kapusta pekińska - 2982 przepisów (strona:78/199)

sajgonki z mięsem mielonym i grzybami mun 309

rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie z przepisem na opakowaniu. Zalałam wrzątkiem i po kilku minutach odcedziłam. Grzybki mun zalałam gorącą wodą i po chwili zagotowałam(...)grzybki się ugotowały pokroiłam je w paseczki wcześniej odcinając pozostałości z nóżek. Makaron drobno posiekałam, marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekałam, Liście kapusty pekińskiej drobno pokroiłam i dodałam do pozostałych składników. Na koniec zostało mi przyprawienie farszu. Dodałam dwie łyżki sosu sojowego, sól i pieprz. Pozostało rolowanie. Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam

Pieprzyć z Fantazją
zupa chińska z kurczakiem - po polsku 279

porcja dla 3 osób): * 1/2 piersi kurczaka * 1/2 małej papryki czerwonej * 1 marchew średniej wielkości * 2 -3 pieczarki * 1 cebula * 1 gałązka selera naciowego * 1-2  liście kapusty pekińskiej * dowolny makaron chiński * 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego * przyprawa chińska 5 smaków * sól * łyżka masła albo oleju Masło rozgrzałam w garnku i podsmażyłam na nim pokrojona w kostkę pierś(...)skórki. Gotowałam jeszcze ok 6 minut i wyłączyłam ogień pod zupą. Przyprawiłam do smaku sosem sojowym, przyprawą 5 smaków i solą. Przed podaniem chciałam dodać do miseczek pokrojonej kapusty pekińskiej.....no zapomniałam...Trudno, następnym razem będę pamiętać :D Nie trzeba kapusty gotować, można wrzucić garść przed samym podaniem i jest pycha! Polecam :) Zupka pyszna, fakt rozgrzewająca odrobinę

Pieprzyć z Fantazją
Wołowina z kapustą po chińsku 119

orientalnych aromatów i przepyszna.   Składniki: 50 dag polędwicy wołowej kawałek imbiru wielkości kciuka 2 ząbki czosnku łyżka oleju sezamowego 3 łyżki ciemnego sosu sojowego łyżka wódki 1/3 kapusty pekińskiej 90 g suszonych grzybów mun 100g pędów bambusa natka pietruszki lub kolendra Sposób przygotowania: Mięso myjemy, osuszamy i marynujemy w sosie sojowym z dodatkiem wódki przez 30 minut.. Grzyby(...)sezamowym przesmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i imbir. Dodajemy pokrojone w paski mięso i przesmażamy. Gdy mięso zmieni kolor dodajemy odsączone grzyby mun, bambusa i poszatkowana w paski kapustę pekińską. Dodajemy pół szklanki wody z moczenia grzybów i dusimy na wolnym ogniu aż kapusta będzie poł twarda i sprężysta. Serwujemy posypane kolendrą lub pietruszka w towarzystwie ryżu lub makaronu ryżowego

Pyry na Gaz
Gulasz wieprzowy z karkówki 230

rozpuszczonej w kilku łyżkach wody. Gotowy gulasz podajemy z ziemniaczkami, kluseczkami lub kaszą i ulubioną surówką. Ja podałam mój gulasz z gnocchi PRZEPIS TUTAJ oraz z surówką z kapusty pekińskiej PRZEPIS TUTAJ *** *** SMACZNEGO *** *** Surówka z kapusty pekińskiej *** *** Gnocchi ***   POLECAM TAKŻE: DANIA JEDNOGARNKOWE – POMYSŁY NA SZYBKIE I PYSZNE OBIADY KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY NA NIEDZIELNY I ŚWIĄTECZNY OBIAD KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE

Blog z Apetytem
Przepis na Surówka w wiosennych rytmach -#7 185

sałatki mamy dziś kolejny przepis na surówkę. Nowy przepis też pewnie zadowoli wegetarian i wegan...😊      Tak samo jak zeszłej wiosny💚, surówka ta będzie oparta na kapuście pekińskiej... 😁 Składniki: kapusta pekińska marchewka ogórek zielony czerwona papryka cebula czerwona koperek sól pieprz oliwa sok z cytryny lub ocet winny Przygotowanie:      Marchewkę ścieramy na tarce o grubych

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Sałatka gyros. 135

wszyscy. Oto moja wersja... Składniki; 1 podwójna pierś z kurczaka 1 biała cebula 2 czerwone cebule 5 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy 1 puszka ciecierzycy 5 liści z kapusty pekińskiej przyprawa do gyrosa majonez ketchup rukola 2 łyżki oleju Przygotowanie; Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, wsypujemy 2 łyżki przyprawy do gyrosa, 2 łyżki(...)dużo wody, odciskamy je. Cebulę siekamy i wykładamy na ogórki. Smarujemy ketchupem i majonezem. Wykładamy kukurydzę, smarujemy ketchupem. Następnie wykładamy ciecierzycę i delikatnie smarujemy majonezem. Na to pokrojoną kapustę pekińską a na sam wierzch wykładamy rukolę. W zasadzie kolejność warstw jest dowolna, ważne aby mięso było na dole a kapusta z rukolą na górze. Chłodzimy, najlepiej smakuje następnego dnia

Radość kipiąca uśmiechem.
Naleśniki z warzywami 133

ziołami i papryką ) HORTEX sos słodko kwaśny - 2 łyżki cebula - 1 szt czosnek - 2 ząbki sól i pieprz tłuszcz Dodatkowo majonez - 1 łyżka keczup do polania kapusta pekińska do posypania naleśników. Sposób przygotowania: Ciasto naleśnikowe Do miski wsypać mąkę, wybić jajka, dodać pozostałe składniki zmiksować. Smażyć naleśniki na patelni, z obu stron na złoty kolor. Farsz: Cebulę i czosnek obrać(...)smażenia dodać przesmażoną cebulę z czosnkiem i sos słodko kwaśny, razem podsmażyć. Na gorące pół naleśnika, nakładamy porcję farszu, składamy naleśnik na pół. Naleśniki smarujemy majonezem, posypujemy grubo kapustą pekińską i polewam je keczupem. Podawać naleśniki zaraz po przygotowaniu . (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js

Kuchnia Danusi
Surówka z pekinki 111

Zapraszam na smaczną surówkę z kapusty pekińskiej, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Polecam Składniki: 1/2 średniej kapusty pekińskiej 1/2 średniej papryki czerwonej 3 czubate łyżki jogurtu naturalnego 1/4 łyżeczki soli i pieprzu Przygotowanie: Kapustę i paprykę myjemy i osuszamy. Następnie kroimy drobno kapustę oraz paprykę i przekładamy do miseczki. Dodajemy jogurt naturalny i mieszamy. Na koniec przyprawiamy surówkę solą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Wegetariański bigos z kapusty pekińskiej z suszoną śliwką i grzybami 159

nieoczywiste. Tak właśnie powstał pyszny i wyjątkowy wegetariański ,ale dość mocno wyrazisty bigos. Można go zjeść samodzielnie lub jako dodatek. Smakuje tak na ciepło, jak na zimno. Składniki kapusta pekińska garść suszonych grzybów garść suszonych śliwek olej koksoowy do smażenia 1 koncentrat pomidorowy lub jeśli wolisz łagodniejszą wersję- butelka passata rustica z kawałkami pomidorów sól i pieprz do smaku tarta(...)ugotuj je do miękkości pod przykryciem. Odstaw. Na dużej patelni rozgrzej olej kokosowy i podsmaż marchewkę z pokrojoną w paski śliwką, dosmacz solą i pieprzem jak lubisz. Wsyp kapustę pekińską poszatkowaną łącznie z częściami twardymi. Przykryj pokrywką, duś do miękkości, aż kapusta znacznie zmniejszy swoją objętość. Od czasu do czasu zamieszaj. Dodaj grzyby razem z wodą, w której się gotowały

Z Kuchni Do Kuchni
JAGLANE BURGERY BEZGLUTENOWE – zdrowe hamburgery (wegetariańskie) 190

łyżeczki przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki z ciecierzycy bezglutenowa bułka tarta do obtoczenia Dodatkowo: bułki bezglutenowe do hamburgerów INCOLA ulubione warzywa (pomidor, ogórek, cebula, sałata lodowa lub kapusta pekińska) sos (u mnie jogurt sojowy + czosnek, sól, ostra papryka) Sposób przygotowania: Do garnka daj opłukaną wcześniej kaszę jaglaną. Zalej ją gorącą wodą i dodaj szczyptę soli. Całość gotuj do momentu(...)bułce tartej. Burgery zawiń w papier do pieczenia i piecz 20 minut w 180 stopniach Celsjusza. Bułki przekrój na pół. Dolną część posmaruj sosem, następnie połóż kapustę pekińską/sałatę lodową, a na nią cebulę. Teraz czas na naszego jaglanego burgera, a następnie kolejną porcję sosu. Na koniec ułóż pokrojonego pomidora i ogórki. Burgery zawiń w papier do pieczenia

Via Gusto
Surówka z kapusty pekińskiej w stylu azjatyckim 138

Dzisiaj zapraszam na nieco inną niż zwykle  kapustę pekińską. Trafiła mi się na zakupach taka piękna, różowo- czerwona, to i dresing musiał być odpowiednio inny. Powiem Wam smacznie wyszło, więc polecam, pasuje niemal do wszystkiego. Składniki: 1/2 główki   kapusty pekińskiej 1/2 papryczki chili 1/2 papryki żółtej slodkiej 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oliwy 3-4  łyżki

Gosia gotuje
Zupa z kapustą pekińską, czerwoną soczewicą i pomidorami 238

smakowała..ale tym razem dzięki Monice podjęłam wyzwanie , miała być zupa a w niej soczewica, czosnek i imbir .Tak więc zaczęłam działać..a, że miałam kawałek kapusty pekińskiej to dodałam też do zupki , puszkę pomidorów i efekt tak widać..Gdzieś w necie wyczytałam , że soczewicę soli się na koniec gotowania, bo jeśli posolimy od razu będzie twarda..Tak więc(...)taka zupka może być ze śmietaną lub bez śmietany, też wedle własnego gustu. ścinki mięsa wieprzowego [od żeberek] czosnek 1-2 marchewki kilka ziemniaków kawałek imbiru kawałek kapusty pekińskiej puszka pomidorów 10 dkg czerwonej soczewicy 2-4 łyżeczki koncentratu pomidorowego  sól,pieprz  listek, ziele domowa wegeta lubczyk    Ścinki mięsa zalać wodą , dodać imbir oraz marchewkę startą

Moje domowe kucharzenie
Surówka z pekinki i papryki 181

Składniki: pół kapusty pekińskiej 1 czerwona papryka 1 marchew por pęczek szczypiorku sól, pieprz 1-2 łyżki majonezu sok z cytryny Kapustę pekińską poszatkować, marchew obrać i zetrzeć na tarce. Por i szczypiorek drobno pokroić. Paprykę oczyścić z nasion i pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa wymieszać, skropić sokiem z cytryny, przyprawić i wymieszać z majonezem.   Życzę Smacznego

talerz przyjemności
Porcja na raz- sałatka w słoiku 252

sałatka była fit rezygnujemy z majonezu a na jego miejsce dodajemy oliwę z oliwek lub olej. Składniki 1 puszka tuńczyka (dowolnego) 1 mała puszka groszku konserwowego Bonduelle kawałek kapusty pekińskiej 1 mała czerwona cebula ok. 4 łyżki majonezu 2-3 ogórki kiszone sól pieprz kolorowy 1. Kapustę pekińską drobno szatkujemy. Ogórki i czerwoną cebulą kroimy w kostkę. Tuńczyka (użyłam

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Kiszona marchew z natką pietruszki i jabłkiem 133

cukrów prostych nadają się do kiszenia. Kapusta to warzywo, które kisi się najczęściej. Co roku mam swoją kiszoną kapustę. W połowie listopada ukisiłam kapustę z dodatkiem marchwi i kapusty pekińskiej. Rozbierałam kapustę pekińską a jej liście układałam warstwami między poszatkowaną kapustą i marchwią. W tym przypadku marchew była tylko niedużym dodatkiem. Pozostało mi dość dużo marchwi, więc ukisiłam

Leśny Zakątek

Proponowane wyszukiwania