kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:99/199)

Faszerowana cukinia na okrągło 109

ułożone na dnie naczynia, szczególnie liście jasne i przy pieczeniu mięsa  są bardzo smakowite. Nie musimy kupować całej kapusty. Na warzywniaku dostaniemy za darmo świeże liście zdjęte z kapusty, które dość często zostawiają kupujący. Możemy również użyć kapusty pekińskiej albo liści chrzanu, jeśli macie do nich dostęp.   Faszerowana cukinia na okrągło Potrzebujemy 300g łopatki lub schabu karkowego

Leśny Zakątek
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, ogórkiem, rzodkiewką, kukurydzą i sosem czosnkowym 212

Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Sposób Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i  ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem

Kuchenne aromaty
Surówka z kapusty pekińskiej, z dodatkiem nasion konopi. 126

także białka. Nasionka te, idealnie nadają się do zastosowania wszędzie tam, gdzie smakowałyby nam orzechy, sezam, pestki itp. Są porównywalnie smaczne i świetnie uzupełniają bezmięsne przepisy. Składniki: nieduża główka kapusty pekińskiej spora marchew 1 por 3 łyżki łuskanych nasion konopi ząbek czosnku sok wyciśnięty z połowy cytryny pieprz słodka papryka mielona kubek jogurtu naturalnego Wykonanie: Kapustę szatkujemy drobno i spryskujemy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Surówka z kiełkami 170

Namieszane, poszatkowane i jest całkiem fajna surówka z dodatkiem ulubionych kiełków. Składniki: kapusta pekińska kiełki np. brokuła lub rzodkiewki ogórek koperek sól pieprz jogurt naturalny Wykonanie: Specjalnie nie podaję ile czego powinno być, bo tutaj jest całkowita dowolność. Kapustę drobno poszatkować, dodać ogórka startego na tarce o grubych oczkach. Posolić. Odstawić na kilka minut. Dodać kiełki i koperek. Wymieszać. Przyprawić

Pysznie & Pięknie
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 607

Składniki: 1 mała kapusta pekińska pół cebuli mały kawałek pora 1 duża marchew 1 jabłko sok z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka musztardy sól pieprz majonez Wykonanie: pokroić kapustę, por  i cebulę. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce (na dużych oczkach). Pokrojone i starte składniki wsypać do miski. Dodać sok z cytryny do smaku, łyżeczkę cukru, musztardę, sól

The Sweet Damsel
Surówka z kapusty pekińskiej z miodowym dressingiem 126

Bardzo prosta ,zarazem smaczna surówka. Wystarczy 5 min i gotowa. Składniki mała kapusta pekińska Dressing: 70 ml oliwy z oliwek łyżka musztardy dijon łyżeczka octu ryżowego 50 ml miodu pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Przygotowujemy dressing. Oliwę ,musztardę ,ocet ,miód dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem. Dressing wlewamy do kapusty ,mieszamy

R'n'G Kitchen
Szybka sałatka 309

Bardzo lubię te sałatkę i to już od baaardzo dawna:) Przepis dostałam od koleżanki, która dostała od swojej koleżanki... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 słoik marynowanych cebulek; sól i pieprz; kilka łyżek majonecu; 1 ząbek czosnku (jak ktoś lubi); Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować i posolić

In my kitchen
Surówka wielowarzywna weselna 186

Wieloskładnikowa surówka, którą wypatrzyłam na jednym z wesel :) Polecam! Składniki: 1 kapusta pekińska pół pęczka rzodkiewek 3 pomidory 1 ogórek wężowy 1 czerwona cebula 1 por siekana natka pietruszki ulubiony dressing sałatkowy (np. taki ) Sposób przygotowania: 1. Kapustę kroimy w kostkę lub szatkujemy. 2. Pora kroimy w plasterki, solimy, a po jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku. 3. Umyte rzodkiewki

Kuchnia domowa Ani
Pulpety z pietruszką w sosie slodko-kwaśnym 206

gotowy. Można doprawić do smaku czosnkiem.  Ryż zasmażany: Gotujemy szklankę ryżu. Składniki: 3 pieczarki - pokrojone w talarki 3 marchewki pokrojone w słupki 6 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki oleju Na rozgrzanym oleju smażymy marchewkę I pieczarki- około 5 min. Gdy marchew jest miękka dodajemy ryż I pokrojoną w piórka kapustę. Smażymy około 3 min. Gotowe :) Smacznego

Smaki Edyty
Sałatka "Gyros" 323

ogóreczków , to wszystko powoduje , że jest pycha . Potrzebne składniki pierś z kurczaka 500 g piersi z kurczaka ogórki konserwowe 5 szt. mała puszka kukurydzy konserwowej cebula 3 szt. mała kapusta pekińska ketchup 4 łyżki majonez 4 łyżki przyprawa  Gyros oliwa 1 łyżka sól , pieprz do smaku Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej , obtaczamy(...)kurczaka w przyprawie gyros , solimy , pieprzymy i podsmażamy mięso. Ogórki i cebule kroimy w kosteczkę . Kukurydzę odsączamy z zalewy . Kapustę pekińską myjemy i kroimy dośc cienko. Tak przygotowane składniki układamy warstwowo : -kurczak -cebula -ketchup -ogórki  -majonez -kukurydza -kapusta Życzę smacznego

Słodkości i nie tylko
LENIWE GOŁĄBKI 127

fajnie jest coś zmienić LENIWE GOŁĄBKI 0,5 kg mięsa mielonego (najlepsze z łopatki) 1 torebka ryżu 1 duża cebula 1-2 jajka 0,5 główki młodej kapusty lub kapusty pekińskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy, ew. przyprawa do mięsa mielonego 1 op przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka witaminowa 102

zdrowe. Prawie wszystkie bo majonez na pewno nie jest zdrowym produktem, ale niestety przepadam za nim. :) Sałatka witaminowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, dużą miskę, łyżkę. Przygotuj składniki: kapustę pekińską, opakowanie (1/2 kg) pomidorów koktajlowych lub śliwkowych, opakowanie kiełków rzodkiewki, opakowanie kiełków brokułów, niezbyt dużą cebulę białą lub szalotkę, kilka łyżek majonezu, sól, pieprz ziołowy. Kapustę i pomidory umyj

blog.moje-pasje.info
Kimchi, czyli kiszenie po azjatycku 200

Kiszona kapusta to domena nie tylko Polaków. Taki sposób przygotowywania warzy pokochali także mieszkańcy krajów azjatyckich. Kapusta pekińska 2 pęczki jarmużu 2 marchewki 2 pęczki dymki 2 łyżki soli 2 papryczki chili Główka czosnku Imbir 6 łyżek sosu sojowego 6 łyżek wody Kiszona kapusta to bardzo popularny dodatek do polskiego obiadu. Kapustę kiszą jednak nie tylko Polacy. Kimchi to popularne

MarcinChef
SURÓWKA Z KAPUSTĄ PEKIŃSKĄ I GROSZKIEM 162

Składniki: 1 szt. małej kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 marchew 1 mały por 1 puszka groszku konserwowego 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół talarki. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki

Prosto i Smacznie z Anetą
Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym 128

mięsa mielonego pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy kapusta pekińska na sos 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół łyżeczki bazylii pół łyżeczki oregano sól pieprz 2-3 ząbki czosnku 200 ml wody 1 łyżka oliwy Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować. Mięso wymieszać z przyprawami

Gotowanie jest łatwe