kiełbaski - 1399 przepisów (strona:59/94)

Bigos z młodej kapusty 311

wiele delikatniejsza w smaku niż jej jesienna odpowiedniczka i wymaga o wiele krótszego czasu gotowania dlatego jest idealnym materiałem do zrobienia szybkiego wiosennego bigosu. Młoda kapusta, cebulka, koperek i kiełbaska to się nie może nie udać. Składniki: główka młodej kapusty 3 młode cebule pęczek koperku 70 dag kiełbasy lub boczku 1/4 kostki masła mąka sól i pieprz liść laurowy ziele

Kulinarna Patilogia
Męskie żarcie: kopytka z kiełbasą, cebulą i kiszonym ogórem 205

wegańskie! Przepis na kopytka pod tym linkiem: http://www.greenscarf.pl/kopytka-ze-skwarkami-weganskie-wiadomo/ tym razem użyłam mąki pszennej razowej i dodałam gałki muszkatołowej. Kopytka dodatkowo poprzecinałam na pół. Do tego opakowanie białych kiełbasek wegańskich. Na patelnię najpierw wrzuciłam kopytka, smażyłam 3 minuty po czym dodałam kiełbasę- ta bardzo szybko się przyrumienia. Na drugiej patelni podsmażałam około 4 cebul, które na koniec doprawiłam czosnkiem

greenscarf
Kapuściany kociołek 144

Zupa jaką lubię- czyli wieloskładnikowa i pożywna. Polecam! Składniki ½ główki kapusty białej 2 cebule 5 ziemniaków 1 marchewka 1 czerwona papryka 1 kg cienkich kiełbasek sól do smaku pieprz ziołowy do smaku mielona papryka do smaku 5 ziarenek ziela angielskiego 3 listki laurowe 2 łyżki oleju Wykonanie: Kociołek posmarować olejem i wkładać porcjami: wędlinę, pokrojone ziemniaki i cebulę z przyprawami

Tradycyjna Kuchnia
Produkty, z których najczęściej korzystam czyli co i gdzie 152

200g naturalny i ze szczypiorkiem - Biedronka Serki homogenizowane: serki smakowe i naturalne TUTTI - Biedronka serki naturalne 500g PILOS - Lidl Koncentrat pomidorowy najlepszy w NETTO Ananasy w soku własnym -NETTO Kiełbaski drobiowe 500g - NETTO Szynki drobiowe - Intermarche, tu są najtańsze, polecam wędzoną Jogurty naturalne 0% - Biedronka Kostki sojowe - Kaufland Kakao odtłuszczone - NETTO Makaron żytni, ostatnio pojawił się nowy w NETTO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Domowa kiełbasa à la gołąbki 164

łyżka oregano 1 łyżeczka suszonego czosnku 1 łyżka sosu sweet chilli 100 ml chłodnej, przegotowanej wody Mieszamy dokładnie wszystkie składniki, napełniamy masą mięsną jelita wieprzowe i formujemy 6 kiełbasek. Zagotowujemy wodę i parzymy kiełbasę ok. 15 minut. Studzimy i wykorzystujemy do powyższego przepisu.   The post Domowa kiełbasa à la gołąbki appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Biała kiełbasa w piwnej marynacie 202

hermetycznego ułatwia to obrócenie kiełbasy w marynacie na drugą stronę. Marynuję ok 3-4h trzymając w lodówce. Grilluję na średniej temperaturze aby właściwa temperatura doszła do środka a kiełbaska spokojnie nabierała rumieńców

Mechanik grilluje
HOT DOG – BIOSHOCK INFINITE – hot dog z pikantną karmelizowaną cebulą w whisky, grillowaną papryką oraz korniszonami 207

OGÓRKI KONSERWOWE (1 min) Z nimi jest mało roboty – wystarczy pokroić je w kostkę i gotowe. 5. MONTAŻ I PODANIE (2 min) Bułki podgrzać, a kiełbaski/parówki najlepiej szybko obsmażyć lub zgrillować dla uzyskania lepszego smaku. Na bułce położyć cebulę, paprykę oraz ogórki, następnie parówkę, a wszystko polać solidną porcję ulubionej musztardy. Porcja odnawia małą dawkę życia. Wcinać

Nerds Kitchen
Szybka sałatka z ogórków konserwowych 329

smaku solą i pieprzem. Najlepiej byłoby na 1-2h schować sałatkę do lodówki, ale jeżeli nie macie takiej możliwości (na dworze czeka już grupa wygłodniałych znajomych, którzy do kiełbaski chcą czegoś zdrowego) to serwujcie ją od razu

Szybko Tanio Smacznie
Taki inny gulasz – z ryżem i kiełbaską 146

kroimy w piórka, kiełbasę w pół plasterki. Rozgrzewamy olej na patelni, szklimy cebulę i po ok. 5 minutach dokładamy kiełbasę.  Pieczarki kroimy w plasterki. Podsmażoną cebulę z kiełbaską przekładamy do garnka, dokładamy pieczarki, podlewamy bulionem. Wszystko mieszamy, doprawiamy przyprawami, dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Na samym końcu dodajemy keczup i posiekaną natkę pietruszki. Ryż gotujemy w delikatnie osolonej

VioletoweKucharzenie
British breakfast 182

Tradycyjne brytyjskie śniadanie jest bardzo obfite i przede wszystkim tłuste. Składa się ze smażonych jajek, ziemniaków, bekonu, kiełbasek, fasolki w sosie pomidorowym, pomidorów i tostów. Dodatkowo można dostać black pudding (kaszanka) lub pieczarki smażone na maśle. Jest również wersja wegetariańska, w której podaje się szpinak i tofu. Jadłam je w The Bristolian. Smaczne miejsce, w którym

Pink Envelope
Słodko-kwaśny sos z cukinii i papryki - w słoiki 149

świetny jako dodatek do kiełbasy z grilla, patelni lub mikrofali, ale także innych mięs. Smakuje podobnie jak leczo - możemy sobie w zimie przypomnieć smaki lata :) wystarczy podsmażyć do niego kiełbaskę :) Narobiłam go w tym roku sporo - powinno na całą zimę wystarczyć :) U mnie jest to częsty obiad, gdy nie chce mi się nic gotować. Gotuję tylko makaron (właściwie sam się

Kolorowy Przepisownik
Omlet z pomidorkami koktajlowymi 125

Taki omlet to doskonały pomysł na śniadanie. Szybki do przygotowania i bardzo smaczny. Często robię (nawet na kolację). Dodatki możemy zmieniać - pomidorki daję często, ale też paprykę, kiełbaskę, parówki :) Składniki: 3 duże jajka 3-4 pomidorki koktajlowe 2 łyżeczki natki pietruszki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki soli kilka kropel oleju

Kolorowy Przepisownik
Makaron z kiełbaskami po niemiecku 138

Nietypowe danie z makaronu spaghetti i frankfurterek. Nitki makaronu przechodząc przez kiełbaski tworzą ciekawą kompozycję wizualną, a smaku dopełnia sos pomidorowy. Jeśli chcemy spróbować czegoś z kuchni niemieckiej to polecam właśnie coś tak nietypowego

Milion Smaków
Leczo z jarmużem i cukinią 110

zależności od sezonu. Jesienią dostępna jest duża różnorodność składników, które możemy dodać do dania. Ja postawiłam na jarmuż i cukinię. Warzywa te wspaniale komponują się z papryką, pomidorami i kiełbaską tworząc apetyczną całość

Milion Smaków
Sos tatarski z podgrzybkami 144

Najczęściej sos tatarski podajemy do wędlin i jajek. Ja natomiast bardzo lubię go też jako dodatek do kiełbasek z grilla i dlatego u mnie gości kilka razy w roku. N ajczęściej robię z go z podgrzybkami i tym razem wykorzystałam pyszne podgrzybki marynowane z firmy Nasza Chata . Firma  oferuje do sprzedaży smaczne i aromatyczne produkty pochodzące z Borów Tucholskich

Ala piecze i gotuje

Proponowane wyszukiwania