kiełbaski - 1399 przepisów (strona:37/94)

Jajka w kokilkach 140

Szczypiorek drobno siekamy. Do każdej kokilki na dno układamy plasterki kiełbasy, następnie wbijamy jajka i całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy serem żółtym i na wierzchu układamy kiełbaskę. Jajka zapiekamy przez ok. 14-15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po upieczeniu dekorujemy je posiekanym szczypiorkiem. Post Jajka w kokilkach pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jednogarnkowy kurczak z ryżem i warzywami po hiszpańsku 142

sztuk Pomidory koktajlowe – 15 sztuk Papryka wędzona – 1 łyżeczka Papryczka chili – 1 sztuka Czosnek – 3 ząbki Szafran – szczypta Suszony rozmaryn Sól Oliwa z oliwek – 2 łyżki + do wysmarowania formy Kiełbaska chorizo – 4-5 plasterków Sos piri-piri – 1 łyżka Wykonanie: Pałki kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy 2 ząbkami czosnku, papryczką chili, solą i ½ łyżeczki papryki wędzonej. Odstawiamy

Kuchnia Bon Appetit
Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie 101

wybrać się na piknik na łonie natury. Oprócz plotek przyświecała im chęć złapania ostatnich promieni letniego słońca i zrobienia grilla. Jednak napotkały pewien problem — co przygotować i czym zastąpić kiełbaski albo karkówkę, żeby było zdrowo, lekko i przyjemnie. Rozwiązania szukać długo nie musiały, bo w te pędy przybiegłem im z pomocą i zaproponowałem trzy wspaniałe przepisy na roślinne grillowanie: fasolowe

Food Square
#Smaki świata - Bułgaria 198

grillowanych warzywach i mięsach, delikatnych zupach i chłodnikach, aromatycznych gulaszach i pysznym winie! W hotelu mieliśmy szansę skosztować kjufte, kebabcze (wspaniale doprawione mięsko mielone w formie podłużnych kiełbasek lub kotlecików), sarmi (gołąbki z ryżem i mięsem mielonym w liściach kapusty lub winogrona, o ile się nie mylę) czy bardzo popularną sałatkę szopską (pomidory, ogórki, papryka, cebula) z pysznym serem sirene

Cooking Monster
Buły śniadaniowe o smaku czosnku 160

eksperymentować i zrobić buły na śniadanie z ziarnami słonecznika i czosnkiem granulowanym.Całkiem fajne wyszły w smaku, idealnie pasują do sałaty ogórka czy pomidora z plastrem sera czy kiełbaski.Idealnie miękkie z chrupiącą skórką z wierzchu. Składniki na 8 szt mąka pszenna tym 700  Kłos Pol 800 g czosnek granulowany  Kłos- Pol  1 łyżeczka drożdże świeże

Różowa kuchnia
Kiełbasa w sosie cygańskim 5366

końcu pokrojone drobno ogórki . Doprawiamy papryką, solą i pieprzem. 2. Kiełbasę kroimy na mniejsze kawałki, nacinamy i podsmażamy z dwóch stron na rozgrzanym oleju. Podajemy z sosem (możemy wymieszać kiełbaski w sosie

Szefowa kuchni
deser tiramisu w pucharkach 220

Witam Kochani Weekend majowy w pełni, mam nadzieję, że miło spędzacie czas :-) ja dziś byłam na ognisku , na kiełbasce :-) Dziś przychodzę do Was z bardzo pysznym i prostym deserem w pucharkach-tiramisu Przygotowuje się go w kilka chwil, potem musi postać w lodówce około 2 godzinki i można pałaszować :-) SKŁADNIKI *z przepisu wychodzi 6 dużych pucharków (na prawdę dużych

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciecierzyca po bretońsku 132

Woda ma być około 5 cm powyżej ciecierzycy Napęczniałą ciecierzycę dajemy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy około 1 godzinę do miękkości. W osobnym garnku podsmażamy cebulkę, dodajemy pokrojoną kiełbaskę oraz mięso. Dodajemy też przepuszczony przez praskę czosnek, marchew. Wszystko podlewamy wodą i dusimy. Gdy ciecierzyca jest jędrna, ale po zmiażdżeniu miękka, dodajemy ją do mięsa. Wszystko zalewamy wodą

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Parówki z szynki w cieście ptysiowo- ziemniaczanym (dofinkowym) 197

solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wyrobić i pozostawić do ostudzenia.   Każdą z parówek przeciąć na 3 części i dokładnie oblepić ciastem. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju (na złoto). Kiełbaski wyjąć łyżką cedzakową i osuszyć na ręczniku papierowym.  (*) Jeśli ograniczacie parówki, ale czasami Was do nich ciągnie - to najlepszym wyborem są te z szynki, gdzie zawartość mięsa jest najwyższa

Di gotuje
CUKINNIOWE MINI PIZZE, ZAPIEKANE Z KIEŁBASKAMI I SEREM 135

PRZYGOTOWANIE : Cukinię kroimy na centymetrowe plastry, układamy na wysmarowanej olejem blaszce i posypujemy solą i szczypiorkiem. Na cukinię układamy po 2-3 kawałki pokrojonej kiełbaski, po kawałku papryki i posypujemy tartym serem. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 190 *C, przez około 25 minut. Cukinia puści trochę soku ale to nie szkodzi. Przekładamy ją na talerz i podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
SAŁATKA Z BIAŁEJ KIEŁBASY 247

Lekka sałatka z białą kiełbasą z majonezem laight. 4 ziemniaki 2 cebule 4 kiełbaski parzone białe 3 marchewki 4 jajka majonez light sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ziemniaki gotujemy w mundurkach,studzimy i obieramy,a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach do salaterki.Cebulę obieramy i drobno siekamy,układamy równo na ziemniakach.Doprawimy solą i pieprzem.Kiełbasę obieramy i kroimy w plasterki ,wykładamy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Do chleba 148

wodą i podgotowuję do miękkości . Cebule obieram i kroję w talarki i dokładam do mięsa wtedy kiedy boczek będzie już miękki i odparuje woda,oraz sprasowany czosnek i pokrojoną kiełbaskę w kostkę ,wtedy wszystko razem przesmażam do zarumienienia się kiełbasy i cebuli ,tylko na małym ogniu aby czosnek się nie przypalił ponieważ nada potrawie gorycz . Kiedy kiełbasa się zarumieni zalewamy

Mój Smak
Leczo z warzyw 149

sezonie bardzo lubię tego typu dania , mamy bardzo dużo świeżych i bardzo wartościowych warzyw , i trzeba z tego na maksa korzystać , zapraszam na pyszne leczo z warzyw i kiełbaską. Składniki  1 średnia cukinia  2 papryki czerwone  5 pomidorów bez skóry  2 laski kiełbasy zwyczajnej bądź kabanosy  2 cebule   sól pieprz  1 łyżeczka

Mój Smak
Kaszotto z cukinią i białą kiełbasą 174

można śmiało komponować według własnych upodobań , ja proponuję kaszotto z białą kiełbasą i cukinią , smakuje super , zapraszam do wypróbowania . Składniki ( dla 4 osób ) 2 torebki kaszy bulgur  4 kiełbaski białe  2 łyżeczki kurkumy  2 szklanki cukinii ( pokrojone w koskę ) 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki bazylii  1 kostka rosołowa  1 średnia cebula   4 łyżki

Mój Smak
Leczo do słoików 283

gdyby tak zimową porą zjeść pachnące warzywami leczo? Wystarczy otworzyć słoik, dodać podsmażoną kiełbaskę i gotowe. Zwykle leczo robi się u mnie w domu "na oko", ale na potrzeby bloga wszystko zważyłam po obraniu i odmierzałam czas  po dodaniu każdego składnika. Całość doprawiłam świeżymi ziołami z wyjątkiem bazylii, która już przekwitła i zmuszona byłam dodać suszoną. Składniki

Wrzosowa Polana