Pierwsza próba przedświąteczna :) Nie lubię krokietów, a dokładniej panierki, dlatego zawszę robię jedynie naleśniki z farszem z kapusty :) Składniki na ciasto:250 g mąki1 jajko250 ml mleka50 ml wody gazowanej1/2 łyżeczki olejuszczypta soliolej dosmażeniaSkładniki na Farsz:kilogram kiszonej kapusty10 suszonych grzybów1 cebulaolej do smażeniasól, pieprz, cukierNaleśniki: Wszystkie składniki dokładnie wymieszać lub zmiksować. Patelnię bardzo dobrze rozgrzać i lekko
Bon Appetit Małgorzatywarzyw, boczku, żeberek... Kwaśnica dla Górali, Słowaków – kapustnica , Ukraińców – капусняк . A teraz jeszcze w wersji Rumcajsowej, czerwonej. Składniki (4 porcje): 750g ziemniaków 750g dobrej kiszonej kapusty 3 małe cebule 4 ząbki czosnku 1 średnia marynowana papryka 1 litr bulionu drobiowego lub warzywnego 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
Gotuj z Rumcajsemgotowego ciasta francuskiego są naprawdę bardzo smaczne, świetnie zastępując tradycyjne pierogi a przy tym wyglądają efektownie wśród wigilijnych potraw. Składniki: 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 2 cebule 10 dkg kapusty kiszonej 20 dkg pieczarek 10 dkg suszonych prawdziwków 1 jajko, roztrzepane widelcem 2 łyżki oleju Sposób wykonania: Suszone grzyby namaczamy i gotujemy do miękkości a następnie drobno siekamy. Kapustę szatkujemy
Podróż w kulinariawywar mięsny 1,5 L · kapusta kiszona 30 dag · cebula biała · papryka 2 strąki · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 2 łyżki · mąka pszenna 1-2 łyżki · parówki cienkie 2-3 szt · sól · pieprz · przyprawa do zup Kapustę pokroić, zalać wywarem, ugotować. Cebulę i paprykę oczyścić, opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć, skropić wodą i dusić do miękkości; pod koniec duszenia dodać koncentrat
Camilla w kuchnijesienny obiad. Chociaż pracochłonne danie, dla usprawnienia pracy używam czasami gotowych tortilli, ale najczęściej smażę naleśniki, bo lubię to robić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli
NA MOIM TALERZUPYCHA!!!! <3 Składniki 600 g kapusty kiszonej 1 cebula 3 łyżki smalcu 1 łyżka mąki 1 liść laurowy 3 ziarna ziela angielskiego 1 łyżeczka mielonego kminku cukier sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę odciskamy z soku, grubo siekamy. Zalewamy z powrotem kwasem z kapusty, dolewamy szklankę wody. Dodajemy przyprawy i dusimy
R'n'G KitchenWIELE MNIEJ ROBOTY NIŻ Z TRADYCYJNYMI I NIE SĄ TAKIE TŁUSTE ,A SMAK JEST NAPRAWDĘ WYŚMIENITY.... SKŁADNIKI: NA FARSZ: 0.5 KG ŁOPATKI WIEPRZOWEJ 0,8 KG KAPUSTY KISZONEJ 2 CEBULE PRZYPRAWY 2 ROSOŁKI NA CIASTO: 550 DAG MĄKI 1/2 KOSTKI DROŻDŻY PŁASKA ŁYŻECZKA SOLI KOSTKA MARGARYNY 2 JAJKA 1/2 DUŻEGO KUBKA ŚMIETANY 12 % KURKUMA PRZYGOTOWANIE: W GARNKU NASTAWIAMY KAPUSTĘ
Swojskie jedzonkokwaśny kapuśniak, ale podczas gotowania i tak ona staje się mniej kwaśna. Zupa, która jest pyszna. Składniki: - 30 dag żeberek wieprzowych; - 1 kiełbasa: - 1 duża cebula; - 40 dag kiszonej kapusty; - 3 duże ziemniaki; - ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz, cukier, kostka rosołowa, woda, olej Wykonanie: Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć z pokrojonymi żeberkami i pokrojoną w kostkę kiełbasą
dom-agi.plSkładniki na ciasto: 150 g mąki pszennej 100 ml gorącej wody pół kostki stopionego masła szczypta soli Składniki na farsz: 750 g kapusty kiszonej 20 g suszonych grzybów 1 biała cebula ząbek czosnku pieprz, sól olej rzepakowy do smażenia olej lniany do polania Sposób przyrządzenia: Grzyby sparzyć
pieprzny smaczekProsty przepis a niebanalny efekt. Drożdżowe obwarzanki z farszem z suszonych grzybów i kiszonej kapusty. Doskonała przekąska wigilijna i sylwestrowa. Składniki ciasto 4 szkl mąki 1-1,5 szkl śmietany 18% 1/3 kostki margaryny 50 g drożdży 1/4 szkl ciepłej wody 1 … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyboczkiem, kiełbasą oraz świeżymi przyprawami. Efekt na pewno zadowoli każdego domownika, gustujące w kwaśnych smakach. Podajemy z kromkami świeżego, chrupiącego chleba. Składniki: 2 litry wywaru lub wody 450 gr. kiszonej kapusty 4 ziemniaki 50 gr. fasoli perłowej 100 gr. w ędzonego boczku 1 p ę tko kiełbasy duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka stołowa mąki, soli i pieprzu
Smaczne Potrawyjako kolację. Jeśli nie chcesz przegapić kolejnych ciekawych wpisów, Kliknij Lubię To na Facebooku. Tutaj. Składniki na vege jarski bigos 6 porcji: 0,5 kg kapusty kiszonej, 2 cebule, 1 szklanka bulionu z warzyw, 2 kwaśne jabłka, 1/2 szklanki przecieru pomidorowego, kminek, 2 ząbki czosnku, liść laurowy, sól
IzaGotujemąki krupczatki 2 jaja 2 szklanka mleka 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka wody (dolewamy stopniowo jeśli ciasto jest za gęste) olej do smażenia Na farsz: 1 kg kiszonej kapusty 30 g suszonych grzybów 1 duża cebula pieprz sól olej do smażenia 2 jaja 2 łyżki mleka bułka tarta olej do smażenia Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na pół godziny
peggiwkuchniobiad lub kolację. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 2 szklanki mleka 0,5 szklanki wody gazowanej 0,5 szklanki oleju 2 jajka szczypta soli Farsz: 1 kilogram kapusty kiszonej 1 cebula garść suszonych grzybów sól, pieprz Dodatkowo: 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób przygotowania: Grzyby przekładamy do miski , zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy na kilka
Bajeczna KuchniaNajadałam się wówczas do oporu, aż brzuch mnie bolał. Lata minęły smaki się zmieniły ale miłość do dania została. I tak dzisiaj prezentuję smaczną a jakże prostą potrawę. Składniki: Kapusta kiszona ( dałam dwa słoiki po 700 gram ) 600 gram – 1 kg żeberek ( ilość dowolna )lub innego mięsa ( np. małe golonki ) 300 gram kaszy jęczmiennej wiejskiej grubej Liść laurowy Ziele angielskie
Smaki Ewy