karkówka na obiad - 1271 przepisów (strona:64/85)

Wesele w restauracji - rady i małe sekrety Christophera. 261

być od razy somalierzy. Dobry kelner czy barman z pewnością dobrze w tym temacie doradzi. Desery podajemy po obiedzie. Obsługa powinna zebrać wszystkie półmiski z pozostałymi potrawami po obiedzie i postawić  talerzyki do deseru. Zdecydowanie zbieramy wszystkie pozostałości , ze względów estetycznych jak również po to, aby przy deserze nie mieszały się zapachy. Przy zawieraniu umowy, sprawdzić , czy desery(...)Jakie podać zakąski ? Osobiście uważam - uniwersalne, bez jak to się mówi wodotrysków. 1. półmisek mięs  i rolad pieczonych - wystarczą 3 gatunki - np. schab pieczony ze śliwką (morelą,karambolą), karkówka szpikowana czosnkiem, rolada z boczku faszerowanego mięsem, galantyna z kurczaka, kaczki itp. 2. półmisek szynek i wędlin -   polędwica wędzona, dobra szynka, salami, kabanosy ; 3. deska serów -  twardych

Kulinarny karnet Christophera
Wątróbka wieprzowa z cebulką 179

Wątróbka wieprzowa z cebulką czy wątróbka drobiowa jest albo koszmarem z dzieciństwa, albo smakołykiem, do którego wracamy z sentymentem. U mnie w domu zawsze jadało się

Kuchnia Bazylii
Młode ziemniaki, jajka i szparagowa fasolka 226

pewno zwyczajnie nie wygląda. Jest odrobinę bardziej skomplikowany niż ugotowanie wszystkiego osobno i położenie na talerzu. Mały twist, kilka dodatkowych smaków i zapieczenie. To, co lubię, czyli cały obiad z jednej blachy – voila! Młode ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i gotujemy je w skórkach, w osolonej wodzie – wybierzcie jak najmniejsze, jednakowej wielkości drobne ziemniaki, mniejsze od jajka – szybko(...)powinny pozostać płynne. Podajemy od razu gorące. Dla mnie całość to już jedno pełne danie, z tej porcji – dla dwóch osób. Możecie wykorzystać je tez jako dodatek, np. do karkówki z grilla, wołowego steku czy smażonego rybnego fileta. SKŁADNIKI 350g młodych ziemniaków, mniejszych od jajka, drobnych 450g mrożonej ciętej zielonej fasolki szparagowej 80-100g bekonu w cienkich plastrach

Karo in the Kitchen
KOTLETY MIELONE , KLOPSIKI 230

    Popularne kotlety mielone, u nas po prostu klopsy. A że w wersji mini to klopsiki. Każdy ma swój własny sposób na to danie, u

Smaczne Zdrowe
Forszmak lubelski 209

Nazwa forszmak może brzmieć nieco egzotycznie, lecz wielu mieszkańców wschodniej Polski oblizuje się ze smakiem na wspomnienie forszmaku gotowanego przez babcię. Forszmak to jednogarnkowe danie wywodzące

Poezja smaku
ZEBERKA Z GRILLA 111

  W MOJEJ KSIĄŻCE KUCHARSKIEJ  pojawiły się ŻEBERKA Z GRILLA, czyli kolejny przepis na posiłek na świeżym powietrzu. Żeberka marynujemy 2-3 dni przed pieczeniem

Moja Książka Kucharska
Ziemniaki po grecku – dodatek do obiadu 2953

Przyznajcie się ile razy szykując obiad mamrotaliście pod nosem „ech, znowu ziemniaki?” Ziemniaki wcale nie muszą być nudne i byle jakie mimo, że grają przy obiedzie jako drugie skrzypce. Tak naszykowane – na grecką nutę: lekko kwaśne, lekko pikantne, mocno ziołowe – świetnie pasują do białego mięsa i ryby. Pora urozmaicić talerze! Zapisz Rozgrzewamy piekarnik do 190⁰C. Jeśli mamy ładne, gładkie(...)Idealne będą do wszystkich smażonych, gotowanych lub pieczonych białych ryb (pstrąg, dorsz, dorada, labraks), do lekkiego jasnego mięsa – jak kurczak i cielęcina, ale i do mięsa z grilla – np. karkówki. Śmiało po upieczeniu posypcie je porwanymi w dłoniach listkami świeżej mięty, pietruszki czy bazylii, dla kontrastu – pokruszoną fetą, a dla dodatkowej ostrości – cieniutko pokrojoną szalotką lub papryczką chili. SKŁADNIKI 800g

Karo in the Kitchen
Klasyczne kotlety mielone 155

Ze wstydem i ogromnym żalem stwierdziłem, że na stronie nie ma żadnego mojego przepisu na klasyczne kotlety mielone.  

kuron.com.pl
Łosoś ze szparagami 214

Łosoś ze szparagami to potrawa, który ma wyjątkowy smak i charakter. Kluczem przygotowania tej potrawy jest odpowiednia marynata, która podkreśli smak łososia. Danie to będzie niezwykle

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Przepis z jagnięciny – marokański tagine 174

Zapraszam na pyszny przepis z jagnięciny, tagine z jagnięciny, z ciecierzycą i rodzynkami. Tagine to orientalne danie jednogarnkowe, typu potrawka lub gulasz, bardzo aromatyczne i smaczne

codojedzenia
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 506

Bigos tradycyjny po polsku przygotowany z kapusty kiszonej i białej taki lubimy najbardziej. U mnie w domu rodzinnym nie było tradycji przygotowania bigosu na święta, a

Kuchnia z widokiem na ogród
Cud Metaboliczny – Recenzja książki Diane Kress 176

jajka jeść można w liczbie nieprzekraczającej 5 sztuk tygodniowo. Dozwolone są mięsa praktycznie każdego rodzaju, pod warunkiem ograniczenia tłuszczów zwierzęcych (czyli odkrawamy paski tłuszczu na szyneczce, unikamy kiełbas czy karkówki) oraz wszystkie ryby. Dopuszczalne są również sery, najlepiej takie o obniżonej zawartości tłuszczu. Oprócz białek wolno nam spożywać także tłuszcze roślinne (oliwa z oliwek, orzechy, produkty sojowe, oleje roślinne, oliwki(...)zjeść jedną taką kromkę (a nawet więcej niż jedną, np. 1 i 1/3). Mój przykładowy dzień składał się z kromki chleba z wędliną na śniadanie, garści orzechów koło południa, obiadu (np. kurczaka z warzywami), kolacji (znów z jednej kromki) i przekąski przed snem (np. garści oliwek). Oprócz samej diety musimy trzymać się jeszcze paru ważnych zasad. Do najważniejszych z nich

Proste-przepisy.pl
DOMOWY PASZTET ZAPIEKANY 448

mięso na świeżo. Tutaj przeprowadziłam eksperymentalny test i wyszedł mega pozytywny. Tak więc polecam: gdy zostaje kawałek, dwa, trzy lub więcej różnych mięs, a w planach mamy już następny obiad, te kawałki po prostu zapakować w woreczek, plastikowy pojemniczek, opisać i zamrozić. A gdy uzbieramy odpowiednią ilość, różnych gatunków, po prostu odmrażamy je i przygotowujemy pyszny pasztet. Mięsa mogą być(...)pałki od kurczaka, kawałek wołowiny i wieprzowiny; gotowane mięso od: perliczki i kurczaka ; Drób jeżeli miał skórkę to mieliłam razem z nią.    - W drugiej wersji miałam: pieczone: karkówkę, łopatkę, biodrówkę, szynkę, odkrojone chude kawałki od podgardla (polecam dają super smak), schab ; smażone kawałki wołowiny; gotowane (głównie mięso od perliczki- wszyscy uwielbiają rosół, a mięso gotowane już niekoniecznie, teraz

Smaczne Zdrowe
Krokiety z mięsem z rosołu 546

  Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowania żywności.   Wielokrotnie dostawałem zapytanie: Co zrobić z 

kuron.com.pl
Zupa z wołowiną na bogato 155

bogato Po całym dniu chodzenia i zwiedzania wraz z moim chłopakiem postanowiliśmy w końcu coś zjeść. Spacerując natknęliśmy się na małą, typowo lokalną restaurację. Postanowiliśmy w niej zjeść nasz obiad. Siadając do stolika byłam już strasznie głodna. Zdecydowałam, iż zamówię zupę jako przystawkę i oprócz tego danie główne. Gdy zamowiona zupa dotarła do mojego stolika, unosił się nad nią rewelacyjny(...)minut (zacierka musi być miękka). Serwujemy z pieczywem i kwaśną śmietaną. Smacznego! Wybierając wołowinę poprośmy w sklepie o kawałek, który naddaje się najlepiej na tą zupę czyli: łopatkę, karkówkę, goleń, pręgę albo udziec. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks