kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:104/199)

Kapusta kiszona po koreańsku, czyli kimchi z białej kapusty 284

proces fermentacji o czym będą świadczyć powstające bąbelki powietrza. Następnie, należy przełożyć kimchi do lodówki i często zajadać, aby nie chorować Szczególnie w okresie jesienno-zimowym. Oczywiście kimchi z kapusty pekińskiej też się świetnie nadaje Praktyczna rada: Przepis ten można przyrządzać przez cały – wystarczy pominąć paprykę, w okresie osiąga horrendalną cenę, czyli poza sezonem. Koniecznie należy użyć uprażonego sezamu

Lamarida.pl
Kebab w tortilli 140

podać. 5 szt tortilli  1 podwójny filet z kurczaka ( ok. 350-400g) 2 łyżki  przyprawy do kuchni arabskiej (użyłam KEBAB SHOARMA KAMIS) olej do smażenia dodatki: kapusta pekińska 1 świeży ogórek 2 pomidory 1 czerwona cebula sos: 2 łyzki majonezu 2 łyżki jogurtu greckiego 1 łyżka ketchupu pikantnego 1 żąbek czosnku  Filet z kurczaka pokroić

Kolorowa kuchnia Elki
Sałatka gyros 148

Składniki: 1 średnia kapusta pekińska 1 podwójna pierś z kurczaka 2 papryki ( czerwona i żółta ) 1 puszka kukurydzy 1 ogórek szklarniowy 1/2 średniej cebuli 1 opakowanie sosu sałatkowego włoskiego majonez sól, pieprz, przyprawa do kurczaka lub do gyrosa Sposób przygotowania: 1. Kapustę pokroić w bardzo cienkie paski. 2. Pierś pokroić w sporą kostkę, przyprawić i usmażyć. Odstawić do ostygnięcia

A Ty Smakuj Mnie
Tortillowe Gofry 111

fileta z kurczaka ·        Sól ·        Olej do smażenia ·        Trochę kapusty pekińskiej ·        ½ ogórka świeżego ·        1 pomidor ·        ½ papryki czerwonej Sposób przygotowania: 1.    Mięso drobno kroimy(...)oleju. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Ogórka oraz pomidora kroimy na pół plasterki. 4.    Paprykę kroimy na drobne paseczki. 5.    Kapustę siekamy. 6.    Majonez łączymy z ketchupem. 7.    Środek każdego placka Tortilli smarujemy sosem. 8.    Na sosie układamy kapustę. 9.    Następnie paprykę oraz

Kulinarna Chwila
Surówęcia 154

surówkę z majonezem, bo to nie jest mega zdrowa propozycja, ale zapewniam że smaczna, dodatek do mięsa super. Składniki  2 marchewki  1 małe jabłko  1 mała kapusta pekińska Pół ogórka zielonego 2 łyżki majonezu 1 mała pora  (biała cześć) Sól  Pieprz Szczypta cukru Wykonanie  Marchew obieramy i myjemy, następnie ścieram na drobnych oczkach,ogórka

Mój Smak
Surówka z cukinią 155

Super zdrowa i pyszna suróweczka np. do obiadu. Składniki: pół średniej kapusty pekińskiej pół ogórka sałatkowego pół średniej cukinii 2 pomidory 1/4 papryki czerwonej 4-5 łyżek oleju rzepakowego 1 łyżka octu balsamicznego pół łyżeczki ziół prowansalskich sól,pieprz Przygotowanie: Warzywa myjemy i osuszamy.Ogórka i cukinię obieramy ze skórki.Kapustę drobno siekamy,przekładamy do miski.Ogórka i cukinię kroimy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pekinka z nutą jabłka 160

średniej kapusty pekińskiej 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 dużej czerwonej cebuli kilka gałązek natki pietruszki 1 duże jabłko ok. 1 szk pikantnej mieszanki kiełków sól do smaku pieprz do smaku cukier do smaku ocet ryżowy do smaku kilka łyżek oleju ryżowego  Kapustę poszatkować, rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki, natkę po umyciu posiekać. Cebulę obrać, umyć i pokroić w kostkę

Ewa w kuchni
Surówka z kapustą pekińską, kukurydzą i słonecznikiem 88

znam. Robię ją od dobrych 10 lat, jest niezawodna i przepyszna. Najwięcej smaku dają jej oczywiście prażone ziarna słonecznika. Im jest ich więcej, tym lepiej.  Składniki: 1 mała kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku pół malej chili (opcjonalnie) 3 łyżki ziaren słonecznika sok z połowy cytryny szczypta suszonego oregano sól pieprz 2 łyżki oliwy

Kardamonovy
Sałatka makaronowa z łososiem i fasolą 150

uczucia ciężkości, za to długo jesteśmy najedzeni. Składniki: (2 - 3 porcje) 200 g makaronu pełnoziarnistego 200 - 250 g łososia wędzonego na zimno 1 puszka drobnej czerwonej fasoli 4 liście kapusty pekińskiej 1 ząbek czosnku 50 - 100 g serka sałatkowego (opcjonalnie) 1 - 2 łyżki majonezu pieprz i sól do smaku Przygotowanie: Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie al'dente wg opisu

Kuchcik gotuje
Surówka z kapusty pekińskiej 93

Prosta, szybka, smaczna, no i świeża ;) Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 duży pomidor malinowy 1 czerwona cebula 1 garść świeżej bazylii 1 garść natki pietruszki 50 ml oliwy z awokado 30 ml miodu spadziowego 10 ml octu ryżowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Z pomidora usuwamy miąższ, kroimy

R'n'G Kitchen
Sałatka Gyros 368

jest to błędne założenie, przypominam przepis:) Potrzebować będziesz: 1 podwójny filet z kurczaka 1 torebkę przyprawy gyros (ok. 3-4 łyżek) 2 łyżki oliwy z oliwek 1/2 kapusty pekińskiej 1 cebula (opcjonalnie) 3-4 ogórki kiszone 1 puszka kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 4 łyżki majonezu 6 łyżek ketchupu Pierś z kurczaka pokrój w kostkę, posyp przyprawą "gyros" i usmaż

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Przekąskowe Sajgonki 99

mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ·        Jajko ·        Kilka grzybów Mun ·        10 dag kapusty pekińskiej ·        1 duża marchew ·        Sos sojowy ·        Sól(...)przygotowania: 1.   Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy na 30 minut. 2.   Mięso przekładamy do miski, wbijamy jajko. 3.   Następnie dodajemy drobno pokrojone grzyby. 4.   Kapustę drobno poszatkowaną. 5.   Marchew obraną i startą na tarce o dużych oczach. 6.   Wlewamy sos sojowy i doprawiamy solą, papryką ostrą, wyrabiamy. 7.   Papier ryżowy zanurzamy

Kulinarna Chwila
Sałatka z chrupiącym bekonem. 135

Składniki: -kapusta pekińska -ogórek zielony -pomidorki koktajlowe -boczek w cienkich plastrach -sos sałatkowy (3 łyżki wody, 3 łyżki oleju) Sposób przygotowania: Boczek pieczemy w piecyku elektrycznym 10 minut w 220 stopniach. Jeśli ktoś nie ma piecyka można również to zrobić w piekarniku. Kapustę siekamy i kładziemy na talerzu. Ogórka myjemy i kroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek

Magia jedzenia.
SAŁATKA GYROS Z FETĄ 140

SKŁADNIKI podwójna pierś z kurczaka, przyprawa do kurczaka, 8 ogórków konserwowych, 3 jajka ugotowane na twardo, 4 łyżki kukurydzy, 2 pomidory, 150 g sera feta, ½ cebuli, 4 liście kapusty pekińskiej, ketchup Sos czosnkowy: ½ szkl. jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu kieleckiego , 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, papryka słodka WYKONANIE Kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą do gyrosa, smażymy na złoto, studzimy

słodki bratek
Sałatka na sposób meksykański 471

Składniki: 2 wędzone udka  pół kapusty pekińskiej puszka kukurydzy puszka czerwonej fasoli pół czerwonej papryki pół zielonej papryki pół żółtej papryki 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu łyżeczka przyprawy chili con carne sól, pieprz Sposób przygotowania: Mięso kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odcedzamy na sitku. Kapustę siekamy. Paprykę kroimy w cienkie paski. Majonez mieszamy z ketchupem. Dodajemy przyprawę

Pobite gary Barbary