karkówka w cebuli - 1690 przepisów (strona:12/113)

Kebabowa karkówka 193

Danie jest łatwe i dość szybkie w wykonaniu, polecam jednocześnie upiec w piekarniku ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ , do tego tylko surówka i mamy pyszny obiadek Składniki: 0,5 kg karkówki 1 cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka przecieru pomidorowego Przyprawy: sól, chilli, przyprawa do kebaba   *** Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy(...)ponownie część mięsa, smarujemy sosem i wykładamy resztę cebuli. Na to wykładamy resztę mięsa i smarujemy pozostałym sosem *** *** Tak przygotowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni *** *** SMACZNEGO ***   POLECAM TAKŻE: ROLADY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Kebabowa karkówka 306

Danie jest łatwe i dość szybkie w wykonaniu, polecam jednocześnie upiec w piekarniku ziemniaczki PRZEPIS TUTAJ , do tego tylko surówka i mamy pyszny obiadek Składniki: 0,5 kg karkówki 1 cebula 2 łyżki majonezu 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego 1 łyżka przecieru pomidorowego Przyprawy: sól, chilli, przyprawa do kebaba   *** Karkówkę kroimy w plastry, rozbijamy(...)ponownie część mięsa, smarujemy sosem i wykładamy resztę cebuli. Na to wykładamy resztę mięsa i smarujemy pozostałym sosem *** *** Tak przygotowane mięso odstawiamy na około 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180’C przez około 45 minut, aż mięsko mocno się zrumieni *** *** SMACZNEGO *** POLECAM TAKŻE: ROLADY Z KARKÓWKI PRZEPIS TUTAJ KARKÓWKA PIECZONA W KAPUŚCIE PRZEPIS TUTAJ

Blog z Apetytem
Gulasz meksykański 202

jutrzejszy obiad polecam pyszny gulasz mięso- warzywny. Potrawa jest bardzo łatwa do przygotowania. Doskonale smakuje z kromką świeżego pieczywa. SKŁADNIKI: 800g karkówki wieprzowej, 1 cebula, 200g pieczarek, 1 czerwona papryka, 300g mrożonej mieszanki meksykańskiej Hortex, 1,5 litra wody, 1 łyżka mąki, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego(...)łyżeczka kminku, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego, oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w małą kosteczkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Dodaję mąkę i papryki mielone. Mieszam. Mięso zalewam wodą. Dodaję liście laurowe, ziele angielskie i kminek. Gotuję około godziny. 2. Pieczarki kroję w półplasterki i podsmażam na oliwie

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karkówka duszona w pomidorowej kapuście kiszonej 350

wymaga dużego nakładu pracy i można przygotować wcześniej, a potem tylko odgrzać. Polecam na rodzinne obiady :) 4 plastry karkówki 4 łyżki oleju rzepakowego 4 łyżki przyprawy do karkówki 1 duża cebula 200 g pieczarek 500 g kapusty kiszonej 1 szklanka domowego przecieru pomidorowego lub 1 puszka pomidorów Pelati 2 szklanki bulionu drobiowego 1 łyżka miodu sól majeranek pieprz czarny olej(...)obsmażyć plastry zamarynowanej karkówki po 1 minucie z każdej strony. Powinna się przyrumienić. Przełożyć do naczynia z szerokim dnem. Na tą samą patelnię wrzucić skrojoną w kostkę cebulę, usmażyć i przełożyć do karkówki. Tak samo postąpić z pieczarkami i kiszoną kapustą. Wlać do wszystkiego bulion drobiowy i przecier pomidorowy. Przyprawić, przykryć pokrywką i postawić na minimalnym ogniu, tak aby delikatnie

https:KKuchniaMniam
Karkówka w pieczarkowo-pomidorowym sosie 162

Niedawno namawiałam Was na wolno pieczoną karkówkę z pomidorach. Dzisiaj nieco inna wersja. Wzbogacona o dodatkowe aromaty, ale równie mięciutka i soczysta. Cały sekret tkwi w

Pichceniomania
Duszone mięso w aromatycznym ,sosie pieczeniowym 275

mniam Oczywiście , jedzona codziennie , jest nieco ciężką potrawą , ale od czasu , do czasu , jak najbardziej ,syci , rozgrzewa , serce i żołądek Składniki : 1 kg wieprzowiny ( łopatka,szynka lub chuda karkówka ) 4 cebule 1 łyżka musztardy chrzanowej 1 łyżka miodu 1 łyżka maggi w płynie 2 ząbki czosnku 1/2 płaskiej łyżeczki , mielonego kminku sól , pieprz do smaku 1 łyżka mąki , rozrobiona

Ogrodnik w podróży
Karkówka w sosie cebulowym 176

wiecznego niepokoju z przelotów wiatru z garści cienia Z brzóz przedwieczornych, które stoją nad cichą rzeką zamyślenia ...". Piotr Rogucki, A my Składniki na 2 porcje: 30 dag karkówki 2 duże cebule szklanka wody 1 łyżeczka mąki przyprawa typu vegeta (ja użyłam ziarenek smaku) ząbek czosnku przyprawa do mięsa sól, pieprz, papryka słodka Karkówkę kroimy na kawałki i posypujemy(...)cebulę na piórka i smażymy ją na rozgrzanym tłuszczu ( u mnie smalec) przez 2-3 minuty. Następnie dokładamy mięso i obsmażamy z obydwóch stron. Karkówkę smażymy tak długo, aż w środku będzie dopieczona a cebula stanie się miękka. Wówczas wyjmujemy mięso a na patelnię wlewamy szklankę wody. Chwilkę gotujemy po czym dodajemy łyżeczkę mąki i zaklepujemy sos. Przyprawiamy go solą

My simple kitchen
Duszona karkówka 137

karkówkę, pracy przy niej nie za wiele a efekt zadowolił moich wybrednych domowników :). Podałam ją w towarzystwie surówki z marchewki i jabłka oraz ziemniaków. Duszona karkówka 1 kg karkówki 2 średnie cebule 5 średnich pieczarek przyprawa do karkówki lub do mięsa wieprzowego żółty ser 4 łyżki keczupu majonez Karkówkę pokroić w 1 cm plastry, posypać z dwóch stron przyprawą(...)Cebulę pokroić w kostkę, posypać na mięso. Pieczarki pokroić w kostkę i ułożyć na cebuli. Wierzch posmarować keczupem a potem majonezem. Dusić pod przykryciem przez 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni. Pod koniec posypać startym żółtym serem i zapiec do roztopienia. Artykuł Duszona karkówka pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
BIGOS NA GOLONCE 291

pokroić w ćwiartki. Grzyby namoczyć w wodzie. Karkówkę pokroić w duże kawałki. Boczek i słoninę pokroić w kostkę. Kiełbasę pokroić w plastry. Krok 2. Golonkę i karkówkę włożyć do garnka, dodać 2 cebule pokrojone w ćwiartki, namoczone wcześniej grzyby oraz liście laurowe i zalać wodą, w takiej ilości, aby mięso znalazło się ok. 2 cm pod jej powierzchnią. Gotować(...)patelni wytopić pokrojoną słoninę oraz boczek, dodać posiekaną cebulę - podsmażyć na złoty kolor. Krok 5. Do kapusty dodać podsmażoną słoninę z boczkiem i cebulą, kiełbasę, grzyby oraz mięso z golonki i karkówki - dusić na niewielkim ogniu, pod przykryciem, przez 1 godzinę. Mniej więcej w połowie tego czasu do bigosu wlać czerwone wino i wrzucić wędzone śliwki. Bigos doprawić solą, pieprzem

Moja Książka Kucharska
Pieczona karkówka 484

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka z warzywami z dodatkiem ketchupu i majonezu. Całość podlana winem i posypana żółtym serem. Wychodzi smaczna

Marta Gotuje
domowa pieczona karkówka 170

składniki: ok. 2000 g karkówki 100 g cebuli 6 ząbków czosnku 4 liście laurowe 6 ziarenek ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca 6 ziarenek gorczycy 10 ziarenek pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki cząbru 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 2-3 łyżki majeranku 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka kolendry 1 łyżka miodu 125 ml octu jabłkowego(...)oleju sól, pieprz 1 łyżka mąki wykonanie: Karkówkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebulę obieramy kroimy w kosteczkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Mięso nacieramy czosnkiem i cebulą, posypujemy solą i pieprzem. Z ziół, miodu i octu robimy marynatę. Mięso przekładamy do miski, polewamy z obu stron marynatą i odstawiamy na dzień lub dwa w chłodne miejsce. Zamarynowaną karkówkę przekładamy do naczynia

Domowy Smak Jedzenia
KARKÓWKA W SOSIE CYGAŃSKIM 213

Składniki: 5-6 plastrów karkówki 3 średnie cebule 300g pieczarek przyprawa do karkówki SOS KIELECKI CYGAŃSKI firmy WSP SPOŁEM ok. 500ml bulionu 1 łyżka masła Sposób wykonania: Karkówkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą i odstawiamy na ok. 1h. W tym czasie kroimy w talarki pieczarki i podsmażamy na tłuszczu. Cebulę kroimy w piórka. SOS CYGAŃSKI mieszamy z bulionem. Wszystkie składniki układamy

Prosto i Smacznie z Anetą
Bitki w sosie pomidorowym z wolnowaru 210

już zastąpiłam multicookerem,ale przepisy są zaległe i trza opublikować]...tym razem bitki w sosie pomidorowym..ja użyłam świeżych pomidorów, ale można dać i koncentrat pomidorowy. 1 kg karkówki 1 cebula kilka suszonych pomidorów Fresano 2-3 pomidory czerwone marchewka  sól, pieprz listek, ziele majeranek śmietana koperek Wlać wodę do misy wolnowaru i włączyć.Mięso pokroić w plastry

Moje domowe kucharzenie
Grillowana karkówka z musem paprykowym 228

tego dania! 500 g karkówki Przyprawa do karkówki 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki oregano Oliwa z oliwek Mus: 0,5 czerwonej papryki 1 czerwona cebula Olej Sól Pieprz Karkówkę myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster przyprawiamy przyprawą do karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby(...)mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej. Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus. Karkówkę podałam z ryżem

VioletoweKucharzenie
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 296

jest dość czasochłonne, jednak z pewnością warto poświęcić troszkę czasu aby potem delektować się takimi pysznościami! Składniki: 1,5-2 kg karkówki 0,5 l mleka 3,2% 0,5 kg podgrzybków świeżych 250 ml śmietanki 30% 2 cebule 3 ząbki czosnku(...)łyżki masła sól, pieprz, zioła Przygotowanie: Najpierw zabieramy się za przygotowanie mięsa. Do miski wlewamy mleko i dodajemy do niego posiekana w piórka cebulę. W mleku z cebulą moczymy karkówkę. To klucz do sukcesu, bowiem spowoduje, że mięso nie będzie twarde po upieczeniu, a pozostanie soczyste i miękkie. Karkówki nie kroimy ani nie dzielimy na mniejsze części. Moczymy co najmniej

PastelFood
Pieczona karkówka z sosem z podgrzybków 408

jest dość czasochłonne, jednak z pewnością warto poświęcić troszkę czasu aby potem delektować się takimi pysznościami! Składniki: 1,5-2 kg karkówki 0,5 l mleka 3,2% 0,5 kg podgrzybków świeżych 250 ml śmietanki 30% 2 cebule 3 ząbki czosnku(...)łyżki masła sól, pieprz, zioła Przygotowanie: Najpierw zabieramy się za przygotowanie mięsa. Do miski wlewamy mleko i dodajemy do niego posiekana w piórka cebulę. W mleku z cebulą moczymy karkówkę. To klucz do sukcesu, bowiem spowoduje, że mięso nie będzie twarde po upieczeniu, a pozostanie soczyste i miękkie. Karkówki nie kroimy ani nie dzielimy na mniejsze części. Moczymy co najmniej

PastelFood