kiełbasa - 10671 przepisów (strona:190/712)

Hiszpańska zupa z zieloną soczewicą i kiełbasą chorizo. PRZEPIS 138

bardzo pożywna i wyrazista w smaku, a do tego świetnie rozgrzewa. Gdy tyko za oknem zrobiło się jesiennie, przypomnieliśmy sobie o przepisie na hiszpańską zupę z zieloną soczewicą i kiełbasą chorizo . Jest tak pyszna, że od razu zrobiliśmy duży garnek. Przepis na hiszpańską zupę z soczewicą i chorizo Składniki: 2 większe cebule, 3 ząbki czosnku, 2 pętka hiszpańskiej kiełbasy chorizo(...)pieprzem, gotuj przez około 25 minut. Na koniec dodaj posiekaną natkę. Rada: już na talerzach zupę można skropić oliwą z oliwek. Artykuł Hiszpańska zupa z zieloną soczewicą i kiełbasą chorizo. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Przepisy, gotowanie, jedzenie

Kulinarna Polska
Fasolka szparagowa po bretońsku 117

zarazem bardzo smaczna. Szczerze polecam, bo naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Fasolka po bretońsku – składniki: 1,1 kg żółtej fasolki szparagowej 250 g boczku wędzonego parzonego 500 g kiełbasy np. śląskiej 1 ząbek czosnku 2 średnie cebule 700 ml passaty pomidorowej 4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka majeranku 3 ziarna ziela(...)przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Wody tylko tyle, aby ją przykryć. Wodę solimy. Fasolkę gotujemy około 5 minut pod przykryciem. ( fasolka ma być półtwarda) Boczek kroimy w kostkę. Kiełbasę kroimy w półplasterki. Cebulkę kroimy w kosteczkę. Czosnek obieramy i drobniutko siekamy. Na zimną patelnię przekładamy boczek i smażymy na małym płomieniu, aż wytopi się tłuszcz. Następnie do boczku dodajemy

Olcia gotuje!
Przepis na szybki bigos z cukinii 265

Bigos z cukinii.  Przepis na bigos z cukinii Pyszny i łatwy przepis na bigos z cukinii z podsmażonym boczkiem, wędzoną kiełbasą, porem, czosnkiem, świeżymi pomidorami i marchewką. Bigos z cukinii doprawiony tymiankiem, mielona papryką oraz posiekanym koperkiem. Bigos z cukinii Oto składniki i przyprawy potrzebne do przygotowania bigosu z cukinii: około 70g wędzonego boczku, pokrojonego w kostkę biała część(...)pora posiekana 2 posiekane ząbki czosnku 2 niewielkie marchewki pokrojone w kostkę 350g wiejskiej kiełbasy pokrojonej w kostkę 3-4 dojrzałe, obrane i pokrojone w kostkę pomidory około 1,8kg młodej cukinii pokrojonej w kostkę woda lub wywar mięsny albo jarzynowy do podlania bigosu (ile będzie potrzeba) około 1/2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka mielonej, słodkiej papryki po kilka ziarenek ziela

Moja Książka Kucharska
Jak zrobić idealną fasolkę po bretońsku? 93

prosta w wykonaniu i niedroga. Przedstawiamy szybki przepis na idealną fasolkę po bretońsku! Fasolka po bretońsku jak zrobić? Składniki: – 500g fasoli jaś – 400g boczku wędzonego – 400g kiełbasy – 2 duże cebule – 4 puszki pomidorów krojonych (lub około 1,5kg świeżych pomidorów) – 50g koncentratu pomidorowego – olej do podsmażania – przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka(...)dlatego zalej ją w proporcjach około 1:3. 2. Po namoczeniu fasoli odlej pozostałą zawartość płynu i przepłukaj dokładnie pod zimną, bieżącą wodą. 3. Pokrój w kostkę boczek i kiełbasę. Na dużej, głębokiej patelni z rozgrzanym olejem dokładnie podsmaż oba produkty. Na tłuszczu zeszklij także drobno posiekaną cebulę. Na patelnię do boczku, kiełbasy i cebuli dodaj namoczoną fasolę i smaż

Kuchennyviral.pl
pyszna grochówka z kiełbasą... 124

sztuk średnie, ziele angielskie 4 sztuki, ziarna jałowca 8 sztuk, liście laurowe 2 sztuki, woda 4 litry smalec 2 łyżki, cebula 1 sztuka większa, ząbki czosnku 8 sztuk, kiełbasa śląska 6 sztuk, pieprz mielony 2 łyżeczki, sól 2 łyżki, majeranek 4 łyżki Groch łuskany opłukać i zalać wodą zimną, moczyć całą noc. Do garnka wlać wodę, wsypać rozdrobnioną w rozdrabniaczu(...)liść laurowy i zagotować. Do gotującego się wywaru wlać wymoczony groch i gotować na średnim ogniu z 40 minut. Cebulę i ząbki czosnku drobno pokroić i zeszklić na smalcu, kiełbasę obrać z flaka, pokroić w kostkę, dodać do cebuli i usmażyć, dodać do zupy, gotować z 5 minut. Na koniec wsypać majeranek, pieprz mielony, sól do smaku, wymieszać i zdjąć

W Mojej Kuchni Lubię
SAŁATKA Z MŁODYCH ZIEMNIAKÓW + FIMIK 342

łatwa w przygotowaniu sałatka z młodych ziemniaków, koperku i ogórków małosolnych. Idealna na grilla i nie tylko, polecam.  SKŁADNIKI :  1 kg małych, młodych, ugotowanych ziemniaków  1 kiełbasa podwawelska 1 czerwona cebula 4 ogórki małosolne  pokrojony koperek(...)jogurtu greckiego 2 łyżeczki musztardy ( stołowej lub sarebskiej ) 2 łyżki majonezu  sól, pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE :  Ziemniaki gotujemy i studzimy, następnie kroimy w kostkę łącznie z kiełbasą, ogórkami i cebulą. Kiełbasę podsmażamy na złoto.  Składniki sosu mieszamy.  Do miski przekładamy wszystkie składniki i wlewamy sos, wsypujemy koperek, mieszamy.  Sałatkę chłodzimy 1-2 godziny

Kulinarne Fantazje Marioli
Łazanki z młodą kapustą 148

proste a zarazem cudownie smaczne. Poznajcie moją wersję tego dania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łazanki z młodą kapustą – składniki: 1 mniejsza głowka młodej kapusty 200 g makaronu łazanki 1 kiełbasa podwawelska ( okolo 250 g ) lub inna około 200 g boczku wędzonego parzonego 1 łyżka soku z cytryny 1,5 łyżeczki cukru do smaku 1 średnia cebula 1 czubata łyżka masła(...)sól i pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Łazanki z młodą kapustą – wykonanie: Makaron gotujemy na pół twardo ( u mnie około 8 minut. Odcedzamy. Obraną cebulę drobno szatkujemy. Kiełbasę kroimy na plasterki około 0,5 cm. Tak pokrojone plasterki przekrawamy na 4 części. Kapustę kroimy na ćwiartki. Usuwamy głąb. Następnie liście szatkujemy na mniejsze kawałki, ale nie wieksze niż

Olcia gotuje!
Szaszłyki z kiełbasą 212

Składniki: 1 pęto kiełbasy 1 papryka 1 cebula 4-5 pieczarek 1/2 bakłażana 1/2 cukinii przyprawa do szaszłyków Przygotowanie: Kiełbasę pokroić w półcentymetrowe krążki. Paprykę w kostkę, cukinię, bakłażana i pieczarki … Czytaj dalej Szaszłyki z kiełbasą

czarrna od kuchni
Młoda kapusta z boczkiem i kiełbasą 111

Młoda kapusta przygotowana w wersji z marchewką, kiełbasą i boczkiem. Bez zagęszczania mąką!   Składniki: główka młodej kapusty, średniej wielkości cebula, 2 średnie marchewki, 120 g kiełbasy, 100 g boczku w plastrach (w mnie surowy) łyżka masła,  sól, pieprz, 3-4 liście laurowe, kilka ziaren ziela angielskiego Przygotowanie: Kapustę kroimy na pół, usuwamy twardą część głąbu kapusty, a następnie(...)Dusimy na średnim ogniu co jakiś czas mieszając przez 10 minut. Na patelni podsmażamy (najlepiej już bez tłuszczu lub na bardzo niewielkiej ilości), drobno pokrojoną cebulę, pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz w paski boczek - przez około 5 minut. Następnie dodajemy do kapusty, wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy do miękkości kapusty

Lena Gotuje
Łazanki z młodą kapustą i serem 112

SEREM Liczba porcji : 2+ | Czas przygotowania: 40 minut | Poziom trudności : Łatwy Składniki 1 główka młodej kapusty 1 cebula 1 marchewka 160 g makaronu łazanki 1 łyżka masła 160 g kiełbasy wiejskiej 500 ml wody 250 g białego sera sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Młodą kapustę obieramy z wierzchnich liści, myjemy i przekrawamy na ćwiartki. Drobno siekamy nożem(...)około 20 minut. Po tym czasie odcedzamy, odstawiamy do przestygnięcia, a następnie odciskamy z nadmiaru wody. Na patelnię przekładamy masło i dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dusimy do zarumienienia. Kiełbasę kroimy w kosteczkę i przekładamy do cebuli, podsmażamy. Marchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach i przekładamy na patelnię z cebulą i kiełbasą. Podsmażamy przez 5 minut i dodajemy odciśniętą

Przepiski.pl
Młoda kapusta po węgiersku 152

sezonie wiosenno-letnim. Taka młoda po węgiersku najlepiej smakuje podana z pieczywem lub młodymi ziemniakami i koperkiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Młodą kapustę po węgiersku: 200 g kiełbasy wawelskiej lub śląskiej 1/2 główki młodej kapusty 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 nieduża cukinia 1 większa biała cebula 2 nieduże marchewki 1 puszka pomidorów krojonych (400 g) 2 łyżki(...)gniazda nasienne, pokroić w niezbyt małą kostkę. Cukinię umyć, odkroić końcówki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Marchew umyć, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Kiełbasę pokroić w półplasterki lub kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju rzepakowego, dodać podkrojoną kiełbasę, podsmażyć do lekkiego zrumienia. Następnie na patelnię dodać pokrojoną cebulę i smażyć do lekkiego zrumienienia

Danka Pichci
Faszerowana biała kiełbasa 139

Faszerowana biała kiełbasa Zapiekana biała kiełbasa z pieczarkami, idealna na różne uroczyste kolacje. Również jak zastąpisz białą kiełbasę parzoną, możesz zapiec na grillu. czytaj

Kulinarna Chwila
PIEROGI WIELKANOCNE Z BIAŁĄ KIEŁBASĄ + FILMIK 138

Bardzo smaczne pierogi z białą, surową kiełbasą. Idealne na święta i nie tylko, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 kg mąki tortowej około 0,5 l ciepłej wody 5-6 łyżek oleju  1 jajko  szczypta soli(...)FARSZ :  1 kg białej, surowej kiełbasy 1 jajko 1 cebula sól i pieprz tylko do smaku  PRZYGOTOWANIE :  Składniki na ciasto dokładnie wyrabiamy , odkładamy je na stolnicę aby odpoczęło.  Z białej kiełbasy zdejmujemy skórkę, przekładamy ją do miski łącznie z drobno pokrojoną cebulą, jajkiem i przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy.  Ciasto dzielimy na małe kawałki które rozwalkowujemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Bigos z młodej kapusty 155

materiałem do zrobienia szybkiego wiosennego bigosu. Młoda kapusta, cebulka, koperek i kiełbaska to się nie może nie udać. Składniki: główka młodej kapusty 3 młode cebule pęczek koperku 70 dag kiełbasy lub boczku 1/4 kostki masła mąka sól i pieprz liść laurowy ziele angielskie przecier pomidorowy lub ketchup Przygotowanie: Bigos z młodej kapusty jak sama nazwa wskazuje składa się z młodej(...)ziela angielskeigo i 2 liście laurowe, przykryć pokrywką i wstawić aby się dusiła od czasu do czasu mieszając. Gdy młoda kapusta się dusi, możemy zająć się pozostałymi składnikami bigosu. Kiełbasę lub boczek (można dać jedno bądź drugie lub troche tego, troche tego – jak kto lubi) kroimy w drobną kostkę, rozgrzewamy patelnię z odrobiną tłuszczu(olej , oliwa) i podsmażamy. Następnie

Kulinarna Patilogia

Proponowane wyszukiwania