ułożone na dnie naczynia, szczególnie liście jasne i przy pieczeniu mięsa są bardzo smakowite. Nie musimy kupować całej kapusty. Na warzywniaku dostaniemy za darmo świeże liście zdjęte z kapusty, które dość często zostawiają kupujący. Możemy również użyć kapusty pekińskiej albo liści chrzanu, jeśli macie do nich dostęp. Faszerowana cukinia na okrągło Potrzebujemy 300g łopatki lub schabu karkowego
Leśny ZakątekSkładniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 3 pomidory 1 pęczek rzodkiewki 1/2 puszki kukurydzy 2-3 ogórki gruntowe 2 ząbki czosnku 4 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu pieprz Sposób Kapustę umyć, poszatkować, umieścić w misce. Dodać pokrojone w półplasterki rzodkiewkę, pomidory i ogórki, wsypać odsączoną z zalewy kukurydzę. Przygotować sos czosnkowy: czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem
Kuchenne aromatytakże białka. Nasionka te, idealnie nadają się do zastosowania wszędzie tam, gdzie smakowałyby nam orzechy, sezam, pestki itp. Są porównywalnie smaczne i świetnie uzupełniają bezmięsne przepisy. Składniki: nieduża główka kapusty pekińskiej spora marchew 1 por 3 łyżki łuskanych nasion konopi ząbek czosnku sok wyciśnięty z połowy cytryny pieprz słodka papryka mielona kubek jogurtu naturalnego Wykonanie: Kapustę szatkujemy drobno i spryskujemy
Poezja Smaków - blog kulinarnyNamieszane, poszatkowane i jest całkiem fajna surówka z dodatkiem ulubionych kiełków. Składniki: kapusta pekińska kiełki np. brokuła lub rzodkiewki ogórek koperek sól pieprz jogurt naturalny Wykonanie: Specjalnie nie podaję ile czego powinno być, bo tutaj jest całkowita dowolność. Kapustę drobno poszatkować, dodać ogórka startego na tarce o grubych oczkach. Posolić. Odstawić na kilka minut. Dodać kiełki i koperek. Wymieszać. Przyprawić
Pysznie & PięknieSkładniki: 1 mała kapusta pekińska pół cebuli mały kawałek pora 1 duża marchew 1 jabłko sok z cytryny 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka musztardy sól pieprz majonez Wykonanie: pokroić kapustę, por i cebulę. Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce (na dużych oczkach). Pokrojone i starte składniki wsypać do miski. Dodać sok z cytryny do smaku, łyżeczkę cukru, musztardę, sól
The Sweet DamselBardzo prosta ,zarazem smaczna surówka. Wystarczy 5 min i gotowa. Składniki mała kapusta pekińska Dressing: 70 ml oliwy z oliwek łyżka musztardy dijon łyżeczka octu ryżowego 50 ml miodu pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Przygotowujemy dressing. Oliwę ,musztardę ,ocet ,miód dokładnie ze sobą łączymy ,doprawiamy do smaku pieprzem. Dressing wlewamy do kapusty ,mieszamy
R'n'G KitchenBardzo lubię te sałatkę i to już od baaardzo dawna:) Przepis dostałam od koleżanki, która dostała od swojej koleżanki... Sałatka jest smaczna i szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 mała kapusta pekińska; 1 puszka kukurydzy; 1 puszka czerwonej fasoli; 1 słoik marynowanych cebulek; sól i pieprz; kilka łyżek majonecu; 1 ząbek czosnku (jak ktoś lubi); Wykonanie: Kapustę umyć, poszatkować i posolić
In my kitchenWieloskładnikowa surówka, którą wypatrzyłam na jednym z wesel :) Polecam! Składniki: 1 kapusta pekińska pół pęczka rzodkiewek 3 pomidory 1 ogórek wężowy 1 czerwona cebula 1 por siekana natka pietruszki ulubiony dressing sałatkowy (np. taki ) Sposób przygotowania: 1. Kapustę kroimy w kostkę lub szatkujemy. 2. Pora kroimy w plasterki, solimy, a po jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku. 3. Umyte rzodkiewki
Kuchnia domowa Anigotowy. Można doprawić do smaku czosnkiem. Ryż zasmażany: Gotujemy szklankę ryżu. Składniki: 3 pieczarki - pokrojone w talarki 3 marchewki pokrojone w słupki 6 liści z kapusty pekińskiej 2-3 łyżki oleju Na rozgrzanym oleju smażymy marchewkę I pieczarki- około 5 min. Gdy marchew jest miękka dodajemy ryż I pokrojoną w piórka kapustę. Smażymy około 3 min. Gotowe :) Smacznego
Smaki Edytyogóreczków , to wszystko powoduje , że jest pycha . Potrzebne składniki pierś z kurczaka 500 g piersi z kurczaka ogórki konserwowe 5 szt. mała puszka kukurydzy konserwowej cebula 3 szt. mała kapusta pekińska ketchup 4 łyżki majonez 4 łyżki przyprawa Gyros oliwa 1 łyżka sól , pieprz do smaku Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. Rozgrzewamy olej , obtaczamy(...)kurczaka w przyprawie gyros , solimy , pieprzymy i podsmażamy mięso. Ogórki i cebule kroimy w kosteczkę . Kukurydzę odsączamy z zalewy . Kapustę pekińską myjemy i kroimy dośc cienko. Tak przygotowane składniki układamy warstwowo : -kurczak -cebula -ketchup -ogórki -majonez -kukurydza -kapusta Życzę smacznego
Słodkości i nie tylkofajnie jest coś zmienić LENIWE GOŁĄBKI 0,5 kg mięsa mielonego (najlepsze z łopatki) 1 torebka ryżu 1 duża cebula 1-2 jajka 0,5 główki młodej kapusty lub kapusty pekińskiej sól, pieprz, pieprz ziołowy, ew. przyprawa do mięsa mielonego 1 op przecieru pomidorowego (passaty) Ryż ugotować na sypko i ostudzić, cebulę pokroić w drobną kostkę. Kapustę poszatkować, lekko posolić
Pieguskowa Kuchniazdrowe. Prawie wszystkie bo majonez na pewno nie jest zdrowym produktem, ale niestety przepadam za nim. :) Sałatka witaminowa Przygotuj nóż i deskę do krojenia, dużą miskę, łyżkę. Przygotuj składniki: kapustę pekińską, opakowanie (1/2 kg) pomidorów koktajlowych lub śliwkowych, opakowanie kiełków rzodkiewki, opakowanie kiełków brokułów, niezbyt dużą cebulę białą lub szalotkę, kilka łyżek majonezu, sól, pieprz ziołowy. Kapustę i pomidory umyj
blog.moje-pasje.infoKiszona kapusta to domena nie tylko Polaków. Taki sposób przygotowywania warzy pokochali także mieszkańcy krajów azjatyckich. Kapusta pekińska 2 pęczki jarmużu 2 marchewki 2 pęczki dymki 2 łyżki soli 2 papryczki chili Główka czosnku Imbir 6 łyżek sosu sojowego 6 łyżek wody Kiszona kapusta to bardzo popularny dodatek do polskiego obiadu. Kapustę kiszą jednak nie tylko Polacy. Kimchi to popularne
MarcinChefSkładniki: 1 szt. małej kapusty pekińskiej 1 pomidor 1 marchew 1 mały por 1 puszka groszku konserwowego 1 łyżka śmietany 18% 2 łyżki majonezu 1 ząbek czosnku sól pieprz Sposób przygotowania: Kapustę poszatkować. Pomidor umyć i pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pora pokroić w pół talarki. Groszek odsączyć z zalewy. Wszystkie składniki
Prosto i Smacznie z Anetąmięsa mielonego pół cebuli 1 jajko sól pieprz pieprz ziołowy kapusta pekińska na sos 2 łyżki koncentratu pomidorowego pół łyżeczki bazylii pół łyżeczki oregano sól pieprz 2-3 ząbki czosnku 200 ml wody 1 łyżka oliwy Z kapusty zdjąć liście ostrożnie by były całe, w garnku zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować. Mięso wymieszać z przyprawami
Gotowanie jest łatwe