Witajcie :) nie macie pomysłu na obiad? to może takie oto szybkie danie. Ziemniaki, kapusta i kiełbaska, myy pycha. Zapraszam do wypróbowania, a może już takie robiliście :) Składniki : około 8 ziemniaków 1/4 główki małej kapusty 500 g dobrej podsuszanej kiełbasy 2 cebule 3 łyżki szczypiorku sól, pieprz do smaku 1 łyżka przyprawy do gyrosa 1 łyżeczka czerwonej papryki
Sama słodycz i szczypta chilidługo pozostawiają nasz organizm syty, a przygotowanie ich zajmuje maksymalnie 15-20 minut. My z Dominikiem też często decydujemy się na tę potrawę, ale gdy mamy pod ręką kiełbaskę lub pieczarki dodajemy je też do cebuli. Wtedy to już naprawdę syty posiłek. :) Przepisy: Jajecznica z cebulką i pieczarkami Naleśniki Czy jest ktoś, kto ich nie lubi? Dominik
Cooking Monsterczystym sumieniem polecić wykonawcę jeśli ktoś z Was by poszukiwał. Tym bardziej, że sami wybraliśmy tę firmę po degustacji równie pięknego tortu Emilki z jej sierpniowych 4 urodzin ;) Kiełbaski pyszne. Koniki cierpliwe i łaskawe dla naszych pociech. Nie ma jak to Ciocia Ewa i Wujek Tomek, co lepiej ode mnie znają się na obsłudze tych zwierząt ;) Dziękujemy za pomoc
Kuchnia po mojemumały pęczek świeżej pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: Cebule pokroić w półksiężyce i lekko zeszklić na oleju w dość wysokim garnku, tak by wszystkie składniki się zmieściły. Kiełbaskę pokroić w kostkę i dodać do cebuli i dusić chwilę razem na mały ogniu. W tym czasie orać ze skóry cukinię, wykroić miąższ z pestkami i pokroić, po czym wrzucić
Z notatnikawkładamy na rozgrzaną patelnie , z kiełbasą i pieczarkami także tak postępujemy i wszystko razem przesmażamy około 10 minut od czasu do czasu mieszając , jak już mamy przesmażoną cebulkę z kiełbaską i pieczarkami , to całość dodaję do naszej gotującej się zupy i wszystko gotuję do miękkości naszych ziemniaków . Jak nasze ziemniaki są już miękkie , to do miski wsypuję torebkę białego
Mój Smaktreściwa i po brzegi wypełniona najpyszniejszymi darami jesieni :) Dynia, marchew, pomidory, jarmuż, a nawet jabłko! Pyszna i ciepła! Dla chętnych całości może dopełnić okrasa z podsmażonego wędzonego boczku lub kiełbaski. Świetnie rozgrzeje Was od środka w ten czas ołowianych chmur! Rozgrzewająca zupa z soczewicą Potrzebujesz: 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 1l + 1/2 szklanki wody 400g dyni 2 marchewki 2 garści jarmużu
Kuchnia w Słońcu Skąpanapapryka w proszku) wędzona papryka w proszku sól * PRZYGOTOWANIE Ziemniaki i dynię obierz. Na patelni rozgrzej olej i wrzuć pokrojone w talarki chorizo. Przysmaż, aż wytopi się tłuszcz, a kiełbaska stanie się chrupiąca. Chorizo wyjmij z patelni i dodaj pokrojone w niedużą kostkę ziemniaki. Smaż przez 5 minut, często mieszając. Następnie wrzuć pokrojoną w kostkę dynię i kontynuuj smażenie
Food SquareJeśli u Was jeszcze jest nie zastanawiajcie się i kupcie. Tak, „śmierdzi”, więc zalecam trzymanie w naprawdę szczelnym pojemniku Zastosowanie w kuchni Ser podaje się z pieczonymi kiełbaskami, owocami bądź w towarzystwie świeżego chleba. Proponowane wina Wina proponowane do sera Tomme de Savoie to: czerwone wina z Côtes du Rhône, AlsaceRiesling lub Guide oraz
gutfutdługo pozostawiają nasz organizm syty, a przygotowanie ich zajmuje maksymalnie 15-20 minut. My z Dominikiem też często decydujemy się na tę potrawę, ale gdy mamy pod ręką kiełbaskę lub pieczarki dodajemy je też do cebuli. Wtedy to już naprawdę syty posiłek. :) Przepisy: Jajecznica z cebulką i pieczarkami Naleśniki Czy jest ktoś, kto ich nie lubi? Dominik
Cooking Monsterkuchni marokańskiej, egipskiej, tunezyjskiej i izraelskiej. Najprościej, to jajka sadzone w ostrym sosie pomidorowym. Szakszuka podawana jest z różnymi dodatkami: cukinią, bakłażanem, szpinakiem, papryką, kiełbaskami. Bardzo lubię szakszukę i często ją jadam na śniadanie. Dziś przedstawiam przepis podstawowy, który zmieniam na wiele sposobów. Danie warto przygotować tak, aby białka było ścięte, a żółtka pozostały
Codziennik Kuchennywłaśnie zielony plasuje się na pierwszym miejscu moich ulubionych kolorów. Pośród zieleni, na działce, łące, czy gdziekolwiek w otoczeniu przyrody najlepiej lubię grillować. Sezon na grillowanie wciąż trwa. Gorące kiełbaski, soczyste mięsiwa i aromatyczne warzywa. Ślina leci do kolan :D No i jeszcze opiekany chleb! Najlepiej ciepły posmarować masłem, mniam! Ostatnio jednak postanowiłam zastąpić zwykłe ( jakże pyszne) masło czymś zielonym
Kuchnia w Słońcu Skąpanamazurka, albo plasterka maminej pieczeni z cynamonem. A jeszcze ciężej pozbyć się później tych wszystkich nieprzyjemnych dolegliwości żołądkowych...zanim zacznę, spojrzę jeszcze tęsknym wzrokiem w stronę sernika i białej kiełbaski...z chrzanem... I tak to się ciągnie, dopóki wszystko się nie pokończy. Stop, stop, stop! Święta świętami i pyszności pysznościami, ale żołądek ma jednak jakieś swoje ograniczenia. Dlatego w ramach
Kuchnia w Słońcu Skąpanastopni w środku wyrobu.Następnie wyjmujemy z gorąsej wody i studzimu 5-10 min w zimnej wodzie.Wycieramy do sucha ręcznikiem i chowamy do lodówki.Kroimy na drugi dzień gdy kiełbaska stężeje. SMACZNEGO
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.kroimy w piórka. Warzywa wrzucamy do miski i doprawiamy odrobiną oleju i przyprawą do pieczonych ziemniaków. Następnie warzywa przekładamy na blachę do pieczenia i podlewamy rosołem. Na warzywa wykładamy kiełbaski. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 40-50 min (Uwaga z włączonym termoobiegiem) Smacznego
IMPRESJA SMAKUkalendarzu mamy już jesień, ale ładna pogoda sprzyja jeszcze wypoczywaniu na świeżym powietrzu. Nic tak nie smakuje na dworze, jak zimne piwo i pyszna karkówka, czy kiełbaska z grilla. Do mięsa obowiązkowa sałatka… przepisów na sałatki jest wiele, ale dzisiejsza nasza propozycja to nie coś z czym kojarzymy sałatki, czyli danie dla kobiet dbających o linię. Jest to dość
KasiaiKrzysiu.pl