kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:79/199)

Tajine z polędwicy wieprzowej w warzywach 147

suszoną śliwkę, którą bardzo lubię, a na którą jakoś nie miałam pomysłu. Wykorzystałam ją więc do tajine'a z polędwicy. Ugotowałam do tego brązowy ryż i zrobiłam surówkę z kapusty pekińskiej, czerwonej cebulki i jabłka  całość polałam oliwą (możecie też zrobić tę:  surówkę z pekińskiej kapusty ). Po prostu uwielbiam warzywa! :) Tych nigdy za dużo, a dzięki nim miałam

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Trybowane mięso z indyka z ryżem i pekińską 161

Składniki: 100 g ryżu trybowane mięso z indyka papryka czerwona 100 g zielonej fasolki szparagowej ćwiartka sałaty pekińskiej 2 łodygi selera naciowego bulion warzywny  Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i ugotować w bulionie warzywnym (musi być intensywny, żeby smaki przeszły) ok 30 min. Po wyciągnięciu pokroić na mniejsze kawałki, a do gotującego się nadal bulionu włożyć ryż(...)Ugotowany ryż wymieszać w misce z mięsem, pokrojoną papryką i ugotowaną w tym samym bulionie fasolką szparagową. Sałatę pekińską poszatkować, wymieszać z ryżem, mięsem i warzywami. Wszystko podlać jeszcze kilkoma łyżkami bulionu i gotowe............ Smacznego

Gaździnka warzy
Sałatka z kapust pekińskiej 114

Składniki: kapusta pekińska 1 ogórek 2 pomidory 1 marchewka 1/2 cebuli 2 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Kapustę poszatkować, przełożyć do miski. Cebulę i ogórka obrać. Pomidor i ogórek pokroić w kostkę. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokroić w kosteczkę, pietruszkę posiekać.  Wszystkie składniki wrzucić do miski, przyprawić

magiczna kuchnia Kasi
Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej 178

Składniki:  kapusta pekińska 2 pomidory  1 ogórek 1 duża marchewka 10 rzodkiewek 1/2 puszki kukurydzy por biała część 1/2 pęczka koperku 3 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Kapustę przekroić wzdłuż, drobno poszatkować, przełożyć do miski. Marchewkę i ogórka obrać. Kukurydzę osączyć z zalewy. Ogórka, pomidora, rzodkiewkę pokroić w kostkę. Por pokroić w cienkie pół krążki, marchewkę zetrzeć

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 482

Sałatka z tuńczykiem i ryżem to propozycja Madzi na szybką i bardzo pyszną przystawkę na przyjęcie. Smak tuńczyka dzięki odpowiednio dobranym składnikom jest praktycznie niewyczuwalny. Złoty

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Surówka z kapusty pekińskiej 303

Kolejna prosta i szybka surówka z dodatkiem gotowego dresingu Winegret. kapusta pekińska szczypiorek dresing winegret  Kapustę i szczypiorek pokroić, dodać sos i wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłka 191

Przepis na błyskawiczną surówkę do obiadu – z kapusty pekińskiej, jabłka i marchewki. Kapustę drobno pokroić. Jabłka i marchewki obrać i utrzeć na tarce o dużych oczkach. Dodać do kapusty

Bullio
Kurczak w kapuście 331

składniki * 50 dag piersi z kurczaka lub indyka * 2 cebule * 2 marchewki * 1 mała kapusta pekińska lub ćwiartka średniej białej kapusty * ok. 3 łyżki orzechów ziemnych (niekoniecznie) * 2 łyżki oleju * 1 szklanka bulionu * 2 łyżki sosu sojowego * sól, pieprz Sposób przygotowania Mięso umyć, osuszyć i pokroić w paski.Kapustę oczyścić z wierzchnich liści i pokroić w paski. Marchewki obrać

Mix smaku
Sałatka z pomidora, zielonego ogórka i kapusty pekińskiej 242

mnie w domu.A tym, którzy dziwnym trafem widzą to połączenie pierwszy raz pozostaje mi jedynie polecić :) Zapraszam! Sałatka z pomidora, zielonego ogórka i pekińskiej Składniki: 1/4 średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 duży pomidor 1 średni ogórek zielony  1 łyżeczka suszonego koperku lub świeżo poszatkowanego sól, pieprz do smaku (ewentualnie) Przygotowanie: Ogórka i pomidora umyć pokroić w średnią kostkę. Liście

Tagebuch po polsku
Sałatka z kapustą pekińską i zielonymi szparagami 228

bardziej, że sezon grillowy w wielu ogródkach został rozpoczęty. Świetnie sprawdza się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do mięsa. Zapraszam! Sałatka z pekińską i szparagami Składniki: kilka liści kapusty pekińskiej kilka rzodkiewek pół ogórka zielonego kilka zielonych szparag sól morska, pieprz 2 łyżki oliwy z oliwek czosnek granulowany Przygotowanie: Kapustę, ogórek, rzodkiewki umyć pod bieżącą wodą.  Kapustę posiekać

Tagebuch po polsku
Surówka z kapusty pekińskiej i selera naciowego 151

Składniki: 10 liści kapusty pekińskiej 3 łodygi selera naciowego 1 czerwona papryka 1/2 cebuli 200 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Liście kapusty przekrawamy wzdłuż na pół a następnie szatkujemy na wąskie paski.  Selera kroimy w cienkie plasterki, Paprykę w małe paski a cebulę

Qchnia po prostu
Sałatka gyros z czerwoną kapustą 136

czerwoną zamiast pekińskiej.  Oprócz czerwonej kapusty składa się z kurczaka smażonego w przyprawie kebab-gyros, świeżego oraz konserwowego ogórka, papryki, pora i kukurydzy. Podana jest z sosem majonezowym z dodatkiem pikatnego ketchupu i obowiązkowo przyprawiona przyprawą do gyrosa, która nadaje smak sałatce.  Jest równie rewelacyjna co wersja z kapustą pekińską, ale zdecydowanie bardziej chrupiąca. Gwarantowany

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka gyros z czerwoną kapustą 137

czerwoną zamiast pekińskiej.  Oprócz czerwonej kapusty składa się z kurczaka smażonego w przyprawie kebab-gyros, świeżego oraz konserwowego ogórka, papryki, pora i kukurydzy. Podana jest z sosem majonezowym z dodatkiem pikatnego ketchupu i obowiązkowo przyprawiona przyprawą do gyrosa, która nadaje smak sałatce.  Jest równie rewelacyjna co wersja z kapustą pekińską, ale zdecydowanie bardziej chrupiąca. Gwarantowany

Kuchnia MagdaLeny
Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka 292

Pyszna surówka z białej kapusty jak u Chińczyka idealnie pasuje do dań orientalnych ale także do fast foodów takich jak kebaby, hamburgery czy hot-dogi. Czas przygotowania : 15 minut Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania:  łatwe Cena: tanie SKŁADNIKI : 1/2 małej główki kapusty białej 1/2 małej kapusty pekińskiej 1 duża marchew 3 łyżki octu winnego 1 łyżka(...)oliwek 1. Białą kaspustę szatkujemy, pekińską również a marchew ścieramy na dużych oczkach tarki. Składniki przekładamy do miski. Przygotowanie zalewy: do octu dodajemy cukier i sól, mieszamy do rozpuszczenia składników. Następnie dodajemy olej i wlewamy do warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy na minimum 1 godzinę. Smacznego!!! Artykuł Surówka z białej kapusty jak u Chińczyka pochodzi z serwisu

karolgotuje
Sałatka z kapusty pekińskiej, selera naciowego i roszponki 175

Składniki: 4 liście kapusty pekińskiej 5 łodyg selera naciowego 2 garście roszponki 1/2 słodkiej podłużnej papryki czerwonej 4 ogórki konserwowe 1 mała marchewka 1/2 czerwonej cebuli Sos winegret: 2 łyżki octu jabłkowego 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka ostrej musztardy 1 łyżka miodu (np. gryczany) sól, pieprz Sposób wykonania: Wycinamy z liści kapusty twarde jasne końcówki. Przecinamy liście wzdłuż

Qchnia po prostu