szkl.) [ u mnie cukier brązowy] 2 jajka 170 g pure z banana (bez skórki, ok. 1,5 średniego banana) 100 g rozpuszczonego masła Nadzienie 2-3 jabłka szara reneta (ok. 550 g) 2 łyżki masła [ dałam olej kokosowy] 2 łyżki cukru kokosowego (można zastąpić brązowym) [ dałam zwykły cukier] szczypta cynamonu ok. 80 g orzechów włoskich Lukier(...)przekątnej tworząc 12 małych trójkątów .Na każdy nakładać po 1-2 łyżeczkach nadzienia i zwijać rogaliki.Z drugą częścią ciasta zrobić tak samo.Układać rogaliki na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem [zapomniałam] i zostawić w ciepłym miejscu do napuszenia (ok. 20-30 minut). Piec przez ok. 15-19 minut w piekarniku nagrzanym do 175 C. Jeszcze ciepłe
Moje domowe kucharzenielodówce) Polewa daktylowa: 300 g daktyli bez pestek 4 łyżki masła orzechowego Olej kokosowy rozpuść z miodem na wolnym ogniu. W misce wymieszaj mąkę z komosy ryżowej, płatki owsiane, kakao, cynamon i sól. Suche składniki wymieszaj ze składnikami mokrymi, tak aby powstało zwarte ciasto. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, przełóż na nią rozwałkowane ciasto i piecz
365 dni dookoła kuchniwiórków kokosowych 100g cukru kokosowego (**) 2 łyżki syropu klonowego (można użyć innego syropu lub miodu) 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie połączyć do uzyskania jednolitej konsystencji. Z powstałej masy uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego, które należy ułożyć (z odstępami i bez spłaszczania) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. Ciastka piec w rozgrzanym piekarniku przez
Di gotujesobie z czym chcecie. U nas była bez wypełniaczy. Składniki: 500 ml bulionu warzywnego 2 średnie bataty 50 ml mleka kokosowego 1 mała cebula 1 ząbek czosnku szczypta mielonego imbiru szczypta suszonego jalapeno (można użyć zwykłej chili) 1 łyżeczka czarnego sezamu sól olej rzepakowy (przepis na 2 porcje) Bataty pieczemy w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 30 minut
Kardamonovytylko ciasto oraz masa budyniowa, więc bez tragedii 😉 A opłaca się je zrobić bo jest niebiańsko pyszne! Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 200 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Masa makowa: puszka gotowej masy makowej 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki wiórek kokosowych 100 g herbatników Masa jabłkowa
Kuchnia MagdaLenywłoskich - 100 g masła orzechowego (takiego bez dodatku cukru) - 2 duże jajka -60 g olej kokosowy -2 łyżki mleka - 2 łyżki mąki - 4 łyżeczki ksylitolu - 3 garście żurawiny suszonej W/w składniki wymieszaj, masa jest dość gęsta i kleista, w dłoniach formuj kulki, spłaszczaj i układaj na papierze do pieczenia. Pieczemy przez 20- 25 minut w temp
SMYKWKUCHNIdolewamy mleko, dodajemy cukier i proszek do pieczenia, całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Smażymy placuszki z obu stron na złoto na mniejszym ogniu (ja smażę na oleju kokosowym). Jeden placuszek, to jedna łyżka masy. Przed każdą porcją masę na placuszki należy przemieszać. Podajemy z ulubionymi dodatkami lub bez. Smacznego
Słodkie okruszkiproszku 50 g masła 50 g oleju kokosowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego 2 żółtka 2 łyżki mleka domowe powidła (ja użyłam konfitury z pigwowca i malin i konfitury pigwowej) do posypania: zmielony w blenderze ksylitol Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować,wycinać ciasteczka - jedne z dziurką, a drugie bez. Piec w 180 stopniach koło 12 minut. Ciasteczka
FitKotrozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Piekłam przez około 40 minut. Polałam ciasto odlaną wcześniej polewą. Można ale nie trzeba do niej dodać roztopioną czekoladę. Ja posypałam jeszcze na wierzch wiórki kokosowe. Smacznego! Polecam przepisy dla lubiących podobne ciasta: MURZYNEK CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI CIASTO CZEKOLADOWE Z MIGDAŁAMI BEZ MĄKI MUFFINY CZEKOLADOWE Z KAWAŁKAMI CZEKOLADY CIASTO CZEKOLADOWE
potrawyregionalnedosłała duplikat :D Zapraszam na pyszne ciacho bez pieczenia, z delikatnym posmakiem słonych krakersów. Robi się szybko, łatwo, a smakuje obłędnie :) Składniki: Na kwadratową blaszkę o dł. 24cm 250g krakersów 170g miękkiej margaryny 1 budyń waniliowy 1/2 l mleka 3.2% 1/2 szklanki cukru kryształu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 150g wiórek kokosowych Sposób przygotowania: 1. Z 1/2l mleka
Kuchnia w czekoladzietekstur - od delikatnego kremu po cudowną chrupkość bezy. Choć u nas głównie było to klasyczne połączenie smaków - czekolada czy orzechy, to dziś chcemy zaproponować Wam troszkę inną wariację smaków ;) Do ubitych białek dodaliśmy wiórki kokosowe i chyba nie musimy Wam mówić jak piękny zapach unosił się w mieszkaniu kiedy piekliśmy blaty na tort! Kokosowe niebo! Tort ze sporą ilością
Plate of Joywaniliowy, brązowy oraz zwykły, żółtka, wiórki kokosowe i płatki owsiane. Zmiksowałam i odstawiłam na kilka minut, żeby płatki i wiórki zmiękły. Następnie dodałam proszek do pieczenia i zaczęłam dodawać mąkę w celu uzyskania gęstej konsystencji ciasta. Gdyby nie to, że 2 dni wcześniej dla małżonka rozrzedzałam kleik wodą (żeby bez kitu się obyło) z pewnością poszłoby mniej
Kuchnia po mojemuPrzygotowanie: Mąkę, cukier, płatki owsiane, wiórki kokosowe, sól i masło połączyć ze sobą najlepiej za pomocą noża aby powstały grudki. Borówki amerykańskie przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp kruszonką. Piecz około 30 min w 200 C- 220C. Owoce pod kruszonką można podawać np. z lodami, ale ja jadłam bez niczego i również bardzo mi smakowały
Amatorka kuchennazapoznania się z ofertą sklepu Dalamand.pl Kokosowe babeczki a la baunty i wspaniały zestaw mlecznik i cukierniczka od Dalamand Składniki: (na 6-8 sztuk) 60 g masła 130 g cukru 1 jajko M 1/2 szklanki wiórków kokosowych 3/4 szklanki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 50 ml mleka na wierzch: polewa czekoladowa lub cukier
Słodkie okruszkiKruchy spód, ciągnący się karmel, orzechu i czekolaaaada. Wszystko legalne i gotowe w zaledwie kilka minut. Bez cukru, glutenu i nawet da się zrobi
CzarnawisienkaTegoroczne upały skutecznie zniechęciły mnie do gotowania i pieczenia. Perspektywa stania w nagrzanej kuchni nie była zbyt kusząca, a dzieci domagały się obiadu więc postanowiłam
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieSKŁADNIKI Babka kokosowa 200 g m ą ki kokosowej 200 g m ą ki ryżowej 200 g masła 100 g cukru 2 jajka 1
La grande e la piccola cuoca