KARKÓWKA W SOSIE CYGAŃSKIM

KARKÓWKA W SOSIE CYGAŃSKIM

KARKÓWKA W SOSIE CYGAŃSKIM

Składniki: 5-6 plastrów karkówki 3 średnie cebule 300g pieczarek przyprawa do karkówki SOS KIELECKI CYGAŃSKI firmy WSP SPOŁEM ok. 500ml bulionu 1 łyżka masła Sposób wykonania: Karkówkę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawą i odstawiamy na ok. 1h. W tym czasie kroimy w talarki pieczarki i podsmażamy na tłuszczu. Cebulę kroimy w piórka. SOS CYGAŃSKI mieszamy z bulionem. Wszystkie składniki układamy warstwowo w naczyniu żaroodpornym:  I podsmażone pieczarki II cebula III mięso i tak do skończenia się skład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Prosto i Smacznie z Anetą

Autor

Aneta Stępień

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

sosy, karkówka, pieczarki, papryka, mięso, warstwowa, ryż, makaron, makarony, karkówka w cebuli, pieczarki w sosie, mięsa pieczone, sos mięsny, sos do makaronu, sos do ryżu, ryż z warzywami, pieczona karkówka, karkówka pieczona, makaron z pieczarkami, pieczarki z ryżem

Inne przepisy z Prosto i Smacznie z Anetą

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.