku z cytryn): sok z 3-4 cytryn lub ¾ szklanki cytrynki (zaprawa cytrynowa) – dałam 2 opcje – ilość w zależności
Fabryka pomysłów