karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:4/113)

Karkówka 204

składa się tylko z 3 składników. Smakuje bardzo dobrze, naprawdę polecam! Zwłaszcza na nadchodzącego sylwestra, jako danie główne, bo nie ma przy tym dużo pracy. Składniki: 2 kg karkówki 4 duże cebule ketchup Sposób przyrządzenia: Karkówkę dzielimy na plastry o grubości 1-1,5 cm i marynujemy dzień wcześniej w przyprawach, np. do karkówki czy mięsa wieprzowego i zostawiamy(...)piórka, na nią wylewamy ketchup (ja wybrałam łagodny, ale jeśli ktoś ma ochotę na ostrą karkówkę polecam wybrać ostrą) i na koniec plastry mięsa. Dalej to samo, czyli cebula, ketchup, karkówka i tak do wyczerpania mięsa. Na wierzchu pozostawiamy rozsmarowany ketchup. Karkówkę pieczemy nawet do 2 godzin w 200 stopniach, by była mięciutka, ale po około 1,5 godziny możecie

upichcic
Galareta z nóżek 210

wymaga dużo czasu, ale warto. Galaretki można zrobić np. w pojemnikach po śmietanie lub w filiżankach. Składniki: 2 nogi wieprzowe 1 golonko 300 g karkówki 3 ząbki czosnku 2 marchewki 2 pietruszki ½ średniego selera 2 cebule 3 liście laurowe 4 ziela angielskie 1 płaska łyżka pieprzu w ziarnach sól Wykonanie: Nogi wieprzowe i golonko dokładnie umyć i włożyć do garnka(...)kawałki czosnek, liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, 1 łyżkę soli a następnie doprowadzić do wrzenia. Cebulę opalić na blaszce lub nad palnikiem. Karkówkę umyć, warzywa obrać. Do garnka dodać karkówkę, cebulę i resztę warzyw. Przykryć garnek i gotować na małym ogniu przez 4 - 5 godzin. Przed końcem gotowania wywar doprawić. Wywar powinien być lekko za słony. Wywar odcedzić. Jak warzywa

Mama Gotuje
Karkówka po cygańsku babci Basi 617

oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Składniki : 1 kg karkówki, 30 dag żółtego sera, 3 cebule, mały słoik ketchupu, mały słoik majonezu, majeranek, sól, pieprz, Sposób przygotowania : Dzień wcześniej karkówkę myjemy i porcjujemy na plastry(...)które rozbijamy , oraz przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Smarujemy ketchupem , aby pokrył mięso. Odstawiamy na noc do lodówki. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso warstwami : kładziemy na przemian plastry karkówki, krążki cebuli, posypujemy potartym żółtym serem i smarujemy odrobiną majonezu – aż do wyczerpania składników. Całość przykrywamy i pieczemy 1- 1,5 godz. aż mięso będzie miękkie. 20 min. przed końcem

Pysznosci Babci Basi
Kotlety mielone z pokrzywami 172

karkówki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 pęczek świeżych pokrzyw, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej, ziemniaki, Zasmażana kapusta biała ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę, cebulę i czosnek mielę przez maszynkę do mielenia mięsa. Z pokrzyw usuwam łodygi. Liście drobno siekam nożem.  2. Do zmielonego mięsa dodaję pokrzywę, jajko, bułkę tartą oraz odrobinę soli

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety mielone 183

Dzisiaj zapraszam na tradycyjną kuchnię polską. Kotlety mielone aromatyzowane cebulą, czosnkiem i majerankiem. Składniki: 1/2 kg mielonej karkówki 1 cebula 4 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko czubata łyżeczka majeranku sól pieprz 1/6 szklanki wody bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia kotletów Wykonanie: W misce umieszczamy odpowiednio przygotowane wszystkie składniki kotletów: Mięso i cebulę mielimy(...)często w sklepie proszę o zmielenie karkówki, wówczas cebulę kroję  w bardzo drobną kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy bułkę tartą nasączoną wodą. Dodajemy jajko, solimy, pieprzymy, wsypujemy majeranek. Na koniec dolewamy wodę i całość dokładnie wyrabiamy. Z mięsa formujemy kotlety, które obtaczamy w bułce tartej. Smażymy je na oleju, z obu stron, na złoto - brązowy kolor. Smacznego

Smak mojego domu
Karkówka w ciemnym sosie własnym 333

Karkówka w ciemnym sosie własnym- mięciutka i delikatna w smaku. Idealna do klusek śląskich lub kopytek . Składniki: 0,5 kg karkówki sól pieprz mielony 1 cebula pół łyżeczki sosu sojowego ciemnego 3 ząbki czosnku olej Wykonanie: Karkówkę myjemy i kroimy na mniejsze kotleciki, które rozbijamy tłuczkiem. Mięso solimy oraz pieprzymy i odstawiamy na 30 minut.  Karkówkę podsmażamy

Smak mojego domu
KARKÓWKA W KISZONEJ KAPUŚCIE NADZIEWANA CEBULĄ 180

karkówkę zdążycie przygotować jeszcze na dzisiejszy obiad. Tak przygotowana karkówka jest mięciutka i krucha, zasmakuje wszystkim Składniki: 1,5 kg karkówki 1 kg kiszonej kapusty przyprawa do karkówki 4 cebule Wykonanie: W karkówce nacinamy kieszenie, do 2/3 mięsa.Całe mięso dobrze nacieramy przyprawą, również w środku kieszeni. W każde nacięcie ( co 2 cm) wkładamy pokrojone plastry cebuli. Tak przygotowaną

Z Majeczką w kuchni
Karkówka duszona z cebulą z serem korycińskim 137

aromatyczna i zanurzona w pysznym sosie z cebulą. Można też użyć innego rodzaju mięsa. Urozmaiceniem potrawy jest ser korycińskim, o którym wspominałam tu - klik . Polecam! 4-5 plastrów karkówki   2 cebule (duże) 1 listek laurowy 2 ziarna ziela angielskiego papryka słodka w proszku sól, pieprz Dodatkowo:  4-5 kawałków sera korycińskiego (tyle ile jest plastrów mięsa; polecam(...)stron) na złoty kolor. Dodać cebule uprzednio pokrojone w piórka. Całość chwilkę przesmażyć i podlać niewielką ilością wody. Wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, przykryć i dusić (na niewielkim ogniu) do miękkości. (Sos powinien zagęścić się od mąki, w której obtoczone było mięso.) Danie doprawić do smaku. Na końcu na każdym kawałku karkówki ułożyć ser koryciński i przetrzymać na patelni

Di gotuje
Karkówka z cebulą pieczona w keczupie 195

najprostszych sposobów na karkówkę. Przygotowanie zajmuje niewiele czasu, a efekt jest bardzo smaczny. Soczyste miękkie mięso w pachnącym gęstym sosie.  Przygotowanie (4 porcje) -800 g karkówki w plastrach -5 cebul -1 opakowanie keczupu (u mnie ostry) -sól, pieprz, papryka ostra/słodka/wędzona albo ulubiona przyprawa do mięsa (np. staropolska) Przygotowanie Plastry karkówki umyć, każdy delikatnie pościskać palcami. Przyprawić(...)zrobić to wieczorem poprzedniego dnia). Cebule obrać, pokroić w piórka. W naczyniu żaroodpornym wyłożyć część cebuli aby zakrywała dno, Polać keczupem. Na wierzch plastry karkówki. Układać dalej warstwowo: cebulę, keczup, karkówkę, do skończenia składników. Piec przykryteok godziny w piekarniku rozgrzanym do 180st. Odkryć i piec jeszcze około 10 minut. Podawać z gotowanymi lub pieczonymi ziemniakami i ulubionymi surówkami. Wartość energetyczna

Zielona Kuchnia
Delikatna i krucha karkówka - pieczona trochę inaczej :) 283

nikomu nie narzucam, a czasem glutaminian sodu ratuje smak). Plastry obtoczyć w mące i obsmażyć na oleju. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego.   2. Na tym samym oleju po karkówce zeszklić posiekaną cebulę (oczywiście oleju można dolać, chodzi o to, że nie trzeba myć patelni, ale można umyć lub usmażyć na innej cebulę i pieczarki). Wyłożyć(...)karkówkę.   3. Pieczarki obrać (chyba że wcale nie obieracie - jak kto lubi i jak kto woli), pokroić w półplasterki i wrzucić na tę samą patelnię po karkówce i cebuli. Gdy woda odparuje, można troszkę przyprawić solą i pieprzem. Wyłożyć na cebulę. Patelnię można w końcu umyć :)   4. Ogórki wyjąć ze słoika, zostawić zalewę w słoiku, duże przyprawy

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Karkówka duszona z cebulą 319

Dziś szybki przepis na duszoną karkówkęcebuli.   Mięso wyszło soczyste, mięciutkie i  aromatyczne.  Karkówkę podałam z moją  ulubioną  ciapkapustą Składniki: 5 plastrów karkówki 3 duże cebule 3 ząbki czosnku smalec/olej do smażenia mąka do oprószenia 2 liście laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego słodka czerwona papryka zioła prowansalskie sól, pieprz Wykonanie: Mięso umyć

magiczna kuchnia Kasi
Szufladkowa zapiekanka z karkówką 150

także zdobyła ich uznanie , szczególnie że podpieczona karkówka zrobiła się miękka i aromatyczna od przypraw Składniki na 4 osoby : 0,5 kg chudej karkówki 1 czerwona papryka kawałek dyni ( np 1/2 małej Hokkaido ) 2-3 cebule 3 – 4 ziemniaki kilka plastrów boczku 1 puszka krojonych pomidorów 1 kubek gęstego greckiego jogurtu żółty tarty ser (dwie łyżki ) 1 płaska łyżeczka(...)warzyw na cienkie plasterki . Boczek kroimy na kawałki , najlepiej w takiej ilości , ile mamy kawałków karkówki . W żaroodpornej foremce do zapiekania , wysmarowanej olejem układamy na zakładkę , szufladkowo , ziemniaki , cebulę , karkówkę , boczek ,paprykę , dynię … I ponownie tak samo , aż do wyczerpania składników . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Całość doprawiamy obficie , ziołami prowansalskimi i solą do smaku . Na wierzchu wykładamy pomidory z puszki

Ogrodnik w podróży
Paprykarz - Karkówka z pieczarkami i papryką 174

będzie paprykarzem lub wieprzowym ragout. Wszystko jedno jak je nazwiecie, zasmakuje każdemu. Obok wieprzowiny na paprykarz można wykorzystać mięso wołowe, królicze, a także drobiowe. Składniki: 70 dkg wieprzowej karkówki 1 cebula 2 łyżki smalcu 200 g pieczarek 1-2 czerwone papryki 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz słodka papryka w proszku ostra papryka w proszku - opcjonalnie 1 łyżka mąki śmietana

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Karkówka duszona w cebuli. 3170

Składniki: 500 g karkówki 5 łyżek ketchupu pikantnego! sól, pieprz, 3 cebule Karkówkę płuczemy, kroimy na plastry, każdy delikatnie rozbijamy tłuczkiem - solimy i pieprzymy. Przekładamy do miski, dokładnie nacieramy ketchupem i przykrytą miskę wkładamy do lodówki na 24 godziny. Cebulę kroimy w piórka, solimy i podsmażamy chwilę na maśle (do momentu aż zmięknie). Mięso oraz cebulę przekładamy do naczynia żaroodpornego

Moje-pitraszenie