łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki z ciecierzycy bezglutenowa bułka tarta do obtoczenia Dodatkowo: bułki bezglutenowe do hamburgerów INCOLA ulubione warzywa (pomidor, ogórek, cebula, sałata lodowa lub kapusta pekińska) sos (u mnie jogurt sojowy + czosnek, sól, ostra papryka) Sposób przygotowania: Do garnka daj opłukaną wcześniej kaszę jaglaną. Zalej ją gorącą wodą i dodaj szczyptę soli. Całość gotuj do momentu(...)bułce tartej. Burgery zawiń w papier do pieczenia i piecz 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Bułki przekrój na pół. Dolną część posmaruj sosem, następnie połóż kapustę pekińską/sałatę lodową, a na nią cebulę. Teraz czas na naszego jaglanego burgera, a następnie kolejną porcję sosu. Na koniec ułóż pokrojonego pomidora i ogórki. Burgery zawiń w papier do pieczenia
Via GustoDzisiaj zapraszam na nieco inną niż zwykle kapustę pekińską. Trafiła mi się na zakupach taka piękna, różowo- czerwona, to i dresing musiał być odpowiednio inny. Powiem Wam smacznie wyszło, więc polecam, pasuje niemal do wszystkiego. Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej 1/2 papryczki chili 1/2 papryki żółtej slodkiej 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy 3-4 łyżki
Gosia gotujesmakowała..ale tym razem dzięki Monice podjęłam wyzwanie , miała być zupa a w niej soczewica, czosnek i imbir .Tak więc zaczęłam działać..a, że miałam kawałek kapusty pekińskiej to dodałam też do zupki , puszkę pomidorów i efekt tak widać..Gdzieś w necie wyczytałam , że soczewicę soli się na koniec gotowania, bo jeśli posolimy od razu będzie twarda..Tak więc(...)taka zupka może być ze śmietaną lub bez śmietany, też wedle własnego gustu. ścinki mięsa wieprzowego [od żeberek] czosnek 1-2 marchewki kilka ziemniaków kawałek imbiru kawałek kapusty pekińskiej puszka pomidorów 10 dkg czerwonej soczewicy 2-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól,pieprz listek, ziele domowa wegeta lubczyk Ścinki mięsa zalać wodą , dodać imbir oraz marchewkę startą
Moje domowe kucharzenieSkładniki: pół kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 marchew por pęczek szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny Kapustę pekińską poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce. Por i szczypiorek drobno pokroić. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać, skropić sokiem z cytryny, przyprawić i wymieszać z majonezem. Życzę Smacznego
talerz przyjemnościsałatka była fit rezygnujemy z majonezu a na jego miejsce dodajemy oliwę z oliwek lub olej. Składniki 1 puszka tuńczyka (dowolnego) 1 mała puszka groszku konserwowego Bonduelle kawałek kapusty pekińskiej 1 mała czerwona cebula ok. 4 łyżki majonezu 2-3 ogórki kiszone sól pieprz kolorowy 1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatycukrów prostych nadają się do kiszenia. Kapusta to warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam
Leśny Zakątekkolację lub szybki obiad. Niewiele składników oraz szybkość przygotowania sprawiła ,że na stałe wtargnęła do mojego menu. Mam nadzieję, że i u Was też tak będzie:) Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 cebula 30 dag szynki 1 pęczek koperku pieprz sól majonez Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską, cebulę i szynkę pokroić w drobną kostkę. 2. Dodać kukurydzę oraz drobno
la cucharapatykiem do szaszłyków czy jest miękkie. Po wyjęciu odstawiamy na kilkanaście minut żeby odpoczęło, następnie zdejmujemy sznurek i kroimy na grube plastry. Ja pieczeń podałam z surówką z kapusty pekińskiej w miseczce z naleśnika. SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Kapustę poszatkować, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórka, awokado, sok z połowy cytryny, sól pieprz, tymianek i majonez
harrisaBardzo prosta i szybka surówka z kapusty pekińskiej. Będzie pasować nie tylko do obiadu, ale też do tortilli czy domowego hamburgera :) Składniki: 1 mała kapusta pekińska Sos: 6-7 łyżek oleju rzepakowego 1 ząbek czosnku sok z cytryny do smaku sól, pieprz do smaku odrobina ziół prowansalskich odrobina suszonego koperku cukier lub miód do smaku Sposób wykonania: 1. Kapustę poszatkować
Kuchnia domowa Animetabolizm oraz funkcjonowanie pęcherzyka żółciowego. Poza tym łagodzi bóle reumatyczne. Warto też wspomnieć, że chrzan rozrzedza krew i w skuteczny sposób obniża zły cholesterol. Składniki: 1 duża główka kapusty pekińskiej 350 g – 400 g mięsa mielonego z szynki lub łopatki 200 g – 250 g pieczarek 80 g kaszy jęczmiennej wiejskiej 1 duża cebula 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki kwaśnej(...)sosem zalać gołąbki po 35 minutach pieczenia i włożyć do piekarnika, piec jeszcze 20 – 25 minut. W między czasie przygotować kapustę na słodko-kwaśno. Potrzebne będą składniki: Reszta kapusty pekińskiej, 2 – 3 łyżki cukru, 2 – 3 łyżki octu jabłkowego, 1 łyżeczka masła, 1/3 szklanki wody, Sól, pieprz czarny mielony, kurkuma, garść siekanej natki pietruszki. Wykonanie: Kapustę przeciąć na połowę
Przepisy Babcimieszanką przypraw curry, delikatnie słodkimi rodzynkami, brzoskwiniami oraz zdrowymi świeżymi warzywami. Składniki: 450g fileta z kurczaka 2 łyżeczki mieszanki przypraw curry 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 puszka brzoskwiń 300g pekińskiej kapusty 2 marchewki 100g rodzynek 80g łuskanego słonecznika sól pieprz masło klarowane Sos: 3 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki pikantnego ketchupu sól pieprz Wykonanie: 1. Fileta(...)kurczaka pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą, pieprzem, curry i odstawić na 20 minut. Po tym czasie usmażyć na rozgrzanym maśle klarowanym. 2. Poszatkowaną kapustę pekińską wymieszać z marchewką startą na tarce o małych oczkach, lekko posolić. 3. Kukurydzę i brzoskwinie odsączyć z zalewy. Brzoskwinie pokroić w kostkę, a rodzynki namoczyć w soku z brzoskwiń
Szalona Kuchnia Ewelinypoprawia samopoczucie podkręca na wyższy poziom procesy myślowe wspomaga procesy uczenia, a w tym i zapamiętywania spowalnia procesy rozwoju alzheimera Składniki: 100g kaszy kuskus 1/4 lub 1/3 kapusty pekińskiej 1 ogórek zielony 1 czerwona papryka 1/2 brokuła kukurydza w puszce 3 łyżki sezamu czarnuszka natka pietruszki sos czosnkowy Przygotowanie: Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu. Kapustę drobno poszatkować. Ogórek(...)spalić). Sałatkę można przygotować bezpośrednio na talerzu, ale również w wysokiej salaterce. Z tej ilości składników wyjdą dwie duże porcje zrobione na talerzu. Kolejność układania: najpierw kaszę, kapustę pekińską, paprykę, ogórek zielony, kukurydzę, różyczki brokuła, sypiemy natką pietruszki i polewamy sosem czosnkowym. Po wierzchu sypiemy uprażonym słonecznikiem i czarnuszką. Jeśli robimy w salaterce to kolejność jest taka sama, tylko będą
Dieta Rozdzielna i ZdrowieTaka surówka sprawdzi się jako dodatek do obiadu jak i do domowego fast foodu. Robi się szybko a jest bardzo smaczna! 1 mała kapusta pekińska 1 ogórek zielony ½ czerwonej papryki 2 marchewki 3 łyżki majonezu Sól Pieprz Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Obranego ogórka oraz czerwoną paprykę kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki
VioletoweKucharzeniepodstawową zaletę wytapiają tłuszcz. Dzięki czemu pojawiają się właściwe proporcje białka do tłuszczu. 2 g białka do 1 g tłuszczu... Składniki: 1 udko wędzone z kurczaka 1/4 kapusty pekińskiej lub 1/3 zależy od wielkości 1 mała papryka czerwona 1 szkl. fasolki szparagowej 1 nieduży ogórek zielony 1 łyżka koperku 1 łyżka musztardy ostrej 2-3 ząbki czosnku(...)łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Fasolkę gotujemy na parze (aldente), jak są duże strączki to kroimy na mniejsze. Udko kurczaka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Kapustę pekińską szatkujemy, paprykę, ogórek (ze skórką) kroimy w kostkę. Przekładamy składniki do miski i dokładnie mieszamy. Z musztardy, oliwy, soku z cytryny (dodajemy taką ilość według własnego gustu), przeciśniętego czosnku, soli
Dieta Rozdzielna i Zdrowieskładniki sałatki tworzą mega smaczną całość. Niebo w gębie. 5 średniej wielkości buraczków 1 opakowanie serka feta półtłustego 2 łodygi selera naciowego garść rukoli lub kapusty pekińskiej 1/2 szklanki nasion słonecznika sól, pieprz sos 3 łyżki oleju 1 łyżka miodu 1 łyżka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka octu winnego 1 ząbek(...)obrać z łupiny, pokroić w kostkę, ułożyć na półmisku, lekko posolić i popieprzyć. Na buraczki ułożyć pokrojony w kostkę ser feta oraz seler naciowy. Posypać rukolą lub kapustą pekińską, polać sosem przygotowanym ze składników na sos. Całość posypać słonecznikiem uprażonym na suchej patelni
Jadło i czytadło