kluski - 6146 przepisów (strona:130/410)

Kartacze z kapustą i grzybami 80

ziemniaki są miękkie, odcedzić i przepuścić przez praskę. Przestudzić. Surowe ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach. Za pomocą gazy usuną wodę z ziemniaków. Tak jak do klusek ziemniaczanych. Obydwie porcje ziemniaków połączyć dodać mąkę ziemniaczaną i sól. Dokładnie ugnieść, tak żeby wszystkie składniki się połączyły w gładką masę. Uformować wałek o grubości

Kuchnia Pokoleń
Kluski dyniowe z lubczykiem 85

Dynia ma wiele cennych dla organizmu składników. Warto sięgnąć po to warzywo nie tylko ze względów zdrowotnych, ale i smakowych. Artykuł Kluski dyniowe z lubczykiem pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Kopytka przepis podstawowy 244

albo u Babci. Dziś przybliżę Wam mój ulubiony przepis na kopytka ziemniaczane. Jak ugotować kopytka , co to są szagówki? Przepis na szagówki jest tak samo prosty jak na kopytka. Kluski szagówki to poznańskie kopytka. Kopytka dlaczego się rozpadają podczas gotowania? Dlaczego kopytka są twarde? Postaram się odpowiedzieć na te i kilka innych pytań. Kopytka jak zrobić Aby zrobić

Dieta moja pasja
Szare kluski kładzione-łatwy, tani i pyszny obiad FILM 150

Cześć, zapraszam Was na pyszne i bardzo łatwe szare kluski ziemniaczane kładzione Zapraszam Was po przepis w formie krótkiego filmu

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Gnocchi - przepis podstawowy 76

Gnocchi - czyli oryginalne, włoskie kluski ziemniaczane, bardzo podobne do naszych kopytek. Po włosku słowo gnocchi to liczba mnoga od gnocco, czyli w wolnym tłumaczeniu „gruda”. Tajemnicą smaku oryginalnych gnocchi są dwie rzeczy: przygotowanie ich z ziemniaków gotowanych ze skórką oraz zagniatanie ich z jeszcze ciepłych ziemniaków. Dzięki temu są bardziej delikatne i mięciutkie. Gnocchi można serwować z rozmaitymi

Świat Domowej Kuchni
LENIWE. U MNIE PIEROGI 101

Kluski, pierogi, albo zwyczajnie w skrócie: leniwe 😀 Nazwa jest różna. W moim domu mówiło się pierogi leniwe, i taką wersją będę się posługiwać 😉 W każdym razie leniwe to nic innego jak mięciutkie, puszyste pierogi przyrządzane z twarogu, mąki i jajek, gotowane w lekko osolonej wodzie. A po ugotowaniu ... no właśnie, i tu też wszystko zależy od naszego upodobania

Walijskie Pichcenie
Pampuchy nadziewane jagodami - prosty przepis 78

Pampuchy, parowańce, kluski na parze w każdym regionie Polski znamy je pod inną nazwą, ale wszędzie tak samo genialnie smakują. Wbrew pozorom niewiele z nimi pracy, a efekt wow gdy wjadą na stół murowany. Zrób je z mojego przepisu, a będziesz je powtarzać nie jeden

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Truskawkowe kluski leniwe 99

szczyptą soli. Kluseczki wrzucamy partiami na wrzątek delikatnie mieszamy, gotujemy od momentu wypłynięcia 1 minutę. Podajemy z masłem i bułką tartą oraz posypane cukrem. Smacznego :) Przepis na klasyczne kluski leniwe znajdziemy  Tutaj

Andzia Pichci
Cepeliny z serem 82

ziemniaczanego formuję podłużne cepeliny o długości 7-8 cm. Nabieram łyżką kawałki ciasta, spłaszczam na dłoni i nakładam łyżeczkę twarogu. Zawijam w kulę chowając dokładnie farsz, następnie formuję kształtne kluski. Ważne, aby były w miarę tej samej wielkości, by równo się gotowały. Cepeliny wrzucam na osolony wrzątek i gotuję na średnim ogniu (od momentu wypłynięcia

Zasmakuj Kuchni
Kopytka z czosnkiem niedźwiedzim 113

Kopytka z czosnkiem niedźwiedzim , kopytka z dodatkiem czosnku niedźwiedziego, piękne i pyszne zielone kluski z lekkim aromatem czosnku. 1,3 kg obranych ziemniaków mączystych, 80 g czosnku niedźwiedziego, 2 jajka, 440 g mąki pszennej, sól, Ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie. Odcedzić, odparować. Odstawić do ostudzenia. Ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. Liście czosnku niedźwiedziego dokładnie umyć i osuszyć

królestwo garów
Kluseczki serowe kładzione z masłem i cynamonem 87

Kluseczki serowe z masłem i cynamonem, delikatne w smaku i idealne dla dzieci. Prostota ich wykonania kusi, by je robić często. Artykuł Kluseczki serowe kładzione z

Pieprzyć z Fantazją
Knedle z brzoskwiniami 86

Stopniowo wrzucać do niej knedle. Ja jednorazowo gotuję 6-7 sztuk. Każdą partię knedli z brzoskwiniami, należy gotować przez około 7 minut do czasu wypłynięcia knedli na powierzchnię. Kluski wyjmować z garnka łyżką cedzakową i układać na talerzach. Przed podaniem knedle polać śmietaną wymieszaną z cukrem i posypać drobno pokrojonymi brzoskwiniami.   Drukuj przepis

Świat Domowej Kuchni
Królik w sosie własnym 128

Duszony królik w sosie własnym, to moja propozycja  na pyszny, niedzielny obiad w gronie najbliższych. Mojego królika podałam z tartymi kluskami i czerwoną kapustą 1 królik 2 szalotki 2 ząbki czosnku 2/3 łyżki mąki pszennej 1/3 łyżki mąki ziemniaczanej masło do smażenia 2 liść laurowy 2-3 ziarenka ziela angielskiego gałązka rozmarynu 1/2 łyżki majeranku sól

magiczna kuchnia Kasi
Jak wykorzystać ziemniaczane puree? 141

kawałków. Z każdego kawałka uformuj rulon. Pokrój na małe kawałeczki – gnocchi. Zagotuj wodę z solą. Wrzucaj gnocchi do gotującej się wody i gotuj tak długo aż wszystkie kluski wypłyną pod wierzch. Wyjmij gnocchi łyżką cedzakową na talerz. Jeśli chcesz żeby gnocchi ostygły i nie przywarły do talerza opłukaj talerz zimna wodą. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj liście

codojedzenia

Proponowane wyszukiwania