kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:91/199)

Surówka z kapusty pekińskiej 123

ogórki kiszone, 1 pomidor, 1/2 niedużej kapusty pekińskiej, 1 jabłko, olej rydzowy Kapustę poszatkować. Ogórki i jabłko zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pomidora obrać ze skórki i pokroić w cienkie półplasterki. Skropić olejem, wymieszać. Można dodać trochę cukru do smaku. zastawa

królestwo garów
Marchewka po koreańsku 204

tradycyjną surówką bardzo lubianą za naszą wschodnią granicą. Ma ona nawet własną historię. Podobno powstała w czasach kryzysu, kiedy radzieckie gospodynie nie mogły przygotować popularnej koreańskiej surówki na bazie kapusty pekińskiej i stopniowo trudno dostępną kapustę zastępowały marchewką, aż w końcu jako baza pozostała sama marchewka. Surówka ta zakorzeniła się na dobre we wschodniej kuchni, choć w zależności od regionu

Trzeci talerz
SURÓWKA Z PEKINKI,MARCHEWKI I SELERA NACIOWEGO 143

kiedy już nie jest taka mięciutka zamieniam ja na sałatę pekińską. Surówki z dodatkiem pekinki są mięciutkie, chrupiące i właściwie cokolwiek do nich dodamy fajnie się komponuje. Składniki: 1 kapusta pekińska 1 marchewka 1 małe jabłko 2 łodygi selera naciowego sól pieprz cukier szczypiorek 2 łyżki jogurtu greckiego Wykonanie: Kapustę kroimy drobno, marchewkę i jabłko ścieramy na tarce

Walijskie Pichcenie
Surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka 66

Surówka z kiszonej kapusty. Surówka z kiszonej kapusty       Przepyszna surówka z kiszonej kapusty z marchewką, cebulą i jabłkiem. Chrupiąca, słodko-kwaśna. Jest świetnym dodatkiem do smażonej ryby ( przepis tutaj>>> ), albo panierowanych kotletów z kurczaka z parmezanem ( przepis tutaj>>> ). surówka z kiszonej kapusty jest bardzo prosta do zrobienia jest świetnym dodatkiem(...)surówka z kiszonej kapusty jest ostrzejsza i wyraźniejsza w smaku. Zamiast cebuli można dodać posiekanego pora albo szczypiorek lub całkowicie pominąć ten składnik. Oto kilka innych przepisów na surówki, które mogą Ci się spodobać: Surówka z ogórka i rzodkiewek do obiadu Surówka z czerwonej kapusty - azjatycki Colesław do obiadu lub grilla Surówka z kapusty pekińskiej i marchewki SURÓWKA Z BIAŁEJ

Moja Książka Kucharska
Rolada gołąbkowa 165

składników, co wspomniane gołąbki, czyli farsz mięsno-ryżowy zawinięty w liście kapusty. Można stwierdzić, że rolada gołąbkowa to jeden duży gołąbek upieczony w keksówce, następnie pokrojony w plastry i podany z sosem pomidorowym. Do zrobienia tego dania można wykorzystać liście dowolnej kapusty: białej, włoskiej, może też być kapusta pekińska. W moim przypadku jest to kapusta włoska, ponieważ tę potrawę robiłam

Danka Pichci
Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki 836

pieczonego mięsa.: Surówka z marchewki, jabłka, pora i korzenia pietruszki. Inne przepisy na surówki: Surówka z marchewki – dietetyczna Surówka z kapusty, pora i koperku Surówka Colesław Surówka z kapusty pekińskiej Surówka z kapusty pekińskiej Składniki: 1 mały por 2 marchewki 1 jabłko 1 pietruszka natka pietruszki sól pieprz 2 łyżki majonezu delikatnego Winiary Przygotowanie: Por myjemy, przycinamy podstawę, kroimy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kapusta kiszona z dynią i mięsem mielonym 145

oczywiście wieprzowe czy wołowe będzie równie smaczne. PRZEPIS NA KAPUSTĘ KISZONĄ Z DYNIĄ I MIĘSEM Składniki na kapustę kiszoną z dynia i mięsem: 1 kg kapusty kiszonej 1/2 szt kapusty pekińskiej 1 kg dyni 1 papryka 500g mięsa mielonego 1 cebula 1 ząbek czosnku 1-2 łyżki koncentratu pomidorowego sól himalajska pieprz czarny majeranek liść laurowy 5 szt ziela angielskiego(...)dynia i mięsem: W dużym garnku na oleju szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy mięso i czosnek przeciśnięty przez praskę, podsmażamy rozbijając mięso łopatką. Dodajemy kapustę kiszoną z sokiem, dynię pokrojoną w dużą kostkę, paprykę w kosteczkę, poszatkowaną pekińską, koncentrat pomidorowy, przyprawy. Zalewamy 1,5 szkl wody, zagotowujemy. Zmniejszamy grzanie i gotujemy pod przykryciem ok 35 min. Doprawiamy do smaku. Artykuł Kapusta

Dorota Smakuje
Kaczka stir fry z kapustą pak choi 248

nich gruby biały nerw, kroimy go w poprzek w półcentymetrowe kawałki. Część zieloną kroimy w równe kawałki. Odkładamy osobno, do dwóch osobnych misek (tak samo postępujemy w wypadku użycia kapusty pekińskiej jeśli nie macie pak choi).   Skrobię mieszamy z zimną wodą, sosem sojowym, sosem ostrygowym, lekko solimy i mocno pieprzymy. Odstawiamy na bok. Czosnek i imbir obieramy, drobniutko siekamy(...)grubym szczypiorem i podprażonym sezamem. SKŁADNIKI na DWIE PORCJE 1 duża pierś kaczki – 250- 300g (lub dwie mniejsze po 130-150g każda) 300-400g kapusty pak choi (jeśli brak – można użyć pekińskiej) 2 średnie ząbki czosnku 2cm świeżego imbiru 3 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka skrobi ryżowej lub ziemniaczanej + 3 łyżki zimnej wody

Karo in the Kitchen
Japońskie hamburgery Menchi Katsu 195

olej do smażenia 4 -8 hamburgerowych bułek, tutaj przepis musztarda gruboziarnista do posmarowania sos katsu, tutaj przepis frytki do podania Surówka z kapusty po japońsku 350 g białej lub pekińskiej kapusty 1 łyżeczka tahini 1 łyżka jasnej soi po 1 łyżeczce nasion białego i czarnego sezamu 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki ryżowego octu 2 łyżeczki sezamowego oleju kawałeczek świeżego imbiru

codojedzenia
Wiosenna surówka z kapusty pekińskiej 180

Przedstawiam drugą odsłonę kapusty pekińskiej w roli głównej. Składniki: kilka liści kapusty 1 marchewka kilka rzodkiewiek 1mały ogórek zielony 1/2 jabłka sezam (ok. 1 łyżki) oliwa sól, pieprz, cukier Liście kapusty kroimy na grubsze paski. Marchewkę kroimy obierakiem na cienkie paski. Ogórka i rzodkiewkę w plasterki, natomiast jabłko w kostkę. Sezam prażymy krótko na suchej patelni i dodajemy do pozostałych

tojestpyszne.blogspot.com
Kotlety mielone z marchewką 176

Gorzej, jeśli mięso, tak jak u mnie, jest mieszane. Ja smażyłam po dwa razy z każdej strony, żeby miec pewność, że środek kotlecika będzie usmażony Podałam z surówką z kapusty pekińskiej (można podać z surówką z białej kapusty  lub zapiekanymi warzywami ) i ziemniakami z koperkiem. Mogą być również pieczone ziemniaki , zamiast gotowanych Na zdrowie! :) Biorę udział w akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com